arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Vaříte v parním hrnci? Co všechno se v něm dá dobrého připravit.
Prosím o vaše oblíbené recepty

arrow
profile_image
BarbieBlonde
od 18. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj,v parním hrnci vařím pořád.Třeba rýži,zeleninu a pangasiuse.Vařené maso v páře je moc dobré,zdravé a udrží si štávu.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Barbí a jak děláš tu rýži, zeleninu jakou a jak dlouho?

arrow
profile_image
BarbieBlonde
od 18. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

k tomu parnímu hrnci byla i taková mistička plastová tak do ní naliju trochu vody a do toho dám rýži,ne celý pytlík ale sypanou a dělám jí tak 10 max 15 minut,přebytečnou vodu sliji přes síto a je to,zeleninu jakoukoliv mraženou tak na 10 minut

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

a rýže chutná trochu jinak než když jí uvařím normálně v hrnci?
příprava masa by mne také zajímala

arrow
profile_image
BarbieBlonde
od 18. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

ano rýže z parního hrnce chutná jinak,líp,není tolik "suchá"...s masem nic moc nevymýšlím,dělám kuřecí i vepřový,dělá se tak 30-40 min,ryby 20 min

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

PArní hrnec miluju, nejvíc co je znát, tak jsou brambory, úplně odlišná chut než u brambor vařených ve vodě, ale dělám tam všechno od zeleniny, přes ryby po kuřecí maso a vše je výborné a hlavně zdravé ... mně třeba naopak rýže z hrnce vůbec nechutná, to je snad jediné, co tam nedělám A doba vaření je podle typu hrnce...čím lepší hrnec, tím kratší doba zpracování

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

tak jsem včera vyzkoušela nové brambůrky, kuřecí maso a vajíčka na tvrdo a bylo to výborné
brambory se dělaly 45 min v nejspodnější misce, nad nimi masíčko nakrájené na medajlonky a obalené v bylinkách 20min a úplně nahoře vajíčka za 15min hotová

dejte prosím další tipy vč. návodu

arrow
profile_image
Monlin
od 26. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Parní hrnec je zázrak

Dám tip na skvělou rýži : Rýže parboleid (sypaná, né žádný varný pytlík) do misky na rýži dam jeden vrchovatý hrnek rýže + dva hrnky vody (to každy ví) dále pak osolit jak má každý rád, je třeba ale myslet na to, že v parním hrnci se sůl hodně vypařuje. Pak do misky dávám nasekanout čersvtou bazalku, rozmarýn, nebo směs bio bylinek (mražené) co se dájí sehnat myslím v Penny. A hodně důležité je přidat jednu lžičku pravého másla (žádnou Perlu prosím)

A máme hotovou přílohu

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

holky přidejte ještě nějaké recepty, mám parní hrnec a absolutně nevím, jak ho používat.

to uděláte maso a brambory a omáčku pak někde zvlášt v hrnci? nebo to jíte bez omáčky? není to pak moc suché?

jinak rýže od Reaguji na Monlin: určitě vyzkouším, jak dlouho se dělá?

arrow
profile_image
Monlin
od 26. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na berolina:

Rýže parboleid netrvá tak dlouho, ale zaleží hodně na tom jaký má tvůj parní hrnec výkon a taky jak ji máš ráda..

Jinak pokud si dělám třeba k masu,rybě nějaký sosík (omáčku) tak na malé pánvičce normálka.. záleží co vid

arrow
profile_image
Sportacka
od 26. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji berolina: to uděláte maso a brambory a omáčku pak někde zvlášt v hrnci? nebo to jíte bez omáčky? není to pak moc suché?

Právě, že není, suché je to na pánvi - v parním hrnci je to tak výborné a šťavnaté, že to zbouchám jen tak a nic k tomu nepotřebuji... Třeba kuřecí maso naklepat, posolit, posypat bazalkou - úplně stačí! A jako přílohu můžeš dát i zeleninu - vynikající je z páry brokolice nebo třeba žampiony
Taky často dělám v parním hrnci lososa, ten je nepřekonatelný.

Ale jak tam děláte ty vajíčka? Ty jsem zkoušela jednou a prostě se neuvařily

arrow
profile_image
Monlin
od 26. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Sportacka:

Máš naprostou pravdu

Vajíčka: máš misku na rýži? - já dělám vajíčka v tom jako normálně je vyklepneš do misky - rozkvedlaný,osolíš,daš cibulku,třeba šunku,sýr - můžeš dát i trochu mléka, jak máš ráda a šmitec pak trochu pravého másla,pažitku jsou pak mega nadýchaný, jako obláček super

arrow
profile_image
Sportacka
od 26. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Monlin: Aha, no já myslela vajíčka natvrdo, jak psal někdo výše.. dala jsem je taky jednou do té vrchní misky a po 15 minut jsem je chtěla "oloupat" a prostě - syrová vajíčka normálně z té skořápky vytekly...

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Monlin: že v parním hrnci se sůl hodně vypařuje

Tedy teď nevím, mám parní troubu...domnívala jsem se, že princip je obdobný.... a vlastní slanost připravovaného jídla naopak vynikne. Extra solit je zrůdnost.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené