lauritkalo
Bohužel s medem jsem to nikdy nezkoušela. Já používám pšeničný sirup. Trhalo se mi to pouze když jsem vyválela placku hodně tenkou. Zkus ho dát do ledničky - zabal do folie a dej do misky s víkem tak na 2 hodiny a pak ho zkus znovu rozpracovat. Marcipán určitě ztuhne, tak ho dej do mikrovlnky na pár vteřin rozehřát. A pozor až na něj budeš šahat ať se nepopálíš - je hodně horký. Třeba to pomůže. 
Cituji lupinka: Bohužel s medem jsem to nikdy nezkoušela. Já používám pšeničný sirup....
Vyzkouším udělat ten marcipán podle tvého receptu a pak písnu jak to dopadlo
drž mi palečky 
Cituji lupinka: Držím pěsti! Určitě se povede!
Nezbývá mi než říct - díky díky a ještě jednou díky ! Zachránila jste mi život 
Přikládám foto hotového prvního potahovaného dortíku.
Lžička se moc nepodařila (první marcipán roztékavý, možná ještě zítra předělám, ale jinak to snad na začátečníka není až tak špatné
)
Marcipán se povedl, nelepil, trošku těžší zpracování (myslím na sílu) ale skvělý .. netrhá se i když byl tenší, poněvadž mi vyšlo mléko tak tak (kvůli včerejším nezdařeným pokusům a dort mám maličko vyšší), ale vyšel.
Teď se chladí na balkóně, doufám že přežije do zítřejšího odpoledne 

DSCN2018.JPG

DSCN2022.JPG
lauritkalo
Ten je krásný!
Gratuluju, jsi šikulka
Babička bude mít určitě radost.
Cituji lauritkalo: ale jinak to snad na začátečníka není až tak špatné
na začátečníka je to parádní - jsi skrytý talent
[quote=lauritkalo]Teď se chladí na balkóně, doufám že přežije do zítřejšího odpoledne
Ať se vám oslava vydaří! A do budoucna přeji hodně povedených dortíků. 
Cituji lupinka: Ať se vám oslava vydaří! A do budoucna přeji hodně povedených dortíků.
citovat upozornit
Díky 
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.