arrow
profile_image
Taranti
od 17. 1. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jak upravujete tofu sýr?
Sem s tipy!

arrow
profile_image
Miluše
od 6. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Taranti
Uzený sýr jsem dávala normálně na plátky na chleba nebo do salátů, ostatní třeba - nakrájený na kousky, hozený na cibulku, klepnout vajíčko - senzace.

arrow
profile_image
Taranti
od 17. 1. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Miluše,
ten uzený sýr myslíš tofu uzený? Sem to jaksi nepochopila..

arrow
profile_image
Miluše
od 6. 4. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Taranti
Ano, uzené tofu. To mě fakt chutnalo a muskýmu taky.

Miluše
Já mám ráda to zeleninové tofu.Nakrájím ho na plátky a na teflonu opeču do růžova,s celozrnnou bagetou a rajčetem to je pochoutka..

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

ahoj, obnovuji diskusi, ještě nikdy jsem si tofu nekoupila, ale chtěla bych ho zkusit, takže mátě někdo nějaké osvědčené recepty?díky...

Včera jsem ho sama zkoušela upravit poprvé a dopadlo to dobře.
Měla jsem přírodní tofu, které jsem nakrájela na kostky a na pár hodin nechala odležet v marinádě (olivový olej, drcený česnek, provensálské koření, sůl, pepř). Pak jsem to krátce osmažila a promíchala s omáčkou na těstoviny z rajčat (vlastní výroba). Promíchala jsem to s těstovinami, bylo to výborné.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Adka: Včera jsem ho sama zkoušela upravit poprvé a dopadlo to dobře


Měla jsem přírodní tofu.
Nakrájela jsem tofu na kostky,přidala jsem na plátky nakrájenou cibuli(dávám dvě),nakrájela jsem stroužek česneku a 2stroužky tam promačkala,kukuřici(Bonduelle)přidalal jsem bylinkovou sůl,kari,pepř,trochu bazalky a zalila zázvorovo-česnekovým olejem.Nechala jsem to smíchané odležet nějakou dobu v lednici.
Na pánev jsem pak hodila cibul a chvíli nechaala ,přidala jsem kukuřici a pak hodila tu směsku,když bylo skoro hotovo dala jsem k tomu do pánve skleněné nudle(ale dobrý je i kuskus nebo rýže)

arrow
profile_image
Maudík
od 22. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já baštím tofu bez jakékoliv úpravy. čím míň se tepelně upravuje,tím víc si zachová to dobré.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Maudík: Já baštím tofu bez jakékoliv úpravy. čím míň se tepelně upravuje,tím víc si zachová to dobré.

To obdivuji,já ho neupravené nepozřu,ani v salátu.

Reaguji na SOLU:
Děkuji za recept.

Cituji SOLU: To obdivuji,já ho neupravené nepozřu,ani v salátu.


Cituji Maudík: Já baštím tofu bez jakékoliv úpravy

Vždyť to přírodní je bez úpravy úplně bez chuti.

arrow
profile_image
Featherlike
od 27. 2. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Občas ho nakrájím na trojhránky a jen tak samotné osmažím, nebo nakrájím na kostičky, orestuju a dám do rizota. Také jsem ho zkoušela jako náplň do knedlíčků (nastrouhat na struhadle, hodit na cibulku, posolit), ale pokaždé s tím byla strašná práce a tofu bylo všude, protože se ta náplň nedokáže spojit. Ale ve špaldovo-jáhelných knedlících je skvělé, jen bych to měla vymyslet nějak lépe, aby s tím nebyla taková patlačka..

Cituji Featherlike: jen bych to měla vymyslet nějak lépe, aby s tím nebyla taková patlačka..

Co to hodit do robota?
Dá se tofu i zapékat?

arrow
profile_image
Martinice
od 24. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Adka: řekla bych že se to teoreticky dá upravovat jako maso, osobně jsem to zapékat nezkoušela, ale nemuselo by to bejt špatný. Můžu poprosit, jak děláš tu rajčatovou omáčku? kdyžtak až budeš mít čas, třeba do SZ, dííííííky

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Adka: Dá se tofu i zapékat?

dá, sice se to tak neroztaví jako sýr, ale jde to

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené