Ahoj holky, neporadíte mi? Chci udělat svůj první potahovaný dort a nevím, kde se dá normálně sehnat fondán než na internetu. Nevíte, kde by se dal koupit třeba jestli to neprodává nějaká síť marketů, nebo tak? Dívala jsem se na postup, jak se pravý fondán vyrábí a nějak jsem nepochopila výraz uvařit na bublinku 
Nějaké cukrárny ho prodávají, ale u nás ve městě chtěj za jedno kg 240 Kč.
Přes net je levnější,ale celkově kupované jsou chutově nic moc, radši si dělám svojí potahovou hmotu
, když nepotřebuju sněhově bílou barvu. 
Já ho tedy viděla i v tescu apod. ale chutí bych si nebyla jistá. Vím, že kamarádka si dělá něco podobného sama doma z marshmallow
Uvařit na bublinku znamená, že když do té vroucí hmoty ponoříš nějaké kolečko (např. na konci měchaček a podobně bývají očka na zavěšení), tak by se ti v tom očku měl udělat potah (jako když máš bublifuk) a po fouknutí do kolečka by ti měly odlétávat bublinky, je to neuvěřitelné, ale je to vážné jako bublifuk, létají cukrové bubliny
každopádně se mi fondán doma taky nepodařil takže hodně zdaru 
Ahoj
, už nějakou dobu peču dorty a potahovku dělám normálně "marcipánovou" ze sušenýho mlíka + mandlová tresť nebo "varnou" a obě jsou výborné a chuťově neutrální a dobře se s nima modeluje, záleží jaký ten dort chceš. Ty kupované mi příjdou strašně drahé, nechutně sladké a předražené 
No a nemá tu někdo nějaký opravdu zaručený recept? Zkoušela jsem jeden na netu ze sušeného mlíka a cukru a musela jsem to vyhodit... to prostě nešlo....
Ahoj, vím že jsi chtěla fondán, ale já dělala dort podle tohohle receptu z marcipánu, a šlo to hladce (no na to zpracování je potřeba trochu zabrat) - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094 a ten recept jsem našla dle této diskuze - https://www.omlazeni.cz/jednoduchy-dort-pro-59-1743 9-1.html , kam dala slečna i fotku svého výsledného dortu (na to, že to dělala poprvé paráda).
Akorát nesmíš dát moc silný ten marcipán, ptz jinak je to na dortu těžké a u nás na oslavě si to někteří dali bokem (ale těm ani normálně marcipán moc nejede).
Zkus e-shop Fiala - tam seženeš všechny možné potřeby pro cukráře a několik typů i výrobců potahovacích hmot
Pokud jsi z Brna, má tu pobočku 
Jinak dělala jsem domácí fondán i mléčnou hmotu, ale té kupované /např. Wilton) se to nevyrovná - neuvěřitelně průžná, krásně bílá, skvěle se s ní pracuje a vypadá bezchybně. Nevýhodou je vysoká cena a nic moc chuť. Ale pokud tomu chceš něco obětovat, opravdu doporučuji hmotu kupovanou 
Reaguji na Lejdílek:
Já bych nestavěla vizuální stránku nad kvalitu, obzvlášt když jde o jídlo 
Reaguji na Wiicky: pravda no, ale vyzkouším recept na originální fondán a uvidíme, v nejhorším budu řešit variantu číslo dva
Chci to příteli na výročí, tak třeba se povede 
Reaguji na M.Steel:
Určitě se povede, hlavně nepanikař
na netu je hromada rad, když je moc hustej nebo řídkej a podobně
navíc, když je pro přítele z lásky bude úžasnej tak jako tak!
Hodně štěstí 
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.