Mám asi pro mnohé z vás hloupý dotaz... O víkendu se pokusím uvařit svou první omáčku - koprovou nebo rajskou. Potřebuju ale vědět, jaké hovězí maso mám v řeznictví koupit? Vím, že hovězího masa je několik druhů ; někde na netu jsem četla, že mám koupit hovězí přední bez kosti. Poradíte, prosím? Jsem bezradná a nemám se koho zeptat. Děkuju.

Třeba hovězí přední bez kosti

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ke koprovce nebo rajské vařím buď hovězí přední nebo zadní.

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ke koprovce nebo rajské vařím buď hovězí přední nebo zadní.

Reaguji na pavlab:
Reaguji na vlastina9:

Děkuju!

Hovězí od krku

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já dělám hovězí zadní, ale jde to z jakéhokoliv masa, záleží na to, co máš ráda

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji Iveta Valerie: Hovězí od krku

Taky Jinak většinou vybírám, který kousek se mi obecně líbí nejvíc(tvarem a kolik obsahuje šlach) a moc nekoukám na to, ze které části je.

arrow
Neprodává v Bazaru

50

Já také přední nebo zadní. A nedávno jsem někde četla, že aby nebylo tvrdé, je dobré do vody přidat trošičku jedlé sody. Zkoušela jsem 2x a fakt to funguje.

Reaguji na avanta:
Reaguji na Iveta Valerie:
Reaguji na pampalatrala:
Reaguji na darig:

Děkuji vám všem za rady!

Cituji PíBí: A nedávno jsem někde četla, že aby nebylo tvrdé, je dobré do vody přidat trošičku jedlé sody. Zkoušela jsem 2x a fakt to funguje.

Super tip. Vyzkouším. Tvrdé hovězí je můj zlý sen...

arrow
profile_image
Miska86
od 1. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na ema88:
Já ještě dodám, že pokud si nejsem jistá, která část hovězího (nebo vepřového) se na co hodí, v řeznictví mi vždycky dobře a ochotně poradili, když jsem jim vylíčila, co s tím mám v plánu.. Akorát, že se jednalo o menší řeznictví, ne třeba v supermarketu.. Ale tak snad i tam pracuje vyškolený personál, který bude umět poradit

A abych nebyla úplně OT, za mě také hovězí zadní, to mám vyzkoušené

arrow
profile_image
Kelča
od 5. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Květová špička je nejlepší

arrow
profile_image
Lotta
od 26. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Miska86: pokud si nejsem jistá, která část hovězího (nebo vepřového) se na co hodí, v řeznictví mi vždycky dobře a ochotně poradili, když jsem jim vylíčila, co s tím mám v plánu

Dělám úplně to samé Většinou mi doporučí přední - bez kosti, ale když jsem koupila jednou s kostí, nebyl problém, odkrojím to případně pak (nedělám maso v omáčce, ale vedle v hrnci - zůstane mi tak i vývar na polévku).

arrow
profile_image
Kvetena
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Jsem sice trochu OT, ale koprovka podle toho receptu je úžasná URL Dělala jsem podle něj taky svou první omáčku vůbec (a k ní ještě svůj první knedlík) a mám z toho nejkrásnější kuchařský zážitek, protože byla jako od maminky Ať budeš vařit jakoukoliv, ať se povede!

Cituji ema88: Mám asi pro mnohé z vás hloupý dotaz

Určitě to není hloupý dotaz já taky vždycky stojim před mrazicím boxem nebo v řeznictví a připadám si jak Alenka v říši divů

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené