arrow
profile_image
idrisi
od 25. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj holky,
v rámci rodinného kruhu jsme se rozhodli, že si uděláme Prostřeno. Jednou měsíčně se sejdem u někoho z příbuzných na večeři viz Prostřeno na Primě a teď jsem na řadě já!!
Sháním zaručené a naprosto úžasné recepty. Pokud máte nějaký tip, sem s ním

Napadl mě dezert, úplně úžasný celkem lehký tvarohový koláč ve stylu cheesecaku.

Na těsto se rozdrobí (nastrouhat nebo namlít) máslové bebe sušenky (tak 150 - 200 gramů) a smíchat s rozpuštěným máslem (50-80 gramů, podle množství sušenek). Smíchá se to do velmi drobivého těsta, nedrží pospulu, to celé natlačit do vymazané nebo papírem vymazané dortové formy a vytvořit vyšší okraje.

Do toho připravit náplň ze dvou tvarohů (nejlepší je plnotučný, jednou jsem dělala z polotučného, a bylo to takový dost suchý), cukru, citronové kůry a dvou žloutků. Nalít na těsto, velmi opatrně rozetřít a upéct, dokud tvaroh nezačne zlátnout.

Po vychladnutí to můžeš polít čokoládou nebo dát ovoce se želatinou, cokoli.

Je to fakt výborný, vždycky, když to udělám doma, nebo někam na oslavu, tak se po tom jenom zapráší (ježiš, úplně jsem na dostala chuť)

arrow
profile_image
gumidek
od 25. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Jako předkrm je výborné prosciutto se žlutým melounem, nějak to naaranžovat a je to bez práce a s velkým ohlasem

arrow
profile_image
kayuschka
od 5. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji gumidek: Jako předkrm je výborné prosciutto se žlutým melounem

Mmm,tak to miluju,sakra,ted mám chutě. Tohle je opravdu lahůdka,taky doporučuji.

arrow
profile_image
UsmejSe mojeid
od 18. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Recept na nejlepší salát, co jsem kdy jedla. A přitom je úžasně jednoduchý.

balíček mraženého špenátu (sekaný, ne protlak!),
1,5 hrnku kysané smetany,
hrnek majonézy,
1 zeleninová polévka v pytlíku (nasypat syrovou),
nasekané jarní cibulky,
plechovka sekaných žaludů.

Ze špenátu vymačkat vodu a všechno smíchat.

Dobrou chuť!

Cituji UsmejSe: plechovka sekaných žaludů.

to jako fakt??

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Mě spíš překvapuje ta polívka

arrow
profile_image
misa_sisa
od 25. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

a mě hrnek majonézy ...

Já bych udělala jestli umíš pravé italské rizoto, třeba houbové s parmazánem... ne ten český ekvivalnet. A nebo upeč třeba kačenu, na apetitonline najdeš nejlepší recept... kačena se peče velmi pomalu, asi 13h při nízké teplotě a je pak výborná! K tomu zelí a knedlíky ... záleží, kdo budou další stolovníci,jestli babi s dědou, tak ti kačenu ocení, jestli mladí, tak bych volila něco lehčího jako to rizoto, nebo těstoviny, případně salát, brokolicový krém nebo tak něco

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na UsmejSe: mě to překvapuje celé

http://www.albert.cz/jnp/cz/radce_zakaznika/recept y/index.html
http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu /A-B
http://www.apetitonline.cz/recepty/rychly-vyber

a tuhle mám nejraděj http://ekucharka.net/

když chci něco vařit, tak vybírám podle dostupných ingrediencí a pro koho vařím

Cituji Lucrezia: mě to překvapuje celé

Mě taky Žaludy, polívka, majonéza

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji gumidek: prosciutto se žlutým melounem

Ano, ano, taky doporučuju ... nebo minišpízky z tygřích krevet a manga ... nebo sušené švestky s mandlí uvnitř zavinuté do plátku sibiřské slaniny a zapečené do křupava ... a v posledném Prostřeno bylo nějaké předjídlo s uzeným lososem, ale já už si nepamatuju co
Ještě jsem si vzpoměla, že jsem minule sklidila velký úspěch podáváním arabského chleba opečeného na troše másla na pánvi, přehnutého napůl a naplněného sýry : plátek uzeného eidamu, plátek ementálu, kousek Nivy, kolečko rajčete, ....

Cituji UsmejSe: plechovka sekaných žaludů

hm, to si máme jak představit ?

arrow
profile_image
UsmejSe mojeid
od 18. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Aha, já automaticky místo žaludů používám nakládanou cizrnu, tak jsem to po zkopírování zapomněla upravit. Chěla bych je někdy ochutnat, ale prošla jsem snad všechny obchody v Olomouci a nikde nic. Nevíte někdo, kde by se daly sehnat?
Jo, složení zní šíleně. Když jsem dělala ten salát poprvé, tak i když mi o tom salátu kamarádka básnila, považovala jsem to za velkej experiment. Nicméně jsem byla velice příjemně překvapena výsledkem.

arrow
profile_image
UsmejSe mojeid
od 18. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Vidím, že ten recept ode mě je lehce kontroverzní.

arrow
profile_image
mate
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na UsmejSe:
tie žalude sú zaujímavé,ale z našich dubov to vyrobiť po domácky nepôjde,obsahujú veľa horčiny i keď samotný žaluď je jedlý.Ale aj tak zaujímavé.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené