arrow
profile_image
mate
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na idrisi:
nevymýšľaj čo si ešte nerobila, niektoré jedlo, čo ovládaš dokonale by možno bolo najvhodnejšie.

arrow
profile_image
UsmejSe mojeid
od 18. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji mate: z našich dubov to vyrobiť po domácky nepôjde

Beztak to bude z nějakých vyšlechtěných dubů.

Kdybyste na ty žaludy náhodou některá narazila, dejte, pls, vědět.

arrow
profile_image
Deci
od 16. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já na podobnou akci připravila kuřecí maso, recept ZDE. Místo krůtího jsem dala kuřecí (ale to je asi jedno) a místo bramboráčků pečené brambory. Jinak si myslím, že příloha k tomu jde jakákoliv. Je to opravdu výborné a všem chutnalo.

arrow
profile_image
idrisi
od 25. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já jsem přemýšlela o italském nebo francouzském menu, když bude itálie, tak určitě jako předkrm zkuším ten meloun.
Jinak ten salát to zní vážně zběsile . Ale bylo by to zase originální!!
Nenapadá vás hlavní chod ve franc.stylu? Nějaké maso po Burgunsku nebo tak něco?

arrow
profile_image
misa_sisa
od 25. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

z francouzské kuchyně miluju ... fr. cibulovou polévku, quiche se sýrem a špenátem, créme brullé a tenhle "kohout" na víně ... fakt ňamka http://www.apetitonline.cz/recepty/2912-francouzsk y-kohout-na-vine.html

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

jednou kuchařská pohotovost vařila francouzsky, vypadalo to moc dobre, hlavně to sufflé z kozího sýra

a ještě mě napadlo jako dezert mousse au chocolate, vždycky s ní mám velký úspěch

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji idrisi: ve franc.stylu

Šneky... !! ..vlastně to není hlavné jídlo .. jo, hovězí plátek na červenom víně na burgundský způsob je taky dobrý - ale doporučuji vyzkoušet recept předem a hlavně vybrat nějaké sladší, ne moc kyselé nebo trpké víno.

arrow
profile_image
idrisi
od 25. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Quiche bych určitě udělala a jako dezert přemýšlím právě o nějakém máslovém fr.koláči nebo mousse au chocolate, akorát to hlavní jídlo nemám zatím vymyšlené.....určitě si ten recept budu zkoušet dopředu....abych nepohořela

arrow
Neprodává v Bazaru

Předkrm-něco na způsob obložených půl chlebíčků vykrojených do nějakého tvaru-ale ne vlašák, šunka atd. A aby je to příliš nezasytilo, bylo chuťově výrazné. (Třeba osmažená slanina, avokádo, majonéza. Plátek žampionu, kozí sýr, šunka. Pomazánkové máslo, plátek lososa, bylinky. Máslo ochucené kari, tuňák na kousky, salát. Zakysaná smetana, paprika, hermelín. Pomazánkové máslo, rukola, debrecínka. Mozzarela, cherry rajčátka, bazalka. Majonéza, ledový salát, čedar. Smetanový sýr, pórek, niva. Černé olivy, grilované cukety, sušená rajčata, sýr. Žampiony, salát, feta. Paprika, zelené olivy, olivový olej. Tuňák, pesto, zelené olivy. Šunka, rajče, sýr. Baby špenát, parmazán. Tvaroh, řekdkvička, polníček. ... možností mě napadá spoustu, ale udělala bych ji jen pár druhů-tak 2-3, aby každý mohl od každého ochutnat a cítil se lehce, jen mu to povzbudilo chuť k dalšímu jídlu a aby se neopakovaly ingredience v dalších chodech).

Polévka-nějaká krémová, ozdobená smetanou

Hlavní chod-něco z kuřecího masa (nějak plněné nebo s bazalkovou omáčkou nebo tak něco) + příloha -asi opékané brambory + určitě zeleninová obloha nebo salát

Dezert-nějaká mňamka-smažené tyčinky bounty nebo muffiny nebo domácí zmrzlinu ze salka a nějakého ovoce-třeba mango, babán, nedělala bych buchty nebo koláče

(Smažené tyčinky bounty - Pro 4 osoby:
-6 tyčinek Bounty, vychlazených, olej na smažení, 100g hladké mouky, 1lžíce kukuřičné mouky, špetka prášku do pečiva, 200ml studené sycené minetálky
-Smíchej mouky a prášek do pečiva, metlou postupně přimíchej minerálku, rozehřej olej (v hrnci nebo friťáku), až je hodně rozpálený namáčej jednotlivé tyčinky v těstíčku a hned je vkládej do oleje, smaž asi 2 minuty, dokud nebudou lehce zlaté a křupavé, přebytečný tuk odsaj ubrousky, podávej teplé )

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené