Metacrill konečně v ČR

Jediný materiál určený pro bioplastiku Metacrill, koriguje objemové nedostatky nebo deformující vady obličeje a těla. Ještě donedávna jsme měli k dispozici pouze botox nebo preparáty kyseliny hyaluronové. Těm už ale ve světě pro mnoho nevýhod "odzvonilo".

img

Trvalý injekční implantát Metacrill pro zachování vašeho mládí nebo korekci nedostatků obličeje a těla

Co to vlastně Metacrill je?

Metacrill je materiál určený jednak ke korekci objemových vad těla, korekci deformit a k obnovení vlastního vaziva, které přirozeně ubývá v procesu stárnutí. Přirozenou formou vytvaruje obličej, vyhladí vrásky, vyplní deformace, vypne kůži nebo zvětší objem žádaných partií.

Srovnání těchto preparátů však stejně není zcela na místě, protože svým účinkem jde o zcela odlišné látky. Metacrill řeší příčinu, kyselina hyaluronová a botox dočasně likvidují následek. Metacrill je podstatně náročnější na aplikaci (aplikuje se speciální technikou i do anatomicky hlubokých partií) a patří spíše do rukou chirurga, kyselinu hyaluronovou a botox aplikují spíše kožní lékaři.

Jak a odkud se k nám Metacrill dostal?

Revoluce v estetické chirurgii dorazila do České republiky. Její jméno je Metacrill. Na jednu stranu "konečně", protože ve světě se používá v estetické chirurgii už od roku 1996, na druhou stranu jsme ale teprve druhou zemí EU, kde je tento injekční implantát certifikován. Kolébkou Metacrillu je Brazílie - země estetické chirurgie, kde se Metacrill vyrábí a kde je patentován. O tom, jak je tento preparát vynikající, vypovídá nejlépe skutečnost, že USA, které chtěly koupit licenci k výrobě, neuspěly. Takže zatím není v USA ani certifikován a tak - světe div se - Američanky jezdí už i do ČR na jeho aplikaci, protože éra botoxu a kyseliny hyaluronové už zde dávno skončila jak se můžeme ostatně sami přesvědčit z mnohých článků ze zákulisí Hollywoodu.

Ve druhé polovině roku 2009 byl tento preparát u nás zaregistrován a postupně uveden na náš trh prostřednictvím firmy Euroquirurgica CR s.r.o., která se stala výhradním distributorem preparátu pro EU. Na zákroky sem jezdí pacienti nejen ze Slovenska a okolních států, ale i z Anglie a USA.

Měla jsem v minulosti možnost srovnání s různými jinými výplňovými materiály i implantáty, které mě však nikdy nepřesvědčily o svých vlastnostech k tomu, abych se na ně specializovala. Metacrill mě zaujal svými vlastnostmi už při prvním teoretickém seznámení a od té doby jsem se věnovala intenzivnímu studiu tohoto preparátu, zpracovala jsem techniku aplikací, takže nyní po 4 letech na klinice Bioplastica funguje bioplastika u nás stejně jako na stejnojmenných klinikách v Jižní Americe, což mám potvrzeno i klientkami, které první zákroky absolvovaly před lety v Brazílii. Jsem přesvědčená, že pokud chce někdo dosáhnout vynikajících výsledků v určité oblasti estetické chirurgie, je potřeba skutečně úzké specializace, aby byla možnost dostatečně propracovat postupy, zajistit dokonalou informovanost klientů před zákrokem po všech stránkách a mít dostatečné zkušenosti s daným typem výkonů. Již v minulosti se mi osvědčilo specializovat se na určitý typ zákroků (sklerotizace křečových žil a metličkových žilek www.sklerotizace.cz).

Z této 19ti leté zkušenosti mám ověřeno, jak špatně jsou pacienti mnohdy i lékařem informováni o zákroku, který se u nás provádí již desítky let. pro klienty velice podrobné webové stránky, které obsahují kromě podrobných informací k zákrokům i bohatou fotodokumentaci pouze z vlastních zákroků a kde by měl klient možnost se dokonale seznámit nejen se všemi vlastnostmi tohoto preparátu, s typy zákroků, pozákrokovou péčí, srovnat výhody a nevýhody proti jiným preparátům a typům zákroků, ale kde by si mohl i vypočítat konečnou cenu u jednotlivých typů zákroků.

zoom Zvětšit

Mikrosféry o velikosti 30 - 50 µm

Čím je dále Metacrill tak vyjímečný proti jiným preparátům?

Tento injekční implantát obsahuje mikrosféry polymetylmetakrylátu v suspenzi koloidu. Jednoduše vysvětleno: pod elektronovým mikroskopem vypadá jako malé perličky v gelovém roztoku. Jednoduchá a o to více geniální myšlenka aplikovat tyto mikročástice a využít tak přirozené reakce těla na cizorodý materiál způsobila revoluci v plastické chirurgii. Po aplikaci do tkáně dochází k fibrotické reakci, kdy se kolem mikročástic vytváří kolagenní vlákna s cévním zásobením, takže vzniká vlastní tkáň. Toto nově vytvořené vazivo objemově nahradí nosný gel, který se postupně odbourá a vazivo zůstává součástí původní tkáně.

Neobsahuje toxické látky. Neobsahuje látky pocházející z živočišných tkání, a proto nevyvolává alergie a není třeba provádět žádné testy před jeho aplikací. Nemigruje z místa na místo - jako u jediného injekčního i jiného preparátu nebyl prokázán jeho nález v plicích, játrech či ledvinách (dokonce i u silikonovýh implantátů podle vědeckých studií byl silikon v těchto orgánech prokázán). Nevyvolává žádné vedlejší účinky. Při správné aplikaci zkušeným lékařem nevytváří granulomy. Jeho aplikace je nebolestivá. Na základě těchto vlastností podložených dlouholetým výzkumem v praxi se o něm dá říct, že se jedná o nejbezpečnější implantát, který je v současnosti na trhu. Splňuje přísné požadavky Evropské unie, má certifikát CE a jeho výroba má certifikovaný systém jakosti ISO. Ovšem pro klienta nejpříznivější vlastnost Metacrillu, kterou je trvalost výsledku zákroku a přirozený vzhled vymodelovaného tvaru, takže stačí jen jedna maximálně dvě aplikace - paradoxně způsobuje, že rychlé rozšíření Metacrillu jaksi vázne. Zatímco se šíří rychlostí blesku pořád nové a čím dál tím zaručenější a lepší výplňové preparáty pod různými názvy, které svou podstatou jsou pořád jen odbouratelná kyselina hyaluronová, jejíž opakovaná aplikace nejpozději do roka zajišťuje trvalý příjem obzvláště velkým klinikám, o Metacrill díky této "trvalé" vlastnosti zase až tak velký zájem není. Výhodný je hlavně pro klienta, protože o něm zcela jednoznačně platí, že je to nejlepší implantát v poměru kvalita a cena. Snad právě proto se v dotazových fórech o něm mnohdy klienti dočkají odpovědí, které často neodpovídají skutečnosti.

Co všechno Metacrill dokáže?

Podstatu zákroků tímto injekčním implantátem můžeme vlastně přirovnat sochařské práci bez operace - modelování těla podporou tvorby vlastní tkáně. Metacrill dokáže totiž nahradit velkou část plastickochirurgických operací tím, že donutí tělo v aplikovaných místech vytvořit vlastní tkáň. Toto je právě ta nejdůležitější vlastnost, kterou se liší od ostatních preparátů. Metacrill ostraňuje příčinu, zatímco ostatní preparáty krátkodobě likvidují následky. Vysvětleme si to na příkladu stárnoucího obličeje. Je důležité si uvědomit, že tvorba vrásek v procesu stárnutí je důsledkem postupného ubývání podkožního vaziva, čímž dochází k poklesu kůže a podkoží a svrašťování jejího povrchu. Tímto procesem dojde postupně ke vzniku vrásky. Čím déle se nechá kůže svraštělá, tím hlubší a fixovanější vráska vznikne. Z tohoto logicky vyplývá, že pouhým vyplněním vrásky nějakým preparátem, nebo stimulací mimických svalů nic trvalého (krom rozpíchané pokožky) nedokážeme. Metacrill způsobí, že tělo si v místě aplikované látky vytvoří vlastní tkáň, kůže se vypne a vrásky zmizí. Takto Metacrill opraví i svraštělé ruce, ušní lalůček, krk a další místa, kde je potřeba doplnit atrofované vazivo. 

zoom

Projekce brady - před zákrokem a 15 min. po zákroku

To ale není všechno, co Metacrill dokáže. V místech, kde je vaziva a tkáně nedostatek vytvoří žádaný přirozený tvar, takže jím lze modelovat, zpevnit a zvětšit například ňadra, zadeček, intimní partie a třeba i lýtka. Zde je ovšem nutné upozornit na to, že zvětšení není tak rychlé a výrazné jako u silikonových implantátů. Výhodou je ale trvalost, bezpečnost a nerozpoznatelnost od okolní tkáně s možností kdykoli dále zvětšovat. Podrobnější srovnání naleznete na bioplastica.cz.

V neposlední řadě dokáže Metacrill zachránit například před bolestivou plastickou operací nosu tím, že během chvilky provede vyrovnání nerovného či zahnutého nosu (zde ovšem nesmíme zaměňovat s klasickou operací pro zmenšení nosu nebo operací vnitřního skleletu pro zdravotní komplikace). Dále dokáže Metacrill upravit bradu, která je v profilu příliš "zasunutá" nebo má nějaký nežádoucí tvar, zvětšit rty a upravit tzv. gingivální (dásňový) úsměv, kde při úsměvu je příliš odkrytá a viditelná horní dáseň.

Nikdy bych nechtěla tvrdit, že Metacrill je všelék a zázrak, kterým lze nahradit veškeré plasticko-chirurgické operace. To v žádném případě není pravda. Je ale veliká řada klasických zákroků, které nahradit spolehlivě dovede a pro pacienta daleko příjemnějším a méně zatěžujícím způsobem. V rukou zkušeného a vyškoleného chirurga pro práci s tímto implantátem se však může v očích pacienta, který odchází z ordinace například s novým nosem nebo bradou, kterou si přál, tím zázrakem skutečně stát.

Více informací nebo řešení vašich konkrétních požadavků najdete na www.bioplastica.cz.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?