Přivítejte jaro pohybem. Tyto sporty spolehlivě zaženou jarní únavu

Slíbili jste si, že v novém roce dáte (znovu) šanci pohybu? S příchodem jara k tomu máte ideální příležitost. Už se nemůžete vymlouvat na zimu, brzké stmívání a nedostatek energie. Co když vás ale nebaví skupinové lekce jógy ani dril ve fitku? Využijte hezkého počasí a vyrazte za sportem do přírody.

img

Vyběhněte do přírody

Jakmile se venku oteplí, zapomeňte na běžecký pás a vyrazte běhat do přírody. Pohyb na čerstvém vzduchu vás zbaví stresu, posílí váš imunitní systém a navíc vám pomůže zhubnout nebo zformovat postavu. Ačkoliv se běh řadí k finančně méně náročným sportům, investice do kvalitní běžecké obuvi by měla být samozřejmostí. Snížíte tak riziko nepříjemných puchýřů nebo poranění kloubů.

S během teprve začínáte? Pak si raději neklaďte příliš vysoké cíle, abyste neztratili prvotní motivaci. Odborníci dokonce doporučují tzv. indiánský běh, což je střídání běhu a svižné chůze, kterou můžete s postupným získáváním lepší kondice pomalu vypouštět.

Šlápněte do pedálů

Jízdní kolo není jen vyhledávaným dopravním prostředkem, ale také čím dál více oblíbenou volnočasovou aktivitou. Ačkoliv profesionální cyklisté šlapou do pedálů v podstatě po celý rok, největší žně zažívá tento sport na jaře, kdy teplejší počasí přímo vybízí k prvním jarním vyjížďkám.

A co můžete od pravidelného ježdění na kole očekávat? Nejen že budete pálit kalorie, ale především si zlepšíte fyzičku a posílíte svaly stehen a hýždí. Pro začátek vám přitom stačí kvalitní silniční nebo trekingové kolo a cyklistická helma.

Tip: Jaro je za dveřmi, tak na nic nečekejte a prohlédněte si ta nejlépe hodnocená jízdní kola na Heurece. Porovnejte mezi sebou nabídky několika e-shopů a vyberte si silniční, horské nebo trekingové kolo, které přesně splňuje vaše požadavky.

Vydejte se do hor

Že chození na výlety nelze považovat za sport? Nenechte se mýlit. Výšlapy do hor spolehlivě prověří vaši sílu a vytrvalost. Nemluvě o tom, že druhý den ucítíte i svaly, o kterých jste dosud neměli ani tušení.

Chcete-li zapojit celé tělo a zároveň odlehčit svým kloubům, sáhněte po holích na nordic walking. Při jejich výběru si dejte pozor na správnou výšku ? tu spočítáte vynásobením výšky těla koeficientem 0,66. Nebo se řiďte poučkou, podle které by rukojeť hůlek měla sahat k úrovni pupku.

Přičichněte k lezení

Chcete posílit všechny svaly v těle, pořádně se unavit po stresujícím dni v práci a nevadí vám trocha adrenalinu? Pak vyrazte na umělou lezeckou stěnu, která je vhodným místem k nácviku všech dovedností pro lezení v přírodě.

Ze začátku doporučujeme navštívit jeden z mnoha lezeckých kurzů nebo požádat někoho zkušenějšího, aby vás zaučil. Postupně můžete z umělé stěny přejít na cvičné skalky a pak se případně pustit do vícedélkových cest na skalách nebo ve velkých horách.

Vyzkoušejte in-line brusle

Jízda na in-line bruslích se pravidelně zařazuje mezi 10 nejoblíbenějších sportovních aktivit. Větší oblibě se pak těší u žen, které ji považují za skvělého pomocníka při zpevnění a tvarování postavy.

Podobně jako běh ani jízda na in-line bruslích vás finančně nezruinuje. Stačit vám budou dobře padnoucí kolečkové brusle, chrániče a přilba, která se postará o vaši bezpečnost. A kde všude můžete brusle provětrat? Jen v Praze najdete hned několik bruslařských drah a okruhů ? jmenujme například bruslařskou dráhu v parku Ladronka a in-line ovál v Běchovicích. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.