Dobrý den.

Na internetu jsem hledala recept na domácí přesnídávku. Hodně žen doporučuje k ovoci přidat puding? Je pak přesnídávka lepší než kdyby byla jen ze samotného rozvařeného ovoce?

Dále ve všech receptech co jsem našla je psáno, že základ jsou jablka a pak se může k nim přidat jiné ovoce pro jinou chuť. Je to z toho důvodu, že jablka jsou levná, nebo to má jiný důvod, že jsem nenašla, že by dělala třeba meruňková přesnídávka jednodruhová se 100% meruněk (tedy bez jablek)?

Pokud máte ještě nějaké další recepty na domácí přesnídávku, budu ráda.

Děkuji

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na LenickaLenicka: Manžel dělá jablečnou bez pudingu a je vynikající. Osobně puding s vodou nemám ráda.
Navíc, když už tam dáš puding tak to úplně domácí už stejně nebude.

Taky jsem si říkala.... Navíc jsem si nebyla jistá, od kdy malé děťátko může puding...

A dělá jí manžel nějak specielně, nebo jen rozvaří případně ještě rozmixuje to ovoce a přidá cukr pokud je potřeba?

arrow
profile_image
Dendínka
od 30. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Moje babi dělávala bez pudingu. Vůbec si nedovedu představit, že by tam byl

arrow
profile_image
moony
od 16. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Dělám si pro děti taky bez pudingu. Není podle mě vůbec potřeba, jestli ho tam chceš, koupila bych aspon bez modifik. škrobů. Tesco má třeba vanil a čokoládový.
Jinak já dávám vždy jablka + švestky, hrušky, broskve, nebo ty jablka samotné. Co zrovna máme. Cukr přidávám jen do švestkové, ta byla jinak dost kyselá.

Já tam právě ten puding nechtěla. Přišlo mi to zbytečné. Jen jsem nevěděla, jestli tam nemá nějaký specielní účel. Tedy ne že bych si myslela, že tam prostě musí být... my doma děláme jablka rozvařená a jen tak je jíme a puding do toho nedáváme.

Takže klidně děláš jednodruhovou přesnídávku bez jablek?

arrow
profile_image
Siiri
od 18. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji LenickaLenicka: nemá nějaký specielní účel

Podle mě jen zahustuje. Ono i s pudinkem to bude domácí, jen prostě jiný recept a ne tolik zdravý.

Jsou i koláče s pudinkem a netvrdila bych, že tím nejsou domácí.

arrow
profile_image
moony
od 16. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dělám jednodruh. právě jen z tech jablek.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na LenickaLenicka: Úplně klasicky jako mě dřív maminka dělávala horký kompot z jablek, akorát to víc rozvaří.
Tedy pokrájená jablka, trochu vody, hřebíček, špetka skořice, ždibec medu, trochu citronu. Ten med samozřejmě podle potřeby a chuti, totéž citron... ten zvlášť lehce, aby nebyl výrazný.

Hodně to používám do palačinek. Jinak se určitě dá takhle dělat prakticky jakékoliv ovoce. Jen délka varu bude jiná.

arrow
profile_image
ILChazz
od 1. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jablka se dávají kvůli pektinu, samotné meruňky ti udělají jen řídkou kaši, pokud budeš chtít přesnídávku hustší (jakože asi ano), musíš tam 'něco' přidat. Nejdostupnější je asi pudinkový prášek a bramborový škrob, dává se trocha a na chuti to není znát

arrow
profile_image
moony
od 16. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Rozhodně tam nic přidávat nemusíš. Když dáš vařit, dej jen trošku vody, pustí dost štávy. Chvilku povařím, rozmixuju. Je hustá dost.

arrow
profile_image
Siiri
od 18. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ještě mě napadlo přidat angrešt, ten má hodně pektinu. Marmoška z něj bývý hustá, pomohl by zahustit určitě i přesnídavku namísto jablek, akorát má zrníčka.

Vždycky jsme doma dělali s pudinkem. Jediný účel je, že zahušťuje. Není nutné ho tam dávat, pokud nechceš.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené