arrow
profile_image
Gladysska
od 28. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Poslední dobou mne láká vyzkoušet si indickou kuchyni. Myslím si, že je velmi zdravá, pestrá a lze v tomto stylu připravit i velké množství vegetariánských pokrmů (což mne zajímá především, protože jsem vegetariánka ). Můžete tedy doporučit nějaké oblíbené pokrmy, recepty a klidně i restaurace nebo krámky, kde nakupujete potřebné suroviny (já osobně preferuji Prahu)?

Určitě vyzkoušej máslové placky, ty jsou super a taky ta jejich rýže, hlavně jasmínová jinak moje oblíbený pokrmy jsou teda s masem ale co jsem tak koukala, tak používají hodně špenát, takže to může bejt taky dost dobrý

arrow
profile_image
Bee222
od 20. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Miluju indickou a celkově asijskou kuchyni! Z vegetariánských zkus čočkovou polévku - dělá se z červené čočky a je super, a pak karí na jakýkoli způsob - můžeš i podle fantazie (samozřejmě ne "pejsek a kočička" styl), základem je samozřejmě dobré, kvalitní koření vhodné na indickou kuchyni (úžasně voňavé věci jako garam masala, kurkuma, tandoori pasta, kari pasta, kardamom a stovky dalších...) a čerstvé suroviny a bylinky!

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Koření, které je ve všech směsích indické kuchyně a nebo se přidává je KORIANDR !
Používají jej na lepší trávení, neboť některé pokrmy jsou syté. Jeho vůně je podobná muškátovému květu+majoránky, ale vařením se prvotní vůně zcela vytratí a zůstane jen cítit v chuti. Já jej přidávám snad ke všemu - saláty, polévky, hlavně luštěniny, maso, drcený z kuliček do pečeného chleba, dušená zelenina, do rýže někdy, na drubeží maso, do marinád...
Dále miluji římský kmín, ale koriandr je nepřekonatelný.

arrow
profile_image
Gladysska
od 28. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji s.waldorf.: máslové placky

Máslové placky? To jsem ještě neslyšela. Jak chutnají?

Reaguji na Bee222:
Ano, to rozmanité koření se mi na tom moc líbí. Hrozně mne zaujaly různé placky, které se v indické kuchyni často dělají. Máš s nimi zkušenost? Které se ti zamlouvají nejvíce?

Reaguji na janis:
To mne vůbec nenapadlo ho přidat i třeba do salátů! Děkuji za tip

arrow
profile_image
missshop
od 15. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Také se poslední dobou zaměřuji na tuto kuchyni, tak se těším na příspěvky

arrow
profile_image
Lorraine
od 3. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Doporučím knihu Recepty z ášramů.
Z koření jsme si oblíbili římský kmín a do vařící se rýže přidáváme hřebíček.

arrow
profile_image
mau-mau
od 14. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Čočkový dhal. Ten mám strašně ráda a dělám ho úplně jednoduše: Na cibuli osmahnu nakrájená rajčata (hodně), přidám koření a nakonec přisypu povařenou čočku (klasickou nebo červenou), může se přidat i cizrna. Někdy si do toho přimíchám i jinou zeleninu, ale to už pak není moc original-dhal.
Vlastně jsem původně vůbec netušila, že tahle moje "šlichta" je tradiční indické jídlo Ale je to opravdu moc dobré a rychlé.

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Římský kmín je lepší, když se na špetce oleje osmahne a pak přidá do pokrmu....

arrow
profile_image
Mys.cz
od 17. 2. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky, já miluju indickou kuchyni, tohle je moje guru, podle kterého vařím.
http://www.manjulaskitchen.com/
Zkoušela jsem Biryani, Kormu, Gatte ke Kadhi...Ingredience kupuju v ethno obchůdkách a objednávám přes ebay.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené