Za odpočinkem do evropských lázní

V současném hektickém tempu života není neobvyklé, že naše tělo i mysl tuto zátěž nezvládá. Je proto čas od času dobré zpomalit, vyčistit si hlavu a dopřát si několikadenní odpočinek. V tomto smyslu jsou lázně ideálním řešením a vyrovnají se i těm nejluxusnějším SPA a wellness hotelům. V dnešním článku Vám přinášíme 3 tipy na zajímavé lázně v zahraničí, kam lze vyrazit za opravdovým odpočinkem

Lázně Szechényi v Budapešti 

Lázně Szechényi patří k nejznámějším lázním celého Maďarska, přičemž byly vybudovány teprve na počátku 20. století a ve srovnání s ostatními lázněmi patří tedy k těm novějším. Lázně jsou rozděleny na vnitřní a vnější část, přičemž bazény napájejí dva termální prameny, a to přibližně o 74 a 77 stupních Celsia. Vnitřní část lázní svým návštěvníkům kromě saun nabídne nespočet bazénů různé velikosti a o různé teplotě vody, dále též místnosti pro masáže a ochlazovací bazény. Vnější část je poté rozdělena na dvě poloviny - 2 velké termální bazény a jeden plavecký bazén.

 Tip: Spojte lázně s výletem po krásné Budapešti. Navštívit můžete například Budínský hrad, Matyášův chrám či velkolepou baziliku svatého Štěpána. Při plánování cesty rovněž nezapomeňte na sjednání vhodného cestovního pojištění, které by vás pokrývalo v případě ztráty zavazadel či například úrazu. 

Bavorské Bad Füssing 

Bad Füssing jsou právem nejoblíbenějšími lázněmi Evropy a jelikož to od nás máme do Německa kousek, bylo by škoda je nevyzkoušet na vlastní kůži. Bad Füssing leží cca 30 kilometrů od Pasova, v údolí řeky Inn. Pro návštěvníky je zde k dispozici opravdu nepřeberné množství různých vnějších a vnitřních bazénů s masážními tryskami, saunové světy, sirné lázně či například masážní vodní lehátka. Zázemí lázní nabízí dále kavárny, restaurace, turistické stezky a cyklostezky. 

Lázně Stegersbach 

3 hodiny jízdy od českých hranic leží rakouské lázně Stegersbach. Tento region je tím nejslunečnějším z celého Rakouska, a proto se jedná o ideální místo pro pohodový víkend. Ubytovat se lze ve čtyřech místních wellness hotelech, které lázně propojily s rozlišnými zdravotními terapiemi. Termální prameny o teplotě 37 stupňů Celsia zde vyvěrají z hloubky až 3000 metrů, přičemž pomohu jedincům s dermatologickými problémy, alergiemi či nemocemi pohybového aparátu. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.