arrow
profile_image
Nikississ
od 21. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

2

Tohle je už několikátý můj pokus s palčinkam.A vždy se stalo, že se mi při otáčení na pánvi trhaly.Máte někdo nějaký trik, jak thání zamezit?Díky.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

počkej až se jakoby propeče i na horní straně

arrow
profile_image
Bjetushka
od 14. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Podsunout pod ni širší vařečku a pak to jedním švihem otočit...

S talířem. Přilož talíř na pánvičku, otoč tak, aby se ta palačinka dostala na talíř, tu opečenou stranu máš nahoře. No a pak z toho talíře to zase dostaň zpátky na pánvičku.

arrow
profile_image
sequanka mojeid
od 17. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Labtec: přesně tak, až na té neopečené straně skoro není syrová tak jemně podeber plochou obracečkou - nejprve si ji tím jakoby uvolni no a pak otoč.

arrow
profile_image
kimiček
od 23. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

nebo prostě švihem ve vzduchu je to jednoduché, ale nesmí tam zůstat olej, pak jí posuneš co nejvíc nakraj a protočíš...

Taky házím do vzduchu a zatím jsem jí i vždy chytla

arrow
profile_image
Bedla
od 8. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Hlavně to chce rovnou kvalitní pánev.

arrow
profile_image
im4fun
od 7. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

chce to hlavně správnou pánev a maličko oleje. Jednou jsem viděla, jak bývalá spolubydla dělala palačinky, a myslela že čím víc oleje tam dá, tím míň to bude chytat, ale u palačinek to právě neplatí

arrow
profile_image
Katelin
od 30. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Počkat až se začne na pánvičce "hýbat" a pak klasicky ve vzduchu.

arrow
profile_image
chocolattecoffee
od 8. 4. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

1)správná pánev
2)správné těsto
3)nedávat toho těsta na pánev moc
4)počkat až se propeče i se shora
5)nedělat na max. stupni "ohně"
6)podebrat kdyžtak dvěma obracečkami

Taky jsem s tím bojovala

arrow
profile_image
Emma_Belle
od 27. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

chce to mít správnou pánvičku - 3/4 úspěchu, dobré těsto a pokud se ti první potrhá, nic si z toho nedělej - to je skoro normální

arrow
profile_image
pehamek
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já palačinku otáčím tak, že si vezmu velkou poklici, z pánvičky tam palačinku sesunu, tak že ta propečená strana je dole, nepropečená nahoře (vlastě leží tak, jako před chvílí na pánvičce) no a potom tu poklici překlopím na pánvičku - tím pádem se mi propíká druhá strana. Nevím jestli je to k pochopení, ale snad jo Otáčení ve vzduchu mi nejde. Zkoušela jsem to, ale jsem na to prostě levá

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

základem je pánev a těsto...jaký máš recept?

arrow
profile_image
mimi55
od 13. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ty nejlepší rady tu jsou opravdu všechny. Žádný cukr, ne moc řídké ale ani husté těsto, opravdu maličko oleje, pomalu propékat až vrchní vrstva zatuhne. Ale moje zkušenosti jsou, že ta první, se mi natrhne vždycky. Pak už si zvykne pánvička na těsto a naopak a je vše v pořádku.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené