arrow
profile_image
veruna
od 14. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Laky: dáš do umyté suché sklenice,aby sklenice byla plná,dobře utáhneš víčko a dáš na půl hodiny do vroucí vody

nemusí být plná, množství je úplně jedno - já dávám do jedné sklenice dvě porce a mám toho ve sklenici třeba něco přes půlku a je to taky OK.

Cituji veruna: já dávám do jedné sklenice dvě porce a mám toho ve sklenici třeba něco přes půlku a je to taky OK

Aha,to bych se bála toho vzduchu,že to začne plesnivět.Navíc normální sklenice od okurek jsou dvě porce když dáš do půlky maso a zbytek omáčku,tak jsou to dvě porce stylem "nejíme suché knedlíky jako v hospodě".

arrow
profile_image
veruna
od 14. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Laky: když dáš do půlky maso a zbytek omáčku,tak jsou to dvě porce stylem "nejíme suché knedlíky jako v hospodě".

nemyslím maso s omáčkou ani guláš, já zavařuju třeba plátky přírodního masa na oběd pro 2 lidi, tzn. že i když jsou ve sklenici např. 4 kotlety /bez kosti samozřejmě /, tak je celé nezalévám šťávou, je toho jen do půlky sklenice a nikdy nic neplesnivělo. Do lednice to nedávám, mám to ve špajzu takhle nachystané celoročně pro rychlý oběd nebo večeři.......když si k tomu dáme třeba vařené brambory nebo rýži....nepotřebujeme se cpát knedlíkama a tučnou omáčkou....

Cituji veruna: já zavařuju třeba plátky přírodního masa na oběd pro 2 lidi, tzn. že i když jsou ve sklenici např. 4 kotlety /bez kosti samozřejmě /, tak je celé nezalévám šťávou,

Aha,no to by mi přišlo zbytečné zavařovat,když plátek masa na pánvi je do půl hodiny připraven včetně přílohy a čerstvý - což zavaření trvá déle zavařuju jen jídla,která trvají dlouho a nebo ta u kterých se nevyplatí vařit 2 porce a tak uvařím víc a zavařím.
Nenapadlo mně,že někdo zavařuje "minutky".

arrow
profile_image
veruna
od 14. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Laky: Nenapadlo mně,že někdo zavařuje "minutky".

Nezavařuju minutky.
Upeču si v troubě celou kotletu, celou krkovici a pak si to nakrájím na porce, dám do sklenic a pak zavařím těch sklenic třeba 10. Vždy k jednomu obědu nebo večeři...jako nouzovka, když se mi nechce vařit nebo nestíhám tak to mám jako rezervu ve špajzu třeba i rok a nic se nikdy nezkazilo. Když se objeví nečekaná návštěva tak třeba ke hranolkům je to maso super, hodím na to volí oko, oblohu a jídlo je do 10 minut na talíři.

Já už teď chápu, proč někdo psal, že zavařovat bez smetany. Dneska jsem se pokusila zavařit kuře na paprice a ta smetana se mi potom v té sklenici zdrcla. :-/ No, na chuť to asi vliv mít nebude, ale příště opravdu bez smetany a tu tam přidat až po ohřívání.

Cituji sartre: Dneska jsem se pokusila zavařit kuře na paprice a ta smetana se mi potom v té sklenici zdrcla. :-/

Opravdu nikdy se mi nic nesrazilo....nebude to kvalitou té smetany?
Používám tuhle a nikdy se mi nestalo,že by se srazilo jídlo zavařované.

smetan

Použila jsem tuhle od Kunínu a je pravda, že já nikdy nevařím jídlo, ve kterém je smetana. Právě kvůli tomu, aby se smetana nesrazila. A při tom zavařování se na 100% to jídlo uvnitř ještě vaří. Anebo to příště dám do trouby na těch 80°C jako dělám povidla.

Kunn

Cituji sartre: Právě kvůli tomu, aby se smetana nesrazila.

Smetana se dává na konci,nesmí být ledová z lednice,měla by mít "pokojovou teplotu" a pomalu se přilévá za stálého míchání,nechá se chvilku povařit a pořád se míchá.
Nevím no,nikdy se mi smatana nesrazila,mám v lednici svíčkovou zavařenou ani ta sražená není a to tam je i ocet.

Cituji Laky: Smetana se dává na konci,nesmí být ledová z lednice,měla by mít "pokojovou teplotu" a pomalu se přilévá za stálého míchání,nechá se chvilku povařit a pořád se míchá

Já to dělám tak, že to jídlo (omáčku) nejprve vmíchám do smetany a pak to teprve naleju do toho jídla a už to nevařím, jen zahřívám.
Ale to je fuk, prostě smetanu tam v případě dalšího jídla budu dávat až těsně před konzumací.

arrow
profile_image
lenycka
od 27. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Co myslíte, že je lepší zavařovat nebo zamrazit? Pokud je to na doma...ne na cesty...

Cituji lenycka: je lepší zavařovat nebo zamrazit?

Jednoznačně zavařit.Rozmražené jídlo mi nechutná.

Někde jsem četla, že když nepotřebuju, aby to jídlo ve sklenici vydrželo extra dlouho (stačil by mi týden, dva, a bude skladováno v lednici), že stačí hotové jídlo nalít do sklenic, zavíčkovat a otočit dnem vzhůru, bez zavařování.
Nemáte někdo zkušenost?

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na prskafka: taky jsem to tak slyšela, ale nevím, jak to je a taky by mě to zajímalo. Ale znám i takový "odvážlivce", že to nenechávají ani v ledničce, ale jen tak ve spišce

arrow
profile_image
karade
od 13. 12. 2017
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky a jestli se můžu zeptat... to zavařujete do takových těch univerzálních sklenic na zavařování (s takovým tím hnědým malým víčkem) nebo do takových těch s širokým šroubovacím víčkem?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené