arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj zamítli mi pracovní vízum do usa,mám požádáno znova o turistické bývá na pul roku...jaká je asi šance že mi ho nezamítnou?pracovní mi nechteli dát že mám oděvní školu,a jsem ted na urade práce...co myslíte?s přítelem se tam chceme přestěhovat..

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já si dovolím trochu OT poznatek:
pokud tam přítel či ty nemá bezva práci, není jaderný fyzik nebo univerzitní profesor, tak ti velmi doporučuji se tam nestěhovat. usa se zmítají ve vlastních problémech a nezaměstnanosti, a silně pochybuju, že stojí o dva cizince bez praxe a bez práce.

navíc stěhovat se tam s turistickým vízem, pokud ti ho dají, mi přijde jako dost velké riziko. usa už nejsou země zaslíbená.

arrow
profile_image
gumidek
od 25. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Není turistické náhodou jen na 3 měsíce? Právě získání pracovního je dost těžké, posuzuje se i výše peněz na účtě, zaměstnání a zda se máš, kam po uplynutí vrátit (rodina, práce, škola), právě aby předešli tomu riziku, že jim tam lidi "zůstanou". Podle mě jsou lepší země na práci, dolar není bůhvíco a právě kvůli byrokracii s vízama bych se na to vykašlala. Víš třeba, že i když ho dostaneš, tak při výstupu z letadla při procházení kontrolou, se můžou rozhodnout tě do země nevpustit (a to i v případě platných víz). Je to prostě na náladě imigračních úředníků, pamatuju si, že nepustili do US Švédku, co tam jela dělat na rok aupair v rámci feder. programu..

arrow
profile_image
Pucmelinka
od 18. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

My teda problém s pracovním vízem neměli... Dali nám ho pokaždé bez problémů, ale bylo to tím, že jsme měli prácii domluvenou od agentury a navíc byli studenti, takže problémy nedělali... Známýmu ho nedali, protože neměl potvrzenou práci, ale jakmile mu od zaměstnavatele přišel formuář, dali mu ho taky...
Pro ně je důležité, abys tady u nás měla závazky a tudíž i důvod se sem vrátit zpátky, pokud ten důvod není, vízum Ti nedají... Mají to takhle prostě pojištěný...

arrow
profile_image
Mia1313
od 13. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na gumidek: Ano přesně.. při výstupu z letadla, kdy jdeš přes kontrolu Ti mohou říct adios tebe tady nechceme a konec konců..ty jim vlastně budeš lhát, že jedeš na dovolenou, a oni ti tam můžou napsat konečné datum návštěvy USA za 14 dní.. já jednou dostala povolení na 3/4 roku a jednou na 14 dní což byla přesná délka mé dovolené.

arrow
profile_image
Darbujana
od 27. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Joo když býval dolar za 42Kč bývala to země zaslíbená,dneska tak maximálně na dovolenou a ještě hodně peněz pokud možno s sebou...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Pokud mi Amerika dělá problémy s vydáním víza. řeknu si: nestojíte o mě-já nestojím o vás! Chceš tam pracovat, vydělávat na stát, utrácet peníze a oni o to nestojí? Tak já taky ne. Je spousta jiných, vstřícnějších a příjemnějších zemí..

arrow
profile_image
Janissinka
od 21. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Holky a nevíte jak je to se studiem, kdybych tam chtěla třebas dělat Ph.D.?
Někde jsem četla, že snad musím vzít rodinu sebou jinak mě nepustěj...ale přijde mi to jako blbost..

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Cituji Janissinka: Někde jsem četla, že snad musím vzít rodinu sebou jinak mě nepustěj...ale přijde mi to jako blbost..

Kamarádka tam studovala BC. a teď Mgr. a rodinu tam nemá......Předpokládám, že pro Ph.D. to není jiný....

arrow
profile_image
cokoladovasusenka
od 24. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji imoen: pokud tam přítel či ty nemá bezva práci, není jaderný fyzik nebo univerzitní profesor, tak ti velmi doporučuji se tam nestěhovat. usa se zmítají ve vlastních problémech a nezaměstnanosti, a silně pochybuju, že stojí o dva cizince bez praxe a bez práce.

Tak tak...mají devět procent nezaměstnanost, jsou na tom momentálně i hůř než česko

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

NO my tam máme kamarády oni mají restauraci a dum...budem bydlet s nima a přítel bude dělat v té restauraci...je na vysoké urovni ta restaurace...máme kde bydlet atd...takže tam nejedeme do ničeho.tohle turistické vizum B-2 je na 6 mesicu vetsinou...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

nikdo mi už neporadí?

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

VIP

Reaguji na Anneettee:
Přítel letěl, sice do Angoly, ale tam se taky bez víza nedostaneš. Navíc musíš mít už koupenou letenku, zvací dopis, než se jede pro vízum. Jel do Angoly na turistické vízum a až tam si dělal pracovní. Jen v Angole je tohle dost přes známý a hodně velká byrokracie = všude rozdáváš kvanza, či spíš taky USD

Sic ti moc neporadím ohledně USA,ale jen jsem ti přiblížila, jak se to dělá jinde, kde je to taky ostrý...

Reaguji na Anneettee:
a máte dost peněz na účtě? i při turistickém by jste měli mít dost, na udávanou dobu pobytu.

Reaguji na tyweee:
v Africe se dá uplatit skoro kdokoli, je to trošku jiné...

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

VIP

Reaguji na Kaja555: Možná jo,ale pokud nemáš známý, tak si neškrtneš. Po příteli už šla místní policie, protože věděli, že neopustil v tý době, co měl, Angolu. Kdyby neměl známý, tak sedí. Jeho bývalý kolega takhle sedí v Kongu,ale ten se rozhodl, že v Africe zůstane na vlastní triko a trhnul se...

Ona je Afrika dost velká a v každé zemi je to jinak. Neříkám, že jsem znalec místních poměrů, přítel je tam už poněkolikáte. Z jedním z místních si dopisuji.
A dostat se do Angoly bez známých taky moc nedá - přítel než dostal vízum, tak museli zvací dopis posílat vícekrát, jelikož na ambasádě se v tom šťourali a hráli na znalce písma, atd.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené