Vyrábím si domácí vepřové konzervy syrové vepřové nakrájené na kostičky /plecko a hezký bůček smíchat/ mírně osolené a okmínované nacpu do skleniček,zavřu a dvě až dvě a půl hodiny - podle velikosti sklenic - vařím ve vodě miluju studené s chlebem a kyselou okurkou.

arrow
profile_image
chocolattecoffee
od 8. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Laky: Jojo, to znám odtud http://ekucharka.net/veprove-maso-ve-vl-stave-zava rene
Taky jsem si to jako malá dávala na chleba.

Reaguji na chocolattecoffee:

Cituji chocolattecoffee: Ano, ty parní hrnce se mi také strašně moc zamlouvají

Zvažuju je.

Cituji chocolattecoffee: Na olivovém oleji se mi to nedaří

Čím to může být. Já na něm dělám vše.

Cituji chocolattecoffee: Objednala jsem si Valle don guilo

Podívám se na něj. Já si vozím z Itálie nebo kupuji v italských obchodech.
Třeba tady:
http://www.winemarket.cz/produkty/olivove-oleje.ph p

arrow
profile_image
chocolattecoffee
od 8. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Pak tedy ještě dostávám od tchána domácí sádlo.
Někdy i další záležitosti ze zabíjačky.

arrow
profile_image
chocolattecoffee
od 8. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Adka: Cituji chocolattecoffee: Na olivovém oleji se mi to nedaří

Čím to může být. Já na něm dělám vše.

Vůbec nevím a to už jsem i pořídila pánev za 2000,- na které by se nemělo připálit nic.

Cituji Adka: Já si vozím z Itálie nebo kupuji v italských obchodech.

Tento jsi zkoušela? Ten se mi zamlouvá. http://www.winemarket.cz/produkty/olivove-oleje/ol ivovy-olej-extra-vergine-laudemio-500ml-castello-d i-poppiano.php

Přikládám foto mého favorita! (foto jsem stáhla z internetu, nemám ten olej vyfocený)

..

Cituji chocolattecoffee: Vůbec nevím a to už jsem i pořídila pánev za 2000,- na které by se nemělo připálit nic.

To vůbec netuším, mně se nikdy nic nepřipálilo.
Ten zrovna vyzkoušený nemám, ale vypadá moc dobře.
Děkuji, já jsem si je našla tady, až vypotřebuji stávající, tak ho vyzkouším.
http://www.valledongiulio.cz/shop.php?e-shop,3
Olivové oleje miluji.

arrow
profile_image
chocolattecoffee
od 8. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Adka: http://www.valledongiulio.cz/shop.php?e-shop, 3

Ano, odtud ho objednávám i já.

A pečivo (např chleba) pečeš v troubě nebo v domácí pekárně?

Cituji chocolattecoffee: A pečivo (např chleba) pečeš v troubě nebo v domácí pekárně?

V domácí pekárně, aby přítel nenadával, že ji nepoužívám, když jsem ji musela mít.
Hlavně je super, že do ní večer dáš suroviny, nastavíš čas pečení a ráno vstáváš a máš čerstvé pečivo. Voní to po celé kuchyni. Časem bych to ráda zkusila i v troubě.
Viděla jsem prodávat domácí kvásek...

arrow
profile_image
chocolattecoffee
od 8. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Adka: Já mám pekárnu taky moc ráda, ale moc s ní neumím. Nebyl k ní český manuál, našli jsme něco na internetu, ale hrozně chaoticky psané. Máme tam permanentně nastavený režim na 3:15 (čas pečení - doba), takže kdybych ho dala před spaním péct, tak bude pekárna za tři hodiny a 15 minut pípat, že už je chleba hotový a vzbudí nás.
A aktuální problém je, že z ničeho nic ten chleba peče špatně. Prostě těsto málo nakyne a chleba se upeče a je zrdclý, uvnitř je to jak guma, fuj. Absolutně neupečené, nenakynuté a je dvakrát menší (takže prostě podle mě nenakyne jak má). Byla totiž vypnutá a pak jsem na ni omylem cosi pomačkala (je dotyková) a od té doby nemůžu upéct chleba.

..

arrow
profile_image
chocolattecoffee
od 8. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Adka: Jakou pekárnu máš ty?

Reaguji na chocolattecoffee:
To je škoda. Chtělo by to ten návod něják sehnat, od někoho si ho třeba okopírovat.

Cituji chocolattecoffee: . Prostě těsto málo nakyne a chleba se upeče a je zrdclý, uvnitř je to jak guma, fuj.

To je zvláštní. Mně trvalo než jsem tu techniku pečení vychytala. Napřed mi chléb po upečení "spadl" nebo byl zdrcnutý.
Mám Moulinex.
http://www.alza.cz/moulinex-home-bread-ow200034-d1 61801.htm

Reaguji na chocolattecoffee:
Ta Tvoje je super, my jsme jí kupovali asi před 2 lety, tehdy byla v Bille výměnou za body a s doplatkem, snad 799kč, už si nevzpomínám přesně. Tak jsme jí vzali na zkoušku, zda nás to vůbec bude bavit a bude-li nám chutnat. Kupovat pekárnu ted, tak vezmu tu, ve které se dají péci i bagety, rohlíky...

arrow
profile_image
chocolattecoffee
od 8. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Adka: Ten návod absolutně nikde nejde najít, na internetu. Pekárna se mi taky moc líbí, dbám u všeho i na ten vzhled trošičku.

Mimochodem, objednala jsem si teď dva ty spořiče bylinek. Hlavně na petrželku a bazalku či pažitku.

arrow
profile_image
marvan
od 26. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji chocolattecoffee: Ten návod absolutně nikde nejde najít, na internetu.

návod jsem našla, je ve více jazycích včetně češtiny, tak posílám link (teda alespon podle obrazku to je ta sama pekarna)
http://www.kenwood.cz/ke-stazeni/manualy/kenwood-b iela-technika/bm-450?download=66289

holky můžu se zeptat, nevíte některá jestli se dá upéct pečivo bez kvasnic? jestli by to šlo nějak nahradit třeba mě totiž droždí moc nesedne a nevím čím bych to mohla nahradit díky

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené