arrow
profile_image
susta
od 13. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Dobrý večer,
chtěla jsem poprosit o radu. Spojila jsem 2 platíčka antikoncepce (Chloe), abych oddálila menstruaci. Dnes si mám vzít 12. tabletku z druhého platíčka. 30.6. jsem dobrala antibiotika Ostan 1500, ale bohužel jsem nevěděla, že antibiotika ovlivňují účinnost antikoncepce ještě 14 dnů po dobrání. Teď mám trochu strach, abych nebyla těhotná. Chci se zeptat, jestli bych měla dobrat celé platíčko a počkat anebo jestli si už dnes prášek nebrat a počkat na menstruaci a udělat si test už za pár dní. Kdybych se rozhodla dobrat druhé platíčko a udělala bych si gravitest, byl by spolehlivý?
Děkuji

arrow
profile_image
jataky
od 19. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

susta
Susto, dober platíčko, do dalšího platíčka používej další antikoncepci (kondom) a případně si průběžně udělej test. Dobrání platíčka neovlivní těhotenský test, protože test je založen na výskytu hormonu, který je přítomen jen v těhotenství.

Pokud bys menstruaci v termínu po dobrání HA nedostala, navštiv lékaře a další platíčko nezačínej.

ATB jsem brala x-krát a nikdy to spolehlivost HA neovlivnilo. Tak v klidu.

arrow
profile_image
susta
od 13. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

to jataky

moc děkuji za odpověď, ale pro jistotu se ještě dozeptám, sem nějaká vyplašená a pomaleji mi to myslí, tak se omlouvám

takže zbývajících 11 dní, kdy budu dobírat druhé platíčko se mám chránit ještě kondomem. Těhotenský test si teda můžu klidně zítra koupit a zkusit ho a měl by mi ukázat jak na tom jsem, ale 100% jistota bude až při dostavení menstruace.

Já doufám, že takovou smůlu s těmi antibiotiky snad mít nebudu, zatím totiž není pravý čas na mimčo a antikoncepci beru poctivě, tak budu doufat

arrow
profile_image
marcelau
od 24. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

jataky
Já jsem se bohužel v praxi několikrát setkala s opakem. Průjem, zvracení a užívání ATB, snižuje antikoncepční schopnost HAKO. Je třeba se do konce cyklu chránit i jiným způsobem. Jinak těhotenský test z moči bývá dobře zjistitelný týden po vynechání menzes. U lékaře pak z krve hodnoty HCG po krátkém vynechání menzes. Je to vyšetření přesnější.

arrow
profile_image
jataky
od 19. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

marcelau
A co bys teda Sustě radila? Hádám, že jsi lékař .

arrow
profile_image
susta
od 13. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

pinky:Já zrovna beru amoxicilin a doktor i lékárně mi zdůrazňovali, abych si dávála pozor, že to opravdu může být ovlivněno.

když mě právě neupozornila ani lékařka ani lékárnice a já hlupka si ten příbalový leták nepřečetla... no, teď můžu asi jen počkat těch 10 dní, co budu dobírat antikoncepci a pak doufat...

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené