Danda: noooo, tak to je blbý.... chodíš na preventivní vyšetření?
Prý má na to vliv i stres... je to pravda?

slunce 1969
Prý má na to vliv i stres... je to pravda?
Stres má podlě mě vliv na jiný nemoci(vředy atd).Chodím na různá vyšetření,to by měla každá ženská i když tohle nemá v rodině

Danda 28

Naprosto chapu Tvuj postoj, kdysi jsem byla z podobneho duvodu stejny pesimista , pomohla mi ale cetba knih a uz to nevidim tak fatalne ... dokonce verim, ze zdravy zpusob zivota a vhodne stravovani svoji roli hraje, nerikam, ze kdyz clovek bude zit zdrave, tak nedostane rakovinu, ale snizi riziko vzniku a zvysi svoji sanci na vyleceni ... dedicnost pochopitelne (zvlast u rakoviny prsa a tlusteho streva) hraje svoji roli, pry 10 - 15%.

Priznavam, ze s vyberem vhodneho studijniho materialu to neni jednoduche, opravdu mi nesedi americke rychloknizky popisujici zazraky typu: jedl jsem denne zrnicka lenu a vylecil jsem se .... prozatim se mi libi prirucka panu Beliveau a Gingras, ktera tvrdi nasledujici:

Na vznik rakoviny pusobi cela rada faktoru, jejich vliv se scita, odhaduje se, ze na propuknuti rakoviny maji vliv zejmena nasledujici faktory:

30% koreni
30% stravovani
5% obezita, nedostatek pohybu
5% infekce
5% skodlive vlivy profesniho prostredi
5% drogy a alkohol
2 % znecisteni zivotniho prostredi
2% UV

Samozrejme zalezi na typu rakoviny, rakovina prsa, prostaty je vice dedicna, stravovanim se da mene ovlivnit (33 az 50% u prsa, jen 10 az 20% u prostaty), u rakoviny zaludku a tlusteho streva hraje zpusob stravovani dulezitou roli (66% az 75% ). A proc jsou Cesi sampioni v rakovine tlusteho streva? Pravidelne obsazujeme prvni mista na svete v cetnosti vyskytu a umrti na rakovinu tlusteho streva. Vysvetleni je vic nez proste, tradicni ceska kuchyne pouziva jen malo zeleniny, vlakniny a jinych daru prirody, ktere obsahuji ony zazracne molekulky, ktere brani transformaci bunky normalni na bunky zvrhlou.

A to, jak se stravujeme, preci velmi jednoduse ovlivnit muzeme.

Staci cist etikety a vyradit z jidelnicku vse nevhodne: ochucovadla, konzervanty, umela sladidla, barviva, emulgatory, proste vsechna slavna ecka, tavici soli ... tedy zadne chemicke jogurty, pudingy, dresinky, vyrobky light, salamy, tavene siry, hotova jidla, polevky v pytliku, rajcata v konzerve, chemicky konzervovane marmelady, trvanlive pecivo, vlastne vsechno, co jsme drive znali jako cerstve a ted je trvanlive, je podezrele, sladke limonady ...

Kupujeme ted uz jen vsechno ciste, bez prisad, bile jogurty, cerstve mleko, syry, sojove vyrobky, chleba, cerstvou zeleninu, ovoce ... priznavam, ze nejradeji mam bioobchudky, ale i v supermarketu dokazu nakoupit bez ecek a i biologicky, biologicke neni nezbytne nutne, to je jen takovy luxus navic .

Ta moje knizecka pochopitelnym zpusobem vysvetluje prerod normalni bunky v bunku rakovinotvornou, jsou zde ruzne nacrty, grafy, obrazky pro lepsi ilustraci a pak i seznam "zazracnych" (omlouvam se za spatne uvozovky, ale nemam tu ceske) molekul, ktere brani prerodu zdravych bunek v bunky skodlive. Nebudu vypisovat jejich nazvy, jen napisu, kde je najdeme:

jahody, maliny, boruvky, ostruziny,
ovoce, zelenina - zejmena brokolice, zeli, rajcata, citrusove plody, rericha, tmave hrozny
cervene vino
cesnek, cibule
koreni - kurkuma, zazvor, tymian, skorice, pepr, kardamon, mata, kmin, koriandr, fenykl, bazalka
ryby - zejmena mastne obsahujici omega 3
kefir
soja - v presne danem mnozstvi, prilis sojy muze mit obraceny vliv
zeleny caj
rasy
houby - zejmena japonske (shiitake, enokitake, maitake)
len - olej, rozdrcena seminka
olivovy olej, olej z repky olejky (v zadnem pripade ne slunecnicovy, obsahuje prilis omega 6, a dale ne oleje v plastikovych lahvich)
probiotika

A pak dbat na spravny pomer omega 3 a omega 6, na spravny pomer zasaditych a kyselinotvornych potravin ...

To jen v rychlosti, vse se do jeste rozvest ...

Ale jsem jen normalni holka, zadny chemik nebo doktor, vse jsem jen vycetla z knih ...

Armelle
Na vznik rakoviny pusobi cela rada faktoru, jejich vliv se scita, odhaduje se, ze na propuknuti rakoviny maji vliv zejmena nasledujici faktory:
Rakovina je dědičná a buď má člověk smůlu a projeví se u něj nebo ne. Stejně na něco se umřít musí,tak já to beru tak,že si život užívám.žijem jen jednou. Nemám čas na to,abych pořád řešila co jíst nejíst, atd. Hodně často chodím na lékařské prohlídky a kbyž budu mít rakovinu. doufám,že včas mi na to přijdou a budu se léčit.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené