Jsem asi úplně levá nebo nevím... Dělala jsem dopoledne třenou máslovou buchtu a těsto se mně srazilo, jako vždycky. V receptu je "ušlehat jedno máslo, 1/4 kg cukru a 3 celá vejce". Nechala jsem všechno ohřát na pokojovou teplotu, naráz jsem to dala do mísy a zapnula šlehač. Hned jak se to trochu rozmíchalo, máslo udělalo malý hroudičky a bylo to prostě sražený. A tak je to vždycky, ať mám jakýkoliv postup. Že třeba někdy rozšlehám máslo s cukrem a vajíčka přidávám postupně, nebo dám šlehat máslo a pak postupně cukr a vajíčka, nebo jakkoliv jinak. Víte si s tím holky některá rady?

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

to se mi ještě nikdy nestalo každopádně první musíš třít vejce s cukrem. a to nejlépe ručně. šlehač používám minimálně, ručně třené je prostě vždycky lepší. takže třu vejce a cukr. navíc si ho tam postupně přidávám, neházím všecek. máslo nechám natát, nakrájím na kousky, a pak házím kousky postupně po dílech do cukru. ideální je to napatlal rukou, a až se to celé spojí, tak teprv zapojit šlehač. nikdy se mi nic nesrazilo.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ono to má být "třené", takže šlehač se nemá použít vůbec. cukr s vejci třu v míse vařečkou až hmota zbělá, pak přidávám další ingredience jako máslo apod.

arrow
profile_image
jajka23
od 5. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Mírně nahřáté máslo vymícháme s moučkovým cukrem ve šlehacím stroji či nejlépe ručně. Za stálého míchání postupně vmícháme celá vejce. Potom přidáme vanilínový cukr. A hněd zpracujeme.

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ještě mě napadlo, jestli je to vyzkoušený recept? tedy jestli už víš o někom, kdo ho dělal a povedl se? protože asi tak polovina receptů ve všelijakých časopisech a na netu jsou recepty s chybou špatný postup, špatné množství surovin, špatná teplota pečení...apod.

Udělala jsi to asi moc "brutálně". Máslo fakt musíš nejdřít pořádně utřít a pak opatrně do toho jedno po druhém v relativně dlouhých intervalech přidávat vejce a nezašlehávat šlehačem, opatrně rukou vmíchat. A možná by stálo za to ta vejce předtím vidličkou rozšlehat, aby se máslo nemuselo potýkat s dvojí konzistencí bílku a žloutku...
Pokud by se ti to příště zas srazilo, můžeš znovu utřít s cukrem kousek másla, tak 10-12 deka, a postupně do toho po lžičkách zpočátku a pak po lžících přidávat tu sraženou hmotu. Ono se to znovu spojí. Hm, třenou buchtu už jsem nedělala, ani nepamatuju, naposled beránka velikonočního a taky mám pocit, že byly nějaké potíže. Raději dělám proto šlehané, ty se povedou vždycky.

Cituji imoen: ono to má být "třené", takže šlehač se nemá použít vůbec

Že by byl tady zakopaný pes? Je to možný, je fakt, že jsem líná to třít ručně, takže vždycky používám šlehač, sice na nízký obrátky, ale ručně je holt ručně.

Cituji imoen: cukr s vejci třu v míse vařečkou až hmota zbělá, pak přidávám další ingredience jako máslo apod.

Příště to tak udělám, díky Jinak recept je to vyzkoušený, takže to fakt bude špatným postupem.

Morrigan
jajka23
Taktéž díky za rady, kuchařky

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Xella
doufám, že ti to pomůže, jistotu zaručit bohužel nemůžu tření dá hodně práce, když dělám bábovku, to mi jdou ruce upadnout...ale nedá se srovnat se netřenou, je taková nadýchanější.
nejsem nějaké moc kuchařka, ale taky bych řekla, že se to sráží tím, že se to všechno naráz nadrsno rychle míchá.

arrow
profile_image
Renné
od 21. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kvalitní tuk... (preferuji Heru- z rostlinných, popř. máslo)....Po levném tuku většinou problém

arrow
profile_image
Batufola mojeid
od 4. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

klidně mužeš i šlehat, ale vejce zašlehávat postupně nikdy ne najednou pak se to srazíí

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Xella
když už se mi to podaří a směs se srazí, tak si dám do hrnce vařit vodu a až je horká tak tam ponořím tu misku s těstem a normálně šlehám a máslo se vždy rozpustí. A pak to sundám a vyšlehám do husta Doufám že jsem to napsala srozumitelně

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené