arrow
Neprodává v Bazaru

Mám prosbu - chystám se uvařit k významné události pokrmy s typicky českou chutí - ale spíše než klasiku (svíčková, knedlo-vepřo-zelo apod.) bych chtěla použít jednotlivé ingredience, které si člověk okamžitě spojí s ČR (tak jako například Maďarsko-klobása, Belgie-pralinky, Holandsko-kakao, sýry... apod.). Minule jste psaly (do témat "typicky česká chuť", které mi bylo z důvodů "tématu z nudy" smazáno) například houby, spojení brambor, hub, majoránky a česneku, mák apod. Napadá vás ještě něco?

arrow
profile_image
pampalatrala
od 6. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

kroupy-houbový kuba, jak se dělá na Vánoce na oběd, to je staročeské

Cituji PíBí: "typicky česká chuť"

Ahoj, koukni na kuchařku Zapomenuté poklady české kuchyně, aneb jak to ta babička tenkrát vačila. Myslím, že je část kuchařky i na uložto.

Je tam bramboračka, králík se špenátem a knedlíky, kynuté borůvkové knedlíky, zelńačka, vepřový vrabec, dukátové buchtičky, kulajda, hlavně kachna, šunkofleky, vdolky a také nechybí klasické české buchty To vařím z českých jídel nejčastěji.

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na eve.: Děkuji, zkusím se porozhlédnout. Já i nějaké kuchařky mám, zajímalo mne, jak to vnímá veřejnost, třeba i ta mladší.

arrow
profile_image
mitternacht
od 12. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na PíBí: Mně při přečtení názvu diskuze naskočila majoránka a česnek.

arrow
profile_image
JeansG mojeid
od 9. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
26    0
Číst hodnocení

Cituji mitternacht: Reaguji na PíBí: Mně při přečtení názvu diskuze naskočila majoránka a česnek.

Takže bramboráky!

Smažák ))

arrow
profile_image
Kusovka
od 11. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Mě tedy první najel také česnek,není to tak dávno,co jsme byli česneková velmoc Nebo kmín-kmínová polévka,ale ten česnek vede,není nad pořádnou česnačku

arrow
profile_image
papapam
od 14. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Kusovka: česnek

Česnek se u nás používá ve velké míře, ale pozor. Česnek je nejtypičtější pro židovskou kuchyni.
Mě třeba zase napadlo zelí a pohanka.

arrow
profile_image
ave123
od 3. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Bramboráky,bramboračka,bramborové placky.....

arrow
profile_image
Teri86
od 23. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

A ze sladkých ingrediencí bych doplnila povidla. Ať už na koláči nebo v buchtách.

arrow
profile_image
Teri86
od 23. 9. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jinak samozřejmě knedlíky všeho druhu.

arrow
profile_image
meggane
od 8. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ještě mě napadly škubánky, dršťkovka, tlačenka a žemlovka

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Teri86: A ze sladkých ingrediencí bych doplnila povidla.

To mne pak také napadlo, jak jsem pročítala vaše nápady tady i v té smazané diskuzi... Kombinace perníku a povidel (a případně i těch bramborových placek) - to se dá jak ve sladké, tak ve slané verzi.
Všem tedy zatím moc děkuji...

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na meggane: Tlačenka také dobrá.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené