Reaguji na Lauritta:
Super tip!
Ovšem největší piplačka byla, když jsem dostala nevyloupané hlavičky slunečnic (od známých ze zahrady) a já jsem z toho dloubala a vyloupávala ty semínka.
Ono i louskání vlašských ořechů a následné mletí je otravná práce.

Reaguji na panda08: ale vůbec ne..dalo by se říct, že jsem dost městská dívka a skoro nikdo by to do mě neřekl. co mě k tomu teda vede?to je úplně jednoduché - můj zmlsaný jazýček

Reaguji na Laky: v mlékomatu. myslím, že je v každém větším, ale dokonce i menším městě určitě se bude dát použít i to z obchodu, ale už to zase bude jiná liga

Také si dělám různé pomazánky, z domácího tvarohu, s česnekem, sýrem, bylinkama...
Občas i z Lučiny nebo nakupuji zde:
http://www.mlekozfarmy.cz/nase-vyrobky/

Cituji Laky: má divnou pachuť.

U čerstvého mléka s tím člověk musí počítat, že je jiné než to supermarketové.

Holky, kde nakupujete ty plátna, která se používají např. při výrobě tvarohu?
A nezkoušeli jste vyrobit kozí sýr? Kupuji si italském obchodě kozí sýr, který je chuťově výborný a není cítit. Přítel kozí sýry nejí a tento mu moc chutná, ani nepoznal, že je kozí.
Pořád to neví.
Tak bych se ho pokusila v létě udělat.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Adka: Nevím co používají ostatní, ale mě nejvíc na vše co v kuchyni potřebuji nějak okapat, propasírovat apod. vyhovují staré dětské pleny.

Reaguji na Veselka10:
Děkuji za dobrý tip!

arrow
profile_image
Red_fire
od 5. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Adka: A pochopitelně si dělám i bramborovou kaši, moučníky..., nepoužívám žádné polotovary, věci z prášku, směsi ...

Cituji Adka: Také si dělám různé pomazánky, z domácího tvarohu, s česnekem, sýrem, bylinkama...

Nelze než souhlasit. Domácí tvaroh (zatím) nepoužívám, z kupovaného tučného tvarohu dělám milému svačiny, slané, které uvádíš ty, a sladké - s medem, kakaem, ovocem...
(Mimochodem pořád mi přijde lepší upéct poctivý koláč z celozrnné mouky a k tomu smíchat tvaroh s medem/kakaem/vanilkovým cukrem, než aby si kupoval čokoládové tyčinky a koblížky. )

Cituji Lauritta: Kočky, semínka použiji do moučníků a prázdný lusk stačí dát do sklenice s cukrem a uzavřít. Ovoní se dokonale a prakticky využíváte "odpad" po vaření.

Ano, souhlasím, já to dělám tak, že vložím celý lusk a až dělám něco vanilkového, semínka použiji a prázdný lusk vrátím do cukru.

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Adka: Holky, kde nakupujete ty plátna, která se používají např. při výrobě tvarohu?

Jak psala Veselka-pleny, ale ty jsou poměrně drahé, lékařská gáza ve více vrstvách, dobré jsou i obyčejné utěrky z Ikea (ty s červeným pruhem za 9,-).

Cituji Lauritta: ékařská gáza ve více vrstvách

Tu jsem používala dosud.
Děkuji za další tipy!

Cituji Red_fire: (Mimochodem pořád mi přijde lepší upéct poctivý koláč z celozrnné mouky a k tomu smíchat tvaroh s medem/kakaem/vanilkovým cukrem,


Cituji Red_fire: než aby si kupoval čokoládové tyčinky a koblížky

Když mě přepadne chuť na sladké mimo domov, tak se snažím mlsat zdravě a řeším to:
http://eshop.biopekarnazemanka.cz/Sladke-bio-susen ky
A místo chipsů, na svačinku do práce...
http://eshop.biopekarnazemanka.cz/Slane-bio-krekry

Cituji Lauritta: Cituji Red_fire: takže se mezi vámi cítím jako amatér, ale ráda se inspiruji a přiučím!

Cituji Lauritta: Zrovna u tebe mám pocit, že máš domácnost (soudím z jiných jídelních diskuzí) zvládnutou tak, že by se leckterá "zasloužilá" manželka mohla přiučit.

Souhlasím! Jsi šikovná a vedeš si moc dobře.

Reaguji na panda08:
Třeba mě to baví a hlavně vím, co jím. Dříve to bývalo běžné, tak je to takový návrat ke kořenům.

Cituji panda08: Mi přijde, že totiž finančně se to třeba i dost prodraží totiž. Bohužel

Máš pravdu. Ceny jsou někde jinde než ze supermarketu "v akci", ale zase ta chuť za to stojí.
Zdraví má člověk jen jedno.

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Adka: Třeba mě to baví a hlavně vím, co jím. Dříve to bývalo běžné, tak je to takový návrat ke kořenům.

Souhlas, mě nakopla J.F.Zatloukalová svou kuchařkou, protože sama mám děti a vím, jak je baví péct, zadělávat těsto, dělat různé tvarohové pomazánky, pěstovat bylinky atd.Navíc to považuji za příjemně strávený čas s dětmi, především teď na podzim, kdy už nejsme tolik venku jako na jaře a v létě.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené