arrow
Neprodává v Bazaru

ahoj, chtěla bych se zeptat, čím se dá zahustit omáčka (guláš apod.) bez použití mouky a aby to nebylo cítit.... Já chci vynechat ze svého jídelníčku mouku, ale nechci omezovat manžela, je hrozně mlsnej.....

Guláš se zahušťuje tou cibulí, co se dává pod maso a pak se dá ke konci vaření zahustit najemno nastrouhaným bramborem - a třeba svíčková se dostatečně zahustí tou rozmixovanou zeleninou + šlehačkovou smetanou, já taky nejsem zastáncem "pudinkových" moučných omáček á la školní jídelna, mouky do vaření dávám opravdu minimálně, spíš jen pár granulek hotové jíšky, aby se přidávaná smetana nesrazila ( ! ) . Nebo do takových těch rádoby čínských jídel se dává místo mouky na zahuštění kukuřičný škrob, ale s tím nemám zkušenosti.

arrow
profile_image
sequanka mojeid
od 17. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Bratr se snaží vyhýbat mouce a tak na zahušťování dost používají hrašku.

arrow
profile_image
mmenie
od 13. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Zrovna guláš se zahustí sám, a pokud nevaříš omáčky obden, tak tu lžičku mouky tělo ani nepozná

arrow
profile_image
TeraBera
od 27. 10. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Buď ničím, jak už tu holky psaly - třeba ten guláš není třeba nebo, když potřebuji, dám pohankovou mouku. Cítit není.

Také se vyhýbám mouce a nahrazuju ji bezlepkovou rýžovou moukou nebo už zmíněným nastrouhaným bramborem

arrow
profile_image
Pajia
od 11. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Když už zahusťuju, tak hraškou

U nás se zahušťuje kukuřičným škrobem. Řekla bych, že je to úplně bez chuti a zápachu, takže to není v jídle poznat.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na poklicka: děkuji a ten škob smícháte se studenou vodou jako je to u mouky z vodou na zahuštění nebo sypete rovnou? Děkuji

guláš zahušťuju bramborem

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Rendik: Stačí rozmíchat v trošce studené vody

arrow
profile_image
Belgarion
od 26. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já mouku k zahušťování nepoužívám vůbec. Dobrý je již zmiňovaný škrob, zahušťuju jím i guláš, když je potřeba. Rozmíchat pár lžiček v trošce studené vody, pomalu zamíchávat do omáčky - množství "vychytáš" časem sama. Ráda vařím různé omáčky na indický způsob - rozmixovaná zelenina (nebo jen část), zejména kořenová. V indické kuchyni se zahušťuje i cibulovým pyré - uvařené a rozmixované cca 2,3 cibule. Vhodné do indické nebo jiné chuťově výraznější kuchyně - cibule dodá omáčce nasládlý nádech, takže nemusí chutnat všem. Zkusím ještě pohankovou mouku - ale přítel je na její chuť háklivý

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já zahušťuji gia semínky. Dají se umixovat a použít na zahuštění, já nemixuji, používám celá a je to zdravé a moc dobré

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené