Ahoj, dovolte mi se podělit o zkušenost. Na Vánoce jsem dostala parní hrnec http://eta.cz/parni-hrnec-steampot a hned jsem v něm začala dělat. Zde posílám recept, pokud ještě neznáte, je skvělý"!! Ráda se dělím o skvělé věci, tak ať chutná 
Kuřecí maso na česneku
Suroviny: kuřecí prsíčka nebo stehenní steaky (jsou šťavnatější), sůl, pepř, majoránka brambory, zelenina dle chuti (mrkev, brokolice, květák…
Kuřecí maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou a posolíme. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „
otí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc, aby všechny ingredience správně „natáhlo“.
Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou mraženou zeleninu. Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut. Pokud je maso slabších plátku,tento čas postačí.Jinak nutno zapnout ještě na dalších 15 min.
Takto připravené maso je šťavnaté, zelenina má nádhernou barvu a česnek, použitý na maso má nezaměnitelnou chuť i vůni.
Nezapomeňte kontrolovat množství vody, je možné, že před přidáváním zeleniny ji bude nutné doplnit !!
Cituji PetaZ: Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „otí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc
A na tuhle blbost jsi přišla jak?
Pokud je maso dělané v páře... ne tedy na principu pařáku.. tak naopak sůl veškeré upravované potraviny "vytáhnou" svoji vlastní, ale to tak, že ji ještě víc zvýrazní
. Takže se naopak má solit méně nebo ještě lépe vůbec
.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.