Základ šatníku – co by vám ve skříni nemělo chybět

Základ ženského šatníku by měly tvořit nadčasové kousky, které se dají jednoduše kombinovat s módními trendy. Vystavte si základní garderóbu v klasické černobílé paletě a větu „ nemám co na sebe“ už nevyslovíte.

img

Pojďme si představit "basics" dámského šatníku

Oblečení, které se nemění ani s prchavými módními trendy a na které se vždycky můžete spolehnout – to je základ šatníku. Tyto kousky mají kromě nadčasovosti i další výhodu: hodí se prakticky ke všem stylům oblékání a pomocí různých doplňků a trendy kousků tak můžete vytvářet nepřeberné množství kombinací. Myslíte si, že pořízení všech základních kousků je jen pro bohaté? Omyl - nákup základní garderóby vůbec nemusí zruinovat váš rozpočet, takzvané „basic“ oblečení totiž seženete ve většině módních řetězců.


zoom Zvětšit

Černé tílko se hodí na sport i do kanceláře

Černé tílko

Jednoduché černé tílko se hodí jak ke sportovnímu, tak i k elegantnímu outfitu. O tom, zda se bude hodit na sport či do společnosti, rozhodnou doplňky. Zatímco bílé tílko vypadá dobře spíše jen v posilovně či na výletě, černé si můžete vzít jak ke khaki kalhotám, tak ke koktejlové sukni, stačí tílko doplnit nápadným náhrdelníkem či kvalitním šátkem.










zoom Zvětšit

V šatníku by vám nemělo chybět černé tričko

Černé triko s krátkým/dlouhým rukávem

Černých triček s dlouhým a krátkým rukávem není nikdy dost a jejich variace jsou nekonečné - můžete je nosit samostatně, nebo poslouží jako super základ při vrstvení. Černé tričko se hodí pod sportovní i společenské sako, skvěle na něm vynikne výrazná brož nebo korále a v chladnějším počasí černé triko s dlouhým rukávem poslouží jako hřejivá vrstva třeba i pod letní šaty.





Bílé triko s krátkým/dlouhým rukávem

zoom Zvětšit

Bílé triko rozsvítí celkový look

Podobnou službu jako černé tričko vám udělá jeho bílá varianta. Na rozdíl od černých triček se však bílá trička nevyplatí kupovat ve značkových a dražších obchodech, protože bílá vypadá po pár vypráních obnošeně a trička se musí častěji obměňovat. Bílé triko vypadá nejlépe v kombinaci s džínovinou, ale výborně si rozumí i se sametovým sakem či úpletovou vestou, příjemně rozsvítí dlouhou květovanou maxi sukni nebo osvěží váš všední look v kombinaci s khaki kalhotami.





Bílá košile

zoom Zvětšit

Evergreenem je bílá košile

Co by to bylo za šatník bez klasické bílé košile. Spolehlivě poslouží, když nemáte čas pro výběr outfitu, a sluší každé ženě bez ohledu na věkovou kategorii. Tento univerzální kousek užijete jak do divadla a do práce, tak na volný čas. Stylových kombinací s bílou košilí je opravdu mnoho, vyzkoušejte košili třeba pod vaše oblíbené šaty, pod sako či džínovou bundu nebo košili ozdobte nepřehlédnutelnou bižuterií.


Černý rolák

zoom Zvětšit

Šik budete v černém roláku

Sofistikovaný styl francouzských žen by neexistoval bez černého roláku. Nechte se i vy nalákat obrovskou variabilitou tohoto základního kousku ženského šatníku, díky němu můžete nosit letní šaty i v pochmurných zimních měsících. Stylově a přitom ležérně budete vypadat, když rolák doplníte tmavými džínami, za dámu s vytříbeným italským vkusem budete, když k roláku oblečete klasickou černou pouzdrovou sukni.






Jednoduchý svetřík

zoom Zvětšit

Jednoduchý svetřík se hodí na vrstvení

S kulatým nebo véčkovým výstřihem, tenký, hladký a nejlépe jednobarevný svetřík se vám hodí vždy, když potřebujete trošku zahřát a navrstvit svůj outfit. Svetřík můžete navléct na košili nebo na tenký rolák, zcela novou podobu dostane ve spojení se zajímavým náhrdelníkem, šátkem nebo vestou.









Kardigan

zoom Zvětšit

Kardigan v neutrálním odstínu se vždycky hodí

Klasický svetřík na rozepínání neboli kardigan je vhodné si pořídit ve více barvách, ale stálicí je neutrální odstín (černý, šedý, tělový) a trochu delší střih, který spadá až na boky. Kardigan povýší i obyčejné bavlněné tričko nebo tílko a džíny na stylový ženský outfit. Kardigan můžete nosit volně přes šaty, převázat ho páskem, ozdobit zajímavou broží nebo mu dodat nový vzhled pomocí ohrnutých rukávů.





Džínová bunda

zoom Zvětšit

Džíska jen tak z módy nevyjde

Mladistvá džínová bunda snad nikdy nevyjde z módy a hodí se vždycky, když potřebujete rychle vyběhnout z domu a něco přes sebe přehodit. Abyste ji mohla nosit i několik let, vyberte si raději tmavší džínovinu a lehce vypasový střih. „Džíska“ se hodí jak ke sportovním outfitům, tak k rozevlátým květovaným šatům, kdy pomůže vytvořit nedbalý americký „country look“.





Sako

zoom Zvětšit

Klasické sako by měla vlastnit každá žena

Černé nebo šedé mírně vypasované sako neodmyslitelně patří k ženské eleganci, ale už dávno ho nemusíte nosit jen jako součást kostýmu. Klasické sako totiž výborně ladí i s džínami a teniskami a patří mezi základní kousky potřebné k vytvoření módního pánského stylu, stačí ho doplnit kloboukem nebo botami „oxfordkami“.








Džíny

zoom

Džíny vám především musí dokonale padnout


Všichni jich máme několikero ve skříni, ale kolik máte takových, které vám bezvadně padnou a lichotí vaší postavě? Za jedny pořádné dokonale padnoucí džíny se vyplatí si připlatit. Při výběru vsaďte na strečový denim s přídavkem lycry ne více než 2 % - tak vás látka bude obepínat, ale kalhoty se nevytáhnou. Džíny, které patří do základního šatníku, jsou rovného střihu s lehce vyvýšeným pasem a z tmavšího neopraného denimu bez výrazných kapes nebo roztrhaných efektů.







Černé kalhoty

zoom

Když nevíte co na sebe, černé kalhoty to jistí

Když už opravdu nevíte, co na sebe do práce, do divadla nebo na ples, černé kalhoty to "jistí". Ideální je mít doma alespoň dvoje, jedny kratší k mokasínám a balerínám a jedny k botkám na vysokém podpatku. Stokrát ohraná kombinace černé kalhoty a bílá košile vůbec nemusí nudit, když outfit netypicky doladíte barevnými nebo metalickými doplňky.














Malé černé

zoom Zvětšit

Malé černé jsou v módě už od doby Coco Chanel

Legendární malé černé patří do dámského šatníku už od dob slavné módní návrhářky Coco Chanel. Tyto univerzální šaty mohou mít různý střih – áčkový, empírový, pouzdrový – ale důležitá je délka, malé černé by neměly být delší než po kolena. Tyto klasické šaty nemusíte nosit jen při slavnostních příležitostech, vyzkoušejte je na denní look třeba s barevnými punčochami a pestrou bižuterií.










Tmavá sukně

zoom Zvětšit

Sukni vybírejte podle typu postavy

Sukně je natolik ženský kousek oblečení, že by rozhodně neměla ve vašem šatníku chybět, i když si jinak na sukně nepotrpíte. Sukně, která se dá zařadit do základní garderoby, by měla být v černé nebo tmavé barvě a podle postavy nositelky být buď v áčkovém nebo pouzdrovém střihu v délce ke kolenům.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.