arrow
Neprodává v Bazaru

Ahoj holky,
koukala jsem se tady na diskuze o dortových krémech, ale odpověď, kterou jsem hledala, jsem nenašla, tak se ptám tady. Přítel bude mít narozeniny a chtěla bych mu udělat čoko dort (klasický piškot s kakaem) a jako náplň jsem si přestavovala právě stracciatelový krém. Na netu jsem našla dva typy receptů - s tvarohem, ale to si nejsem jistá, zda by se korpus třeba nerozmočil a tvaroh by nestékal. A pak jsem našla toto stracciatelový krém - je to hned první krém na stránce a podle obrázku vypadá moc hezky Jen si nejsem jistá tím složením, aby to nebyla nějaká přeslazená moučná kaše..:-/ Co si o tom myslíte? Mám to zkusit? Chci, aby se mi to povedlo, moc mi na tom záleží. Ráda uvítám vaše zkušenosti nebo osvědčené recepty na tento krém

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Já bych se toho nebála. Ale udělala bych ho den předem a ochutnala, když tak změnila na jiný. Ale recept se mi zdá ok.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na darig:
A myslíš, že ten druhý je teda lepší než ty tvarohové? Našla jsem právě asi 100 receptů z toho tvarohu, kde ho holky dělají hlavně do Krtkova dortu (na plech)..ale nejsem si právě jistá, co bude lepší..Je to moje premiéra

arrow
profile_image
kivus
od 27. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

kdysi jsem ho dělala ve škole - chodila jsem na střední hotelovku a tam jsme ho dělali asi takhle: uvařili jsme smetanový (né vanilkový) puding s máslem (jak se to prostě na krémy dělá) a po vychladnutí (fakt pořádném, aby čokoláda neroztála) se jemně vmíchají čokoládové vločky (nějakou lepší hořkou čokoládu normálně naškrábeš např. škrabkou na brambory,nebo na struhadle) a bylo to fakt super. dá se z toho udělat i zmrzka

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na kivus:
Ty jo, to zní fakt dobře, teď mám ještě větší dilema!

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Ziralka: krémy s moukou a škrobem

Takže tam je ve výsledku cítít ta pachuť? Jde mi i o to, aby se krém hezky spojil s buchtou a bylo to tak akorát - ani pevné a ani rozblemcané

Asi udělám krém z toho smetanového pudingu a másla, podle konzistence možná přidám tu zakysanku a nakonec nastrouhanou kvalitní hořkou čokoládu a půlku margotky na správnej říz Co?

Jinak jak dlouho takový krém vydrží bez újmy? Třeba 3 dny?

arrow
profile_image
kivus
od 27. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na evelene: ta margotka tam bude taky super, ale já bych stejně většinu snědla u strouhání
tři dny v ledničce určitě není problém

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji kivus: většinu snědla u strouhání

Proto taky koupím raději hned dvě

A ještě mám poslední otázku, to máslo dáváte klasické, co si mažete na chleba nebo Heru?

určitě obyčejné máslo, Hera je spíše do těsta při pečení, nemá tolik % tuku v sobě jako obyč. máslo

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Margot bych tedy do krému nedávala.
To není čokoláda,ale mazlavý výrobek z bůh ví čeho a k jídlu to moc není.

arrow
profile_image
kivus
od 27. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na evelene: obyčejné máslo . . . ale samozřejmě to s ním moc nepřehánět

Tu margotku bych tam taky nedávala, je taková drsná, drolivá, může ten krém pokazit.

arrow
profile_image
Enelya
od 8. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já jsem strouhala margotku do jiného receptu a taky jsem se bála. Výsledek mě ale překvapil. hezky se to rozstrouhalo a dodá to jídlu tročku větší šmrnc a jiný nádech než pouze čokoláda..

arrow
Neprodává v Bazaru

Díky za rady
S tou margotkou ještě uvídím, asi to udělám tak, že odeberu trochu krému a zkusím, jak to s ní chutná a pak se rozhodnu

Reaguji na Enelya: Taky jsem na tenhle trik s margotkou právě četla chválu, že to dodá ten šmrnc, ale nepřebíjí to chuť...

Pak dám vědět, jak do dopadlo

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na evelene:
Margotku bez problémů nastrouháš,jenže je to takovej hnus ta Margot,že pak už je jedno jakou další hnusnou a lacině lojovou čokoladu tam přidáš.Co chceš oživovat na smetanovém čokoládovém krému?Potřebuješ tam tu chemickou chuť?Si tam dej trochu rumu teda a pokud potřebuješ kokosovou chuť,tak do toho rumu namoč kokos

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené