arrow
profile_image
Kakula
od 18. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Džej Džej
no hlavně co jsem pochopila, by právě žádné projevy být neměly, protože má působit jen na místě, kde se bude nacházet.. co se týče zafinancování.. nech si přidat od milého ne? taky z toho konec konců bude profitovat

arrow
profile_image
marcelau
od 24. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Když tělísko dobře sedne, zaboří se tak jak má, vydrží leta.Jsou i takové zapomnětlivky, které jdou po 20 letech na vyndaní tělíska v narkoze.Pokud tělísko nesedné, tak dělá potíže to obyčejné levné i drahá Mirena. Menstruace bývá s tělískem o něco silnější a zpravidla se déle špiní. Ale je to individuální. Někdy dělají problém při pohlavním styku vlákna, která koukají z hrdla děložního. Dají se ovšem zkrátit tak, aby problém nedělaly. Pokud se stane, že otěhotníte, máte UPT zdarma, to u hormonální antikoncepce není. Je pravda, že jsou pacientky, které cizí těleso nesnesou, ale většina snáší velmi dobře. Vhodnější je tato antikoncepce pro ty, které rodily, které netrpí chronickými záněty a které mají vpořádku cytologické stěry.

A pokud Mirena nesedne, tak se vrací zpět penízky (5000)- tuším, že do jednoho roku od zavedení.

Kakula
nech si přidat od milého ne? taky z toho konec konců bude profitovat
No tam mi s manžou dáváme na jednu hromádku, takže to není problém. Spíš je ten, že přednější je hypotéka, stavení spoření, pojištění, elektřina, plyn .....

marcelau
Vhodnější je tato antikoncepce pro ty, které rodily
To jsem taky četla, ale důvod nikoliv .... každopádně, tohle už mám vyřešený

JaninkaSvabinka
tak se vrací zpět penízky (5000)- tuším, že do jednoho roku od zavedení
Jojo, to je pravda, gynekolog mi to také říkal. Ale prý z 85 zavedených musel vyndavat jen jedno.

arrow
profile_image
marcelau
od 24. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Džej Džej
Nitroděložní tělísko se zavádí tak 3-4 den menstruace. Hrdlo děložní je při menzes pootevřené a aplikace tělíska je snažší. U nerodivších pacientek, je hrdlo děložní velmi úzké a je třeba násilím dilatovat.Toto násílím otevřené hrdlo děložní může mít do budoucna vliv na samovolné potrácení. Dilatace hrdla děložního je velmi bolestivá. Dalším důvodem může být zánět dělohy a pak následné komplikace s otěhotněním. Není to ale častá komplikace.

marcelau
Díky za vysvětlení, tak konečně mi to někdo osvětlil. Ty jsi z oboru?

arrow
profile_image
Kakula
od 18. 2. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

marcelau
Toto násílím otevřené hrdlo děložní může mít do budoucna vliv na samovolné potrácení.
tak na to mě nikdo neupozornil, zeptám se ho při další návštěvě

arrow
profile_image
marcelau
od 24. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Kakula
Tato dilatace hrdla děložního není tak velká jako při UPT, ale přeci jenom je a toto riziko hrozí vždy. Lépé zavádět až po porodu. Pro lékaře je to trochu o kšeftu. Za 9 zavedených Mirén mají tu 10 zdarma, takže nevím co ti tvůj lékař řekne. V jeho zájmu je Mireny zavádět.

marcelau
Dík sa vysvetlenie s tým rodením. Nové info pre mňa. Som o teliesku uvažovala už skor a nebolo mi jasné, prečo sa niekde píše, že sa nehodí pre ženy bez porodu a na Omlázku sú holky bezdetné s telieskami! Tak to nechám po porode. Inak to musí byť strašná bolesť pri zavádzaní. Mne stačí, že mi robia na gynde výter z delohy a cítim nepríjemné pocity tam dole celý deň.

marcelau
Pro lékaře je to trochu o kšeftu. Za 9 zavedených Mirén mají tu 10 zdarma
Asi je niečo podobné aj s klasickou papacou HAK že? Inak si neviem vysvetliť, prečo sa na gynde stavajú s odporom k tabletkám s inou značkou?!

Před dávnou dobou jsem tělísko měla, pak jsem přešla k jinému gynekologovi a okamžitě trval na tom, že musí ven, poněvadž v nemocnici prý viděl mnoho případů, co může to tělísko způsobit... tak nevím.
Nevím, zda je miréna něco jiného než bylo nitroděložní tělísko tak před 10 lety, když jsem jej měla?

Ahoj holčiny,
cca před dvěma lety jsem si nechala nitroděložní tělísko (Mirena, cena 6tis.) zavést tam dolu) Bylo to kvůli příteli a také ze zdravotních důvodů, hormonální antikoncepci jsem brát nemohla, náplastem jsem nevěřila a o podkožním implatátu (mini tyčinka, cca ve velikosti zápalky) jsem ani nevěděla.

Nechala jsem si tedy zavést Mirenu. Zavedení bylo nepříjemné (součástí balení je i aplikátor, který vám doktor zandá dovnitř-vypadá to jako pistole, akorát ten "výstřel" není tak rychlý jako je tomu u pistole)). Dá se to ale vydržet.
Po zavedení mě trochu tlačilo v podbříšku, ale bylo mi řečeno, že to je zcela normální. Druhý den jsem tělísko téměř necítila.
Vždy, když jsem šla na malou, tak jedině opatrně. Při myšlence, že máte něco tam dole vevnitř, tak obavy, aby tělísko nevypadlo, byly zcela na místě.

Tělísko je zavedeno hodně hluboko, takže aby jste vlákno, kterým se tělísko vytahuje ven, nahmátly, musíte sáhnout opravdu hluboko.
Přítel při styku nitku necítí, ovšem záleží na poloze. Občas to šimrá, občas ne.

Menstruaci mám hodně nepravidelnou...trvá mi cca 10 dní a menstruuji max. 2x za čtvrt roku, takže opravdu málo.
To je jedna z výhod tělíska: Menstruace může zmizet úplně.

Jako každá věc má tělísko i své ALE....
Občas se tam dole něco zvrtne, takže je potřeba počítat s výtoky, které se liší svou barvou, konzistencí, apod.

Takže abych to shrnula:

+
- na cca 5 let máte vystaráno, nemusíte na nic myslet
- spolehlivost 99,8%
- možno aplikovat i ženám, které mají zdravotní problémy
- menstruace může vymizet
- není cítit (nevíte o tom, že nějaké tělísko v sobě máte)

-
- vysoká cena (6.tis)
- nepravidelná menstruace
- občasné výtoky (někdy už je třeba zajít za svým gynekologem)
- při menstruaci se nedoporučují používat tampony
- při sexíku se partner občas škrábne)

arrow
profile_image
Holaska
od 4. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

zrzka22
výter z delohy
no to snad ne, určitě máš na mysli pochvu
já mám Mirenu od letošního dubna a jsem nanejvýš spokojená. první 2 měsíce bylo nepravidelné špinění potom i to ustalo. vlákna mi doktor zkrátil na úplné minimum, hned jsem mu hlásila, že je manžel vyvinutější tak,aby ho to neškrábalo a není cítit nic. Je pravda, že mám mastnější pleť a podivný výtok, který ale není dle kultivace bakteriální ani kvasinkový, tak jsem se s tím smířila.

arrow
profile_image
mikkýsek
od 29. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

mirenu ze zkušeností kamrádek ANO ale obyč tělísko NE.Měla jsem ho 4 nebo 5 měsíců a muselo pryč, což o to ,že to při zavádění bolí měla jsem tak silnou a bolestivou menses po celou dobu,že jsem nemohla bolestí první dny ani chodit.
navíc já to v sobě prostě cítila a moje tělo to prostě odmítalo, byla to hrůza a nikdy více už.

jo a při sexu to ten můj cítil

navíc já jsem po tom tělísku nějak hubla vím že to zní jako blbost ,ale po celou tu dobu jsem byla nějaká vyzáblá a to jsem se cpala. Asi mi z toho rychlejc spalovalo

arrow
profile_image
Tatou
od 29. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

mikkýsek
obyč tělísko NE
Musím říct to samé, měla jsem obyčejné tělísko Goldlilly asi čtvrt roku. Musela jsem vysadit HA kvůli cholesterolu a tohle byla jediná možnost antikoncepce. Nejen že zavádění ukrutně bolelo a málem jsem jim v ordinaci omdlela, ale měla jsem pak nesnesitelné bolesti v podbřišku, ke konci už pak téměř pořád. Doktor vůbec nevěděl z čeho to může být a doporučil mi laparoskopii. Ale na laparoskopii nesmíte mít zavedené tělísko, takže jsem ho musela vyndat a světe div se, všechny moje bolesti rázem přestaly. Takže je to svinstvo, už bych do toho nikdy nešla

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené