Dělám klasický s majonézou Helmans, ta mu dá chuť, ani ho už jinak nedosoluji ani nekyselím, nesladím. Brambory salátové, většinou junior salám na jemné kostičky (výborný mají v Bille), vařenou mrkvičku pro barvu, hrášek, kyselé okurky, cibuli, trochu popepřím a majolku, té dost, ať je čvachtavý
Moje tchýně dělá výborný s jogurtem a přidává i vařený celer a přisladí, je výborný, zase úplně jiný 
Brambory,junior salám,cibuli,kyselé okurky,vajíčka,trochu hořčice a majonéza.
V poměru 4-5 kg brambor
1 kg salámu
8-10 vajec
sklenice okurek
2-3 cibule dle velikosti/tu spařím horkou vodou/
4 lžíce plnotučné hořčice
4 velké sklenice /440 gramů/ majonézy Helmans
sůl a pepř dle chuti
Míchám v "lavoru" velikosti malé dětské vaničky
rukou navlečenou v chirurgické rukavici.
Brambory, celer, mrkev, cibulku, ster.okurky, zálivku dělám ze smetany, trošku plnot.hořčice, ocet, sůl a pepř. Někdy cmrndnu lák z okurek podle chuti a hustoty zálivky.
Salám nebo hrášek nedávám, připomíná mi to pak pochoutkový nebo vlašský salát
, ale na chlebíčky by mi to asi nevadilo.
Brambory, zelenina do bramborového salátu (sterilovaná), kyselé okurky, cibule, vejce, majonéza, plnotučná hořčice, sůl, pepř, troška octa.. na dochucení ještě používáme vodu z té sterilované zeleniny.. 
Přítel dělá (mimo Vánoce) kyselý bramborový - brambory uvařené ve slupce, cibule a nálev - voda, ocet, olej, sůl, pepř, cukr.. a ten je taky výbornej..
Salám nedávám, polovinu majolky nahradím bílým jogurtem.
... vařené brambory, mrkev, celer i petržel, cibulka, jablíčko, hrášek, kyselé okurky, vajíčka natvrdo, majolka, jogurt, pol.hořčice, sůl a pepř.
brambory, mrkev, celer, petržel, hrášek, kyselé ourky, vajíčka, majonéza, hořčice, pepř, sůl, cibule, salám nedáváme když je to k masu je to zbytečné
Vánoční bramborový salát
Ingredience:
3-4 kg brambor vařených ve slupce, 4 mrkve, 2 petržele, 1/2 celeru, mladý sterilovaný hrášek, 2 středně velké cibule, 4 sladkokyselé okurky, 4 vejce natvrdo, 2-3 kyselá jablka na kostičky, 1 velký jogurt, 1 majolku, pepř, sůl, trochu kari koření (lžíce hořčice - není nutná)
Postup přípravy: Studené brambory oloupeme, kořenovou zeleninu uvaříme v okyselené vodě do poloměkka. Vše nakrájíme na kostičky. Na drobno nakrájenou cibuli můžeme spařit horkou vodou, aby nebyla tak ostrá. Hrášek scedíme. Vše důkladně promícháme, je-li málo pikantní, zakapeme citronovou šťávou (můžeme přidat i lák z okurek).
vlažné brambory nakrájím na kostičky,zaleju kyselou směsí na bramborový salát i s tím lákem, krásně se vsákne do brambor a je to božský, osolim opepřim, přidám hodně cibule a dám do druhého dne uležet. krásně se to vstřebá a chutě rozleží a až druhý den před konzumací přidám bílý jogurt,trochu tatarky a majonézu helmans.
Do kolika dní by se podle vás měl salát spotřebovat? když pominu, že se nestihne zkazit...
Cituji saluska: Do kolika dní by se podle vás měl salát spotřebovat? když pominu, že se nestihne zkazit...
Já nevím, u nás je vždycky rychle pryč, ale tak třeba do 4 max.?
Ta majolka to tak nějak všechno zakonzervuje tak určo pět dní by měl vydržet, ale já ho nejradši čerstvý, ještě druhý den a třetí už mi leze krkem 
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.