arrow
profile_image
kutunka
od 20. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, už mě nějak přestalo chutnat maso, tak jsem chtěla vědět, čím ho nahrazujete? Už nesnesu kuřecí a krůtí maso, jen si občas dám rybu a hovězí.
Dneska jsem si k večeři dělala fazole s dušenými rajčaty. Napadá Vás ještě nějaký recept? Např. z luštěnin? Jinak vejce taky sním.

arrow
profile_image
Straccaa
od 18. 5. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Toho je tolik. Fazole na milión zúůsobů, čočka, hrachová kaše. Myslím, že líp uděláš, když se podiváš někam do kuchařek. Já má ráda třeba www.mamincinyrecepty.cz nebo www.vareni.cz Rozhodne si tam určitě vybereš líp a rychleji, než kdyby ti mělo tady pár lidí radit recepty.

arrow
profile_image
Sluncere
od 25. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
16    0
Číst hodnocení

Co třeba upravit sóju...
Ve zdravé výživě je spousta náhražek masa.

arrow
profile_image
Káča88
od 25. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na kutunka:
Miliony receptů, já nejím maso ani zeleninu a nějaké speciální recepty jsem ani nehledala, prostě vařím z toho, co jím a je toho dost. Od sladkých jídel přes těstoviny apod....

Je toho spousta - kuskus, bulgur, quinoa, cizrna, špalda, pohanka.... Inspiruj se třeba jídelníčkem vegetariánských restaurací.

arrow
profile_image
Kacka333
od 13. 7. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Taky jsem vegetarián, a nijak maso nenahrazuji... Žiju zkrátka ze zbytku potravin, které mám ráda. Ale není to tak těžké naučit se jíst a vařit jídla bez masa.. Navíc to maso nemusíš vždy něčím nahrazovat.

arrow
profile_image
Lucik9
od 7. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Vegetariánka sice nejsem, ale masa jím opravdu pomálu.. snažím se jíst pouze ryby, občas si dám krutí a kuřecí. Myslím, že maso je v našem jídelníčku hoodně důležité, a také se snažím jej něčím nahradit. Zkus Spirulinu ( se skládá ze 60% z velmi kvalitní, lehce stravitelné bílkoviny se všemi esenciálními aminokyselinami) či Chlorellu ( obsahuje 58% velmi hodnotné bílkoviny, mnohé vitaminy).. Nemůžu si vynachválit Šmakouna ( výrobek, který nám umožní přijmout kvalitní bílkovinu, aniž by byla vázána na tuk. Základem je proteinová hmota, vyrobená z čistého vaječného bílku), určitě soja a výrobky z ní ( sojové mléko, tofu..)..Seitan - rostlinná bílkovina z pšeničné mouky. Dá se připravit jako řízky, sekaná, ražniči, guláš apod. Seitan seženeš v prodejnách zdravé výživy. Pak samozřejmě fazole, čočka, hrách, cizrna... a další

arrow
profile_image
Jezinkabezinka
od 25. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Taky nejsem fanda masa, ale bílkoviny zapotřebí jsou, proto pravidelně si kupuju Šmakouna (viz Lucik9) - dá se používat jako kuřecí maso; taky tofu - prý je nejchutnější s mořskou řasou, ale na to jsem zatím nikde nenarazila, tak je zatím mým favoritem tofu s bylinkami (s provensálským kořením myslím), ale jinak i obyč tofu ti rychle natáhne chuť ostatních surovin, s kterými ho připravuješ... Na seitan se chystám taky a taky se chci zkusit robi maso - jedná se o tepelně upravenou směs rostlinných bílkovin neobsahujících žádný cholesterol (jako je to u živočišních bílkovin), glutaman (který je u běžných polotovarů samozřejmostí), syntetická barviva ani konzervanty. Vyrábí se především z pšeničných a rýžových bílkovin, pšeničných klíčků a červené řepy.

arrow
profile_image
ILChazz
od 1. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Sójové maso, šmakoun, tofu, taky mám moc ráda zauzený tempeh...ale maso jím, i když jen rybí a kuřecí

arrow
profile_image
srnečka
od 25. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

receptů je hromada,stačí se podívat na netu nebo improvizovat Já nejraději používám sojové maso nebo tofu,to má rád i můj masožravý muž a jeho rodinku jsem teď ošálila boloňskými špagetami,kde místo mletého masa jsem použila sojový granulát a ani to nepoznaliNebo teď v létě zdravou lehkou mňamku-plněné cuketky,třeba směs se žampionama nebo jen tak obalované kroužky

arrow
profile_image
nikinka21
od 21. 6. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Já si teď koupila v Albertu goody foody maso(je to novinka na trhu), tak až ho vyzkouším dám vědět...Dělají buď s hovězí příchutí a nebo s kuřecí Jinak nejraději mám tofu a to zeleninové a sojové maso na všechny možné způsoby..nedávno jsem s ním dělala i lasagne a baštil to i přítel

arrow
profile_image
nikinka21
od 21. 6. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak dneska jsem poprvé ochutnala uzeného šmakouna a mňamka...Orestovala jsem ho na oliv.oleji společně se zeleninou(mražená čínská směs) zakápla sojovkou, ale tou pikatní a bomba k tomu jako příloha kuskus

Není nezbytné maso úzkostlivě nahrazovat, naopak spíš celkově změnit stravování a začít vařit jídla na jiném principu. Vegetariánství/veganství není o tom odebrat z talíře maso a nahradit ho něčím jiným, je to o změně jídelníčku. Pro inspiraci (na internetu je toho mraky, včetně videí):

Psané:
http://www.boo.cz/
http://bezmasa.kvalitne.cz/kucharka.html
http://veganotic.blogspot.cz/2013/11/cizrna-na-pap rice-s-porkem.html - výborná, vyzkoušeno
https://www.youtube.com/watch?v=_Sd8yw340zQ - lepší než běžná zelňačka, opravdu stojí za vyzkoušení

Videa:
http://www.gastrotv.cz/vege-videorecepty
http://suprememastertv.cz/jidlo.php

Vyzkoušej třeba i superpotraviny, jako je raw kakao, spirulina apod. Výborná je quinoa, cirzna, amaranth..

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené