arrow
profile_image
laala
od 13. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji 1EPE: To určitě se koupit dá, ale zase než připravím zeleninu, to je ta sterilovaná šup šup a já si můžu jít užívat dovču a ne stát u plotny

Souhlas - já bych se se zeleninou rozhodně nedělala. Jak jsem psala, já tam moc vařením čas trávit nechci, neba mě to. Krom toho zase - ona je jedna věc přinést si z trhu hrozno vína a nektarinku, druhá věc je táhnout pytlík brambor, rajčata, okurku, papriku, toto, tamto... A že bych tam dojela křvolakými uličkami autem je utopie (taky komu by se chtělo vyparkovávat auto). Já na skleničkách nevidím vůbec nic špatného.

Cituji laala: Já na skleničkách nevidím vůbec nic špatného.

Jednou do roka na dovče se to přežije
Děti budou živý na zmrzlinách a ovoci a my se taky nějak odbudeme. Ale přece jen pro jistotu s sebou člověk něco dovézt chce.

Cituji 1EPE: Ale přece jen pro jistotu s sebou člověk něco dovézt chce.

podle toho kam jedete.....přece ať mi nikdo neříká,že sterilovaná zelenina v konzervě je lepší než se zastavit u grillu
omáčkožroutovi zavař sebou guláš

grilovan jdlo...erstv naloven

Cituji Laky: ať mi nikdo neříká,že sterilovaná zelenina v konzervě je lepší než se zastavit u grillu

to bych rozhodně netvrdila, ale tak na druhou stranu chápu, že když neni na rozhazování...

Cituji Laky: omáčkožroutovi zavař sebou guláš

taky jsem si říkala, guláš, UHO a řízky s sebou povezeme speciálně kvůli němu!

arrow
profile_image
laala
od 13. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

1EPE, jestli chceš připravit nějaká jídla předem a zavařovat je, tak ti pošlu do soukromé zprávy odkaz na diskuzi, kde se tyhle věci probírají - vyloženě se zaměřením na dovolenou do Chorvatska...
Mimochodem, s výkonější autolednicí se to dá řešit také tak, že to prostě před dovolenou zamrazíš (prostě při běžném vaření navaříš trochu víc a skladuješ v mrazáku v nějaké krabičce pravidelného tvaru), těsně před výjezdem z domova pak naložíš vše do autolednice, která je předem nachlazená, chladí i při cestě a pro jistotu můžeš obložit vnitřek PET lahvema se zmrzlou vodou. Mělo by to v pohodě vydržet.

laala
No tak to by bylo super! Bych byla ráda!
Jinak autolednici když bude nejhůř povezeme, máme fakt kvalitní, mrazí až do mínus deseti takže se nebojím, že bychom nedovezli. Ale asi bych spíš dala přednost tomu zavařenému.

Cituji 1EPE: taky jsem si říkala, guláš

Každou omáčku /jen v ní nesmí být maso s kostí,jako třeba kuřecí noha/ už zahuštěnou,prostě komplet hotovou a to i svíčkovou se smetanou můžeš vrazit do sklenice,zavřít a ještě půl hodiny ve vroucí vodě vařit.Tím máš konzervu,která 100% vydrží pokud je správně zavřená a víčko "zatažené" i několik týdnů v chladu.Dá se tak zavařit i pečené maso,kuřecí se zeleninou....prostě vše.Pak jen vyklopíš a prohřeješ.Sice tak nevařím z důvodů dovči,ale kvůli manželovi,který je háklivý na přepálenou stravu v hospodách při pracovním procesu.

Laky
No super!! Moc díky. Já právě nevěděla, jak to zavařit, chlapovi na cesty právě mrazím, protože má tu lednici dost dobrou, ale tohle je určitě jistější.
Jen mi prozraď....proč nesmí být maso s kostí?

Cituji 1EPE: chlapovi na cesty právě mrazím

mražená svíčková se smetanou vypadá sraženě,když se ohřeje....zavařená je lepší.

Cituji 1EPE: ....proč nesmí být maso s kostí?

No ta kost by mohla rozkladným procesem jídlo zkazit.
Taky houby,vajíčko/třeba ve španělákovi/ nic moc....to prostě vynechávám,jinak zavařit lze fakt všechno.Jestli chceš info nějaké víc,tak klidně do SZ.

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

My když jedeme na dovču, tak sebou bereme jídlo pokaždé. Jsme čtyři a tak se podělíme a každý vezme něco.
Na první dny beru chleba a děláme s kámoškou taky tousty a vždy upeču i nějakou buchtu (doma! ne na dovči ).
Na oběd improvizujeme, buď těstovinky nebo rýže a do toho tuňák, zelenina, kečup, sýr, cokoliv. Je fakt že člověk moc hlad nemá a když už je nějaké jídlo na stole tak to ti naši chlapi doslova sežerou . Hodně jsme dělali taky ty instantní směsi, ale jen když se nám opravdu nechtělo vyvářet. A k večeři nám chlapi dělali palačinky a předháněli se kdo je bude mít lepší
Já moc ryby v konzervě nemusím, doma je nejím vůbec, ale na dovči se po nich zapráší. Takže ty si určitě vezmi. Mám napsaný seznam, co si sebou beru, kdyžtak ti ho pošlu ju? (ale neděs se,je toho mooc )

arrow
profile_image
laala
od 13. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Miasofia: Mám napsaný seznam, co si sebou beru, kdyžtak ti ho pošlu ju? (ale neděs se,je toho mooc )

trošičku OT - to mi připomíná mého švagra, který má seznamy na všechny druhy dovolených (k moři, na hory,....), jednak oblečení, ale hlavně jídlo. To jsou megakvanta věcí

Já to dělám tak, že při balení chodím po kuchyni a přihazuju. Spoléhám na to, že kuchyň bude fakt vybavená a nebudu muset brát žádné náčiní (a opravdu, poslední roky se to zlepšuje, houbička, jar, utěrka, rychlovarná konvice, ostré nože v dostatečném množství - vše bývá už samozřejmostí), jídlo přihazuju tak nějak za pochodu...

arrow
profile_image
Miasofia
od 30. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

laala
Já si radši všechno píšu, protože co nenapíšu, to nemám
Je fakt, že teď už je to s vybavením lepší, ale stejně beru nože, vařečky a nějaké příbory, pro jistotu.. Ten kufr to nezabije a autobus to uveze. Tečka .

Cituji Laky: mražená svíčková se smetanou vypadá sraženě,když se ohřeje

všechny mražené omáčky tak vypadají

Cituji Laky: Jestli chceš info nějaké víc,tak klidně do SZ

Děkuju! Počkej až bude ten správný čas, pak Tě budu bombardovat!

Cituji 1EPE: všechny mražené omáčky tak vypadají

Tak zkus manžovi zavařit a uvidíš,vyzkoušíš a už nikdy víc mražené nepozře

Laky
Už takhle se mi zdá rozmazlenej Jen ať papá co dávám

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené