arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak zase máme sezónu a začínáme grilovat, na maso, marinády a dipy mám receptů dost, ale já ke grilování miliju zeleninové saláty, a tady mi už nějak dochází fantazie, střídám tak 5 variant. Takže, holky, jaké saláty děláte ke grilování vy?
Potřebuju trochu inspirace...

arrow
profile_image
zdena73
od 13. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

1/2 zelí, 2x mrkev, kapie ( sterilovaná ) lžička octa, 2 lžičky cukru.

arrow
profile_image
honeyMichell
od 1. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já mám nejraději klasický balkaský salát ale ten určitě znáš Někdy udělám i těstovinový salát, měl vždy úspěch, ale ten asi nechceš

ogriluji cuketu, lilel a papriky, udělám řecký salát (mix zeleniny, olivy a balkán. sýr) nebo jen nakrájím okurku na větší nudličky, totéž s paprikou a rajčata na měsíčky a dám na stůl, ať si každý vezme podle chuti.

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Buď Coleslaw ( zelí, majonéza, jedna šalotka, mrkev, cukr, sůl, pepř, limetová šťáva, kapka vinného octu ) nebo koupím pytlík nakrouhané směsi salátů, kde je ledový salát, radicchio a rukola, k tomu přidám nakrájené cherry rajčata, kukuřici z konzervy, pár koleček okurky a koktejlový dresink. K tomu opečené kuřecí kousky, nebo už co. Negriluju, bo nemám kde, jen v troubě - ale salát je dobrý

arrow
profile_image
bedrunela mojeid
od 11. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

díky dovolené v chorvatsku jsem si oblíbila zeleninové saláty zakapané jen vinným octem. Mňam.
Na léto jsou výborné - svěží

arrow
profile_image
Daphnne
od 31. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Nakrájím zeleninu co dům dal- rajčata, papriky, ředkvičky, okurky, třeba i salát, přidím trošku pepře, malinko octa a pak třeba podle chuti pokapeme nějakým dresinkem např. od helmans

arrow
profile_image
Verunecka
od 25. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

jednoduchý :

těstoviny
okurka hadovka a i třeba kyselá
paprika
kukuřice
kostky tvrdého sýru
další zelenina dle chuti
1 pytlíček kořenícího dresingu (Bez vody a oleje - cca 6kč v Tescu)
trošku majolky
bílý jogurt

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

poslední dobou děláme hodně coleslaw a pak tady nastrouhané bilé zelí s křenem ( musí to být ten kupvaný ve skleničce) vychladit, odležet, nejlepší k praseti

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Bude to znít divně, ale zatím z toho byli všichni nadšení Několik cibulí nakrájím na půlkolečka. Udělám marinádu z vody, octa(marináda musí být DOST kyselá, dodá to cibuli chuť a vytáhne pálivost!), citronové šťávy, sojové omáčky a soli. Cibule se plně ponoří do nálevu, dá se tak na 20minut ostát do lednice a pak se nálev sleje. Cibule je křehoučká a lehce do kysela, skoro jako cibule od utopenců, ale svěžejší. Dáváme k praseti a je to lahůdka Opravdu osvěžující.

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na darig:
Tak tohle vůbec neznám, a naši přátelé jsou výrazně "cibuloví", takže se určitě zavděčím!

I ty těstovinové můžou být prima, pravda, zatím jsem to nezkoušela, protože si ke každé grilovačce peču chleba, tak by mi ta příloha potom připadla dost sytá, ale určitě vyzkouším, myslím, že hlavně dámám by to mohlo vyhovovat.

Trochu OT, ale já trávím polovinu víkendů v sezóně tím, že "kuchařkuju" u grilování, je to můj koníček, a kamarádi toho rádi využívají...
Takže moooc děkuju za typy, a dávejte dál, budu informovat, co a jak mělo úspěch... (nedělám to profi, je to jen mé hobby, už 4 roky, co jsem to převzala po babičce) Díky mooc

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji hyena 02: já trávím polovinu víkendů v sezóně tím, že "kuchařkuju" u grilování, je to můj koníček, a kamarádi toho rádi využívají...

Docela závidím, já tedy nemám kde, jinak bych na tom byla úplně stejně A občas by mi úplně stačilo opéct špekáček někde na ohni

Cituji hyena 02: Trochu OT, ale já trávím polovinu víkendů v sezóně tím, že "kuchařkuju" u grilování, je to můj koníček, a kamarádi toho rádi využívají...

tak to máme stejné, je to asi i tím, proč být zavřená v kuchyni když venku je tak nádherně Já to mám i jako relax po práci, přijet domů, vytáhnout z ledničky naložené maso a dát na gril. K tomu nějaký drink, nožky nahoru a poslouchat ptáčky

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na darig:
nejsi od Brna? To bych tě s chutí na nějakou grilovačku pozvala...
Moje máma před 4 lety zdědila domek za Brnem, teď ho rekonstruujeme, a grilujem co to dá . Já tu hospodařím už 2 roky, ale místní mně berou spíš jako náplavu, takže se dost vyvíjím i na Vysočině, kol Ostravy, a tak vůbec, kdo kde z kamarádů co má...
V září bych měla mít majsrštyk- grlovačka na svatbě, a s brioškama...

arrow
profile_image
hyena 02
od 10. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Leni86:
Kdyby nic, tak ti ptáčci... úžasné, neopakovatelné... Není problém nachystat večeři pro 20 lidí, když to kolem "tydíkuje a zpívá..."
Jinak jsme na tom asi podobně, dnes a denně jsem schopná vyndat 12 porceí na gril a ugrilovat- ptž když někdo nepřijede, tak buĎ zamrazím, nebo udělám radost svým kokrům (a jorkšírkovi) ...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené