arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, má někdo nějaké zkušenosti s domácí přípravou šneků ? Na dovolené jsem si je zamilovala - zapečené v takové té pánvičce s pěti důlky, s bylinkovým máslem a česnekovou bagetou . Keramické pánvičky na šneky jsem sehnala, šneky zatím ne ... Prý se to do hotelů a pod. vozí mražené, ale dá se to koupit i někde v obchodě ? A musí se to pak vytahovat z ulity nebo to už je ven z domečku a očištěné ?

arrow
Neprodává v Bazaru

ahoj s přípravou jako takovou ti nepomohu, ale tuším že bys je mohla sehnat v prodejně s mořskými plody. (třeba v praze v palladiu je jedna taková prodejna). tedy tuším že by je mohli mít mají i jiné mořské potvory.

Tý jo, marně vzpomínám kde jsem je viděla. Byli zamražení a zvlášť ulity a zvlášť šneci.

nebudou to mít třeba v Makru?

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Dainty: zvlášť ulity a zvlášť šneci

Hm, to je zajímavý ... to se pak asi má ten šnek do tý ulity nacpat zpátky a péct

Cituji StellaFlorea: v Makru?

to je nápad, z Ostravy to mám do Prahy trochu dále, nejdřív se podívám do Makra ... děkuji, to mne nenapadlo, já tam moc nechodím .

Už vím kde jsem je viděla! U tety v mrazáku
A vážně byli vyloupaní z ulit. Asi pro ty kdo se s tím nechtějí piplat a tahat je ven z ulit. Gurmáni si je narvou zpátky

arrow
profile_image
Frantimirka
od 14. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

dadabus
Ahoj realita při přípravě šneků je taková.
Nasbírají se, uvaří ve vodě, pak se speciální vidličkou vykroutí ven. Tělo se nůžkami přestřihne vejpůl. Jedna půlka těla (s hlavou) je jedlá a druhá se vyhodí. (tam jsou střeva). Pak se ulity vyvaří a ta půlka těla jedlá se tam vrátí a zamázne se to bylinkovým máslem a zmrazí.
Poté se to expeduje dle velikosti převážně do Francie atd.

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Frantimirka: Nasbírají se

Ahoj Frantimirko . Nasbírají se ?! Ehm, nevím, jestli bych do toho šla ... . Ale fakt je, že to, co jsem jedla, byli takové poněkud tenčí tmavé "nudličky", menší než klasický zahradní hlemýžď, takže asi půlené - a na jedné straně měli takový ten šnečí obličej, naštěstí skrytý ve vypečené šťávě. Doufám, že našimi příspěvky nadobro neodradíme lidi od šneků ...
A to se dělá z těch klasických velkých záhradních ( Helix ) , nebo z nějaké menší odrůdy ? Vidličku na šneky, pokud myslíš tu dvouzubou, mám - ale přece jen doufám, že seženu hotové, ehm, nemám zahradu

zaživa vařit šneky ve vařící vodě to je teda vrchol hnusu, nevím kdo tohle ještě může pojídat

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak mají to prý být nějaké africké ... vypadají stejně jako ty naše

image.jpg

arrow
profile_image
Misty87
od 29. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak já viděla normálně šneky zavakuované a zmrazené v Albert hypermarketu, tuším že i v Tescu Klasicky v mrazících boxech někde mezi chobotničkama, žabíma stehýnkama a spol.

arrow
profile_image
rice
od 20. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ještě, že už jsem dneska po večeři, na tohle se teda fakt nechystám já bych to snad ani neoznačila jako vrchol hnusu, spíš už lidi nevědí, co maj do tý huby dát.
ale abych nebyla úplně off-topic, tak známá mi vyprávěla, že ty šneky normálně chytali na zahradě (a i v restauracích se připravujou někdy tyhle), potom je uvařili a snědli celý. v těch šnečích střevech prej ještě zbyla tráva.
...no dobře, je to hnus

Cituji dadabus: dá se to koupit i někde v obchodě ? A musí se to pak vytahovat z ulity nebo to už je ven z domečku a očištěné ?

Mají je v makru, normálně v ulitách, mražené.

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji rice: lidi nevědí, co maj do tý huby dát

No , dobrá, taky názor ... . Příště až bude známá žrát biftek a polezou jí z něj kravská kopyta, .... tak asi zase opět nezvládla přípravu.

Cituji saluska: v makru

Děkuji všem za rady, včera jsme do toho makra zajeli a - úspěšně !

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

chtěla bych vyvét z omylu ty, kteří nechápou, jak může někdo jíst zaživa uvařené šneky...ono...mušle, chobotnice, suši, a vlastně i vepřové a hovězí se taky nepřipravuje na váš stůl moc košer... mušle někdo jí i syrové a živé...a to už tisíce let.

ale pravda, ty šneky bych si fakt nedala můžu se zeptat, jak to chutná? jako přibližně co? ochutnávat to fakt nikdy nebudu, ale zajímalo by mě to

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené