nejsem tedy vegerarián,ale moc ráda papam zdravé a lehké jídlo se snadnou úpravou ,ale jsem i také velký gurmána říká se,že jsem i dobrá kuchařka s vlastními nápady.Nejraději salátky,těstoviny,luštěniny,ryby,pohanku,kus kus,ovoce,zeleninku,vločky a různé mňamky z obchůdku zdravé výživy.pokud potřebujete poradit pište.......
Bianka
Protože mi nedělají dobře na zažívání, jedla jsem každé ráno jeden jogurt v domění, že to naopak trávení podpoří a bylo to přesně naopak, pak jsem na sobě vypozorovala, že když jogurty neníjm cítím se líp a nemám břichabol. Stejně tak kefíry. Potvrdilo mi to víc lidí. Takže teď si občas dám Holandský jogurt spíš na chuť.
A musím je pochválit, u nás v menze (snad jsem to tu už i psala) dělají dokonce šmakouna.
Díky za bezva radu.
No já byla veganka - blbost, každé tělo to nesnese a mně pěkně prořídly kosti.
Vegetariánství je určitě rozumnější
Největší sranda je s manželovou babičkou, je to taková korpulentní paní se silnou cukrovkou a ta mi 6 let každé Vánoce klade otázku, jestli už jsem přišla k rozumu a jím maso
)) Já ho nebaštím 17 let a přijde mi tahle otázka pořád k popukání
) Vždycky mám na jazyku, že mrtvoly nežmoulám, ale držím se
)
Ahoj, já jsem vegetarián asi 15 let, ale vlastně od dětsví jsem na maso moc nebyla. Stravování v restauraci nebo v jídelně je ale skutečně problém. U nás v jídelně sice zavedli jedno bezmasé jídlo, ale smažený sýr, sladké knedlíky nebo palačinky zrovna za nutriční oběd nepovažuji, takže si nosím jídlo z domova. Myslím si, že když si človek hlídá příjem bílkovin a vitamínů jako B12, tak je na tom líp než někdo, kdo jí k snídani rohlík se salámem, k obědu guláš s knedlíkem a k večeři párky nebo pizzu. Já jsem díky vegetariánství jediný člen rodiny, který má dobrý tlak, cukr i cholesterol, výrazně se mi zlepšily i alergie. Jako zdroj bílkovin kromě šmakouna nebo robi masa jím hodně nízkotučný tvaroh a syrečky, jediná nevýhoda syrečků je vysoký obsah soli, ale já jinak vůbec nesolím. Kvůli esenciálním mastným kyselinám je dobré doplnit salát lněným a dýňovým semínkem a na B12 řasy nebo pivovarské kvasnice. Je asi pravda, že jíst třeba ryby v rozumném množství by bylo zdravější, ale já bych to prostě dnes už nemohla, i když dávám kočkám maso, dělá se mi špatně.
: Jáhly 3x spařit. Uvařit podle návodu (buď ve vodě nebo se může i v mléce). Jablka očistit, rozpůlit, odstranit jadřince, nakrájet na slabší plátky. Rozinky opláchnout. Podusit jablka + rozinky. Nakonec směs smíchat s jáhly.
. Nikdo mě v tom moc nepodporuje. Vařim si sama, když je na to čas a nálada. Když neni, tak se živim celozrnnym pečivem, sušenkama, jogurtama - nespávná strava, teplý jídlo žádný. Bohužel už to na mojí postavě začíná bejt vidět, takže se začnu snažit jíst zase zdravě.
. Rodina s tim taky moc nesouhlasí, ale byla jsem odjakživa tvrdohlavej beran, takže si du stejně za svym
na vegetariánské kuchyni se mi líbí jak se dá vše kombinovat,příteli vařím maso a rychle mi docházejí nápady
sobě vařím bez masa a stále mě napadají nové recepty
používám červenou čočku,kus kus,cizrnu,klíčím mungo a výborné je klaso-mají více druhů,nejlepší je na čínu nebo jako sekaná či řízek
minulý týden jsem objevila ve zdravé výživě dobáčky-mají spoustu vitamínu B a dají se připravovat na různé způsoby
Radul: Je ti pogurtech zle, protože jsou z kravskýho...zkus kozí jogurt a spol. To je šmakota
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.