Spirig Eastern Aknecolor recenze a zkušenosti

Kůže Spirig Eastern Aknecolor
Kůže Spirig Eastern Aknecolor - obrázek 1
Kůže Spirig Eastern Aknecolor - obrázek 2
Kůže Spirig Eastern Aknecolor - obrázek 3
5 3.6 36
  • Průměrné hodnocení 3.6
  • 59% by si výrobek koupilo znovu
  • Cena 70 - 220 Kč
  • Kvalita obalu 3.3
  • Celkem 36 recenzí
  • Výrobce Spirig Eastern

Recenze produktu
Spirig Eastern Aknecolor

věk
25-34

Další recenze od 30.8.2018 00:04:03

Aknecolor používam ako korektor na postihnuté miesta, pod oči by som ho nedávala. Nevšimla som si, že by sa mi po ňom zlepšila pleť, ale kryje perfektne a má dlhú výdrž. Dosť vysušuje, takže najprv musím použiť hydratačný krém. Sú na výber len dva odtiene, čo je veľká škoda. Konzistencia je dosť hustá. Obal mohol byť iný, po čase sa poláme a krém je všade.

  • Krytie
  • Cena
  • Dlhá výdrž
  • Vysušuje
  • Akné nelieči
  • 2 odtiene
  • Obal


věk
25-34

Další recenze od 27.11.2017 11:14:09

V mojí pubertě byl tohle hojně používaný produkt. Rádoby makeup jsem používala na doporučení kožní lékařky. Existuje ve dvou odstínech- tmavý a světlý. Já jsem je míchala oba dohromady, jinak jednolitá barva nevypadá dobře a udělá na obličeji efekt masky. Asi nikdy nezapomenu na tu jeho zvláštní vůni. Trochu mi vadila. Jinak to byl v té době pro mě makeup číslo jedna, protože výborně kryl, stál pár korun a barevně jsem si ho mohla namíchat podle potřeby.

  • Dobré krytí
  • Dostupnost
  • Cena
  • Je moc hutný
  • Vůně
  • Obal


věk
15-24

Další recenze od 3.11.2015 16:43:28

S Aknecolorem mám skvělé zkušenosti, je lepší než jakýkoli make-up. Mám hodně světlou pleť a sem tam nějaký pupínek, takže mi vyhovuje ten světlý odstín. Stačí ho poměrně malé množství, perfektně kryje a nedokonalosti dokonce i léčí, takže ho lze užívat jen jako korektor. Já osobně s ním zamažu pupínky a flíčky, pleť přejedu pudrem a výsledek je skvělý! Prodává se v lékárně přibližně za 120kč což je příznivá cena. Jediné, co mi na něm trochu vadí je balení - totiž když se vám v tašce zmáčkne jeho tuba, po odšroubování víčka ho spousta vyteče a nelze ho vrátit zpět, takže ho musíte otřít a vyhodit.

  • Skvělý poměr cena výkon
  • Velmi dobře kryje
  • Vydrží dlouho
  • Léčí akné
  • Nevysušuje
  • Nepraktické balení


věk
35-44

Další recenze od 30.5.2015 19:35:25

Najviac mi vyhovuje práve Aknecolor ako korektor. Výborne kryje a dobre drží a tuba vydrží na strašne dlho, keďže ho stačí máličko a používam ho len na postihnuté miesta, presne tak, ako je to tam napísané. Na celú pleť sa rozotiera veľmi ťažko a nepôsobí to prirodzene. A konzistencia je perfektná - krémová, takže drží pomerne dlho, ani nesteká, no a ani to nie je tyčinka, ktorá by mi len zvýrazňovala suché miesta, takže je presne na moju pleť. Aj keď po čase sa stráca, ale s použítím púdru nie. A ešte má aj príjemnú vôňu. Odtiene sú síce len dva a nevyhovuje mi ani jeden, ale to nevadí, z oboch si namiešam ten správny do téglika, avšak v ňom niekedy zvykne tvrdnúť, kdežto v tube je vždy v krémovom stave. No ale čo sa dá robiť, keď potrebujem miešať. Akurát jedno mínus je, že mne vyrážky nepomáha liečiť..

  • výborná krycia schopnosť
  • konzistencia
  • na pleti drží
  • výdrž pomerne dlhá
  • nevysušuje
  • akné nelieči


věk
25-34

Nedoporučuji! Dermatologové (snad většina) ho už nedoporučují a nemá zrovna zdravé složení. Chci varovat ženy před 2 učinky - všichni nadšeně píšou, jak vysušuje, tak to asi není dobré ho používat jako celistvý makeup i pod oči, já to roky nevěděla a jsem ráda, že jsem včas prohlédla. Zadruhé úkolem lidí s akné je pleť ozdravit, vyvážit hydrataci i mastnotu na normální úroveň. Nemyslím, že kouzlo tkví v tom pleť co nejvíc vysušit a když už je suchá jak rozinka, divit se, že se brání dalším přehnaným maštěním. Měla jsem silné akne v pubertě i později, mluvím i ze zkušenosti. Vzhledově ale musím říct, že působí jako maska jen u žen, které ho neumí nanést, na mě vypadal světlý skvěle, lidi si mysleli, že na sobě nic nemám.

  • nevypadá jako maska, když se umí nanášet
  • vysušuje vřídky
  • vysušuje při použití jako makeup celý obličej
  • "vůně"
  • složení


věk
15-24

Další recenze od 20.9.2014 17:53:15

aknecolor jsem používala asi v patnácti místo make-upu a byla to katastrofa, neměla jsem akné nějáké strašné akné, ale myslím, že po mastičce to bylo daleko horší. Navíc jsem byla vždy děsně mastné a nikdy mi nepasoval odstín, bud jsem vypadala jako bílá paní nebo jako černoška. Prostě za mě to rozhodně není ideální "lék" na akné, určitě bych ho už nikdy víc nepoužila.

  • žádné
  • vysušuje
  • neučinkuje


věk
25-34

Další recenze od 20.9.2014 16:35:12

Mám suchou pleť, sem tam pupínek. Aknecolor používám jen občas jako korektor, protože při použití jako makeupu měla pleť nezdravě bledou barvu a vzhled masky. Konzistence je hodně hustá, barva příliš světlá, nevyhovuje mi světlý ani tmavý odstín. Akné mi vůbec neléčí, spíš pleť ucpává. Pokud hodně zmáčknu tubu, vylézá z ní hodně přípravku. Další balení už si nekoupím.

  • nevím
  • odstín
  • konzistence
  • ucpává pleť


věk
15-24

Tento krém používám asi 3-4 roky a naprosto mi vyhovuje.Má normální kvalitní obal.Co se týče účinku při léčení akné,žádný jsem zatím nepostřehla.Na druhou stranu středně kryje,ale působý mastným pojmem.Pleť po něm vypadá mastně a nepřirozeně.To ovšem dokázal zlepšit fixační pudr.Bohužel jsou jen 2 odstíný,jeden strašně světlý a druhý docela dost tmavý.Nic mezi tím.A to mě docela mrzí.Ovšem když tyto dva smícháte vznikne vám krásná barva.Takže si můžete vlastní odstín pleti namíchat :)

  • obal
  • střední krytí
  • mastný dojem
  • jen 2 odstíny


Další recenze od 22.8.2014 09:49:34

No, co se týče Acnecoloru, tak mám spíše negativní postoj. Za ta léta boje s akné se k němu občas s malou nadějí v duši vrátím, ale vždy něco málo vylepší tak asi na týden, načež ho zase odkládám stranou, akné se pak vždy zhorší a kůže je vysušená. Ze dvou nabízených odstínů mi oba přijdou trochu sci-fi, prostě extrémy, nedovedu si představit, že bych si z nich měla namíchat make-up na nošení ven, do práce apod. Protiví se mi ten pach Acnecoloru, ale to už je asi dáno těmi léty zoufalých pokusů. Zůstanu u příležitostného používání, kosmetický zázrak to podle mě není.

  • Bohužel žádné nevidím
  • Šílené barvy masti


věk
15-24

O tomto produktu jsem se dozvěděla od mamky, když si to koupila na svojí pleť cca. před 2 měsícema. Ze začátku jsem ani tolik s pletí neměla problémy, ale pak když se mi začali dělat pupínky na čele, tak jsem neváhala a šáhla po Aknecoloru a byla jsem překvapená jak zakryl některé pupínky. Od té doby aknecolor používám neustále na pupínky na obličeji a menší výskyt po ramenou a celkem léči, ale musíte mít trpělivost. Nyní aknecolor používám jako make-up, kterého jsem se kdysi bála, ale když to skryje nedostatky tak proč ne. Vřele doporučuji.

  • žádné
  • žádné


věk
15-24

Další recenze od 19.11.2013 13:54:02

Aknecolor som používala asi dva roky. Používala som ho ako make up, pretože nič iné mi nesedelo. Aj po nanesení malého množstva kryl veľmi dobre, tvár sa mi po ňom nenastila a nevytváral mi ani efekt masky. Jediné čo musím vytknúť je veľmi malý výber odtieňov. Mne našťastie ten bledý vyhovoval ale z dvoch odtieňov si vyberie len málokto.

  • výborne kryje
  • cena
  • výber odtieňov


věk
25-34

Další recenze od 6.6.2013 23:29:48

Tak tento make-up jsem používala zhruba tak tři až čtyři roky, doporučila mi ho kamarádka a teda, nemůžu si stěžovat.. :) Krém suprově kryje, na akné mi docela i zabíral, v okolí pupínku vysušoval, což je bezva, protože nehrozí žádná mastnota a lesknutí, ale je fakt, že někdy vysušování nebylo na místě... chce si to vychytat a nepatlat zbytečný množství někam, kde to nemusí být. A teda za den je třeba trochu poupravit, nevydrží tolika hodin. Každopádně konzistence je taky bezva, pohodlně se roztírá a já osobně jsem ho vždy používala spíš jako korektor, protože rozetřít si ho na celý obličej není zas tak gud, může vcelku ucpat póry :).. takže nanášet s rozmyslem ;) Kdyby někdo měl zájem, jeden mi leží doma, jednou použitý, ten světlý a prodávám v bazaru. Už ho nepoužívám, protože pleť už mám v pohodě, tak kdyby nááhodou... ;)

  • bezva krytí
  • mně osobně docela pomohl s bojem s akné
  • fajn konzistence
  • člověk si musí trochu vychytat jak s tímto zázrakem zacházet ;)


věk
25-34

Aknecolor používám pouze lokálně jako korektor a nemůžu si na něj stěžovat. Sice jsem nějak nezaznamenala, jestli na akné vážně pomáhá, ale i tak mi vyhovuje na zakrytí flíčků. Nevýhodou je ale balení, špatně se odhaduje vymáčknuté množství a když balení ihned nezavřete tak přípravek vytéká.

  • krytí
  • konzistence
  • cena
  • balení


věk
25-34

Další recenze od 14.1.2013 12:00:51

Na akné jsem nikdy netrpěla, ale měla jsem cca mezi 15 a 18 lety období, kdy jsem měla horší pleť, takže jsem si nechala aknecolor předepsat na kožním. Je pravda, že zakryje, ale vysušuje a vypadá nepřirozeně, používala jsem ho jen chvíli. Dnes už naštěstí s pletí nemám sebemenší problém, ale kdyby ano, určitě už bych si ho nekoupila.

  • krytí
  • vysušuje
  • vypadá nepřirozeně
  • jen 2 odstíny


věk
15-24

Další recenze od 5.1.2013 13:18:25

Tento Aknecolor rozhodně všem doporučuji. Nedávno jsem si ho zakoupila v lékárně a jsem s ním naprosto spokojená. Stačí dát malé množství na pupínek a hned je zakrytý. Myslím, že je i cenově přístupný a v lékárnách Vám i poradí. Nanáší se 1-2 krát denně. Bohužel se prodává jen ve dvou odstínech, ale mně ten světlý padl perfektně.

  • léčí
  • cena
  • dlouho vydrží
  • stačí malá vrstva
  • jen dva odstíny
  • trošku vysušuje


Další recenze od 4.12.2012 14:29:28

Mám problematickú pleť a zatiaľ mi na ňu nič nepomáhalo, až kým som nevyskúšala toto. Najprv som si to dávala ako make-up len ráno, ale mám pocit, že sa mi kvôli tomu začala viac mastiť pleť, lebo dosť vysušuje, preto si ho teraz dávam len na vyrážky. V malej vrstvičke ráno pod make-up, aby som vyrážky vysušila potom večer, pričom sa ráno vždy zobudím s o niečo krajšou tvárou. Mám pocit, že mi lieči akné a mám teraz krajšiu pleť. Mám ho v tom svetlejšom odtieni a čo sa týka krytia, to je podľa mňa aj v malom množstve úžasné. Určite na liečbu akné odporúčam, nie však ako make-up., pretože sa aj veľmi ľahko zmýva.

  • dá sa použiť ako korektor
  • cena
  • vysušuje vyrážky
  • dobre kryje
  • lieči akné
  • pri použití na celú tvár sa môže začať tvár viac mastiť
  • otiera sa
  • ľahko sa zmýva
  • malá škála odtieňov


Další recenze od 25.11.2012 14:15:10

Aknecolor si kupuji už několik let a vždy po něm občas "sáhnu". Poměrně dost vysušuje, ale zase zahojí rychleji menší pupínky, před aplikací promažu obličej krémem, pak houbičkou nanesu aknecolor, spíše jen lokálně a pečlivě zapracuji do pokožky ťupkáním houbičkou, jedině tak vypadá dobře a přirozené - ne jako maska. Jeho cena je opravdu dobrá a vydrží mi snad rok. Používám světlejší odstín někdy samotný, někdy s trochou lehčího tmavšího make-upu. V létě ho moc nevyhledávám a dávám přednost lehčím krémům. Každopádně má u mě tento výrobek palec nahoru :-)

  • cena
  • hojivý účinek
  • krytí
  • obal
  • vysušuje


věk
25-34

Další recenze od 23.9.2012 19:19:34

Jsem s nim velice spokojená. Když se mi udělá pupínek a natřu ho aknecolor tak druhý den už tam nic nemám, což jsem ráda protože jsem se pupínků vždy dlouho zbavovala ale štve mě ten odstín. Koupila jsem si light a ten je velice světlý. Říkala jsem si že když ho pokryji mím jiným make upem bude to fajn ale to není:( hned se všechno odkryje ale holky je maximálně účinný.

  • účinnost
  • barva


věk
25-34

Další recenze od 9.9.2012 17:31:11

Aknecolor jsem používala někdy v pubertě a tento "krém" na tvář už nikdy více. Pro problematickou pleť se sklonem k maštění je katastrofální, leskla jsem se po něm jako... Pozitivní vliv na mou pleť jsem nezaznamenala, podle mě jde spíše o to používat správnou čistící kosmetiku.

  • cena
  • nevhodný pro mastící pleť


věk
25-34

Další recenze od 27.8.2012 13:45:25

Přípravek, který používám už asi 8 let jako make-up, na celý obličej. Nikdy jsem neměla problém s tím, že by mě nějak vysušoval, ani že by mi dělal masku - je to jen na zkušenosti jak moc ho dát, kam, jak moc rozmazat atd. Dávám jen tenkou vrstu, poťupkám pudrem a hotovo .. krásně se mi roztírá, zakryje skoro všechno .. nevím jestli pomohl na akné, ale myslím že ano .. žádný jiný make - up se mi tak neosvědčil .. používám světlý odstín, doladím o něco tmavším pudrem .. a když si s ním vyhrajete .. budete vypadat jako panenka :-) Za mě určitě ano! :-)

  • Všechno :-)
  • Obal - tubička není až tak praktická .. ale to se mu odpouští :-)


věk
25-34

Další recenze od 3.8.2012 11:25:46

Podotýkám, že na akné v nějaké drastické formě jsme netrpěla nikdy, ale i přes to jsem Aknecolor zkoušela a za mě je to hrůza. Vysušuje plet, takže sice zakryje místa s akné, ale zbytek obličeje, kde je třeba ho rozetřít pro jednolitý efekt vysušuje zbytečně. Navíc 2 odstíny? při míchání se strašně plýtvá. Nosila ho i má spolubydlící a její rudé zjizvené tváře mi byly milejší než vrstva barvy, která křičela už zdálky, a to jí navíc odstín seděl. Raději jsem akné léčila krémy a mastmi a na ně lehký makeup, který ošetřenou plet hydratoval a nechal ji dýchat. to samé radí i dermatologové. Udusit plet pod tímhle tmelem sice stále hodně lidí preferuje, ale podle mě k jejich škodě než užitku.

  • cena
  • na tvářích dělá masku
  • jen 2 odstíny
  • plet nedýchá a je vysušená
  • nepřirozený výsledek


věk
25-34

Aknecolor byl můj první ,,make-up" používala jsem ho první dva roky na střední a byla jsem nad míru spokojená. V té době mě ničím nevadil. Co se týče účinku na akné, tak mi nepřišli téměř žádné. Odstíny jsou celkem nepochopitelné. Pro mě je buď hodně světlý nebo hodně tmavý, ale dají se namíchat. Má těžší konzistenci a na mastné pleti se roztéká, ale znám ženy co jej používají celý život.

  • cena
  • vytváří masku
  • špatná výdrž
  • malá nabídka odstínů


věk
25-34

Verze light patří do TOP 5 mých kosmetických produktů. Nic se mi neosvědčilo na kruhy pod očima i pupínky tak, jako aknecolor. Kolem očí mě jakoby projasní. Zarudlé pupínky překryje a sjednotí mi pleť. A navíc vysušuje akné, takže se i dřív zahojí boláky. Kupuji ho už několik let já i mamka. Holky, které si stěžují na přípravek jakožto make up, bych upozornila, že toto není make up!

  • cena
  • vysušuje akné
  • využití jako korektor
  • praskající tuba na konci používání
  • krém vytéká a omatlává tubu i víčko


věk
25-34

Doba, kdy jsem používala aknecolor už je dávno minulá,ale složení se zřejmě vůbec nezměnilo. Na tomto tónovaném krému mi dost vadilo, že byly jen dva odstíny, hrozně divně voněl a vadila mi i podivná konzistence výrobku. Na pleti působil celkem dobře (když se nanesl v tenoučké vrstvě), docela dost vydržel a šel dobře odličovat. Co jsem ale nikdy nepozorovala, tak léčivý účinek na pupínky, spíš jsem ho používala pro ten pocit, že je to něco jiného než klasický make-up. Špatný není, ale chce to zkusit, je to dost individuální.

  • na akné rozhodně lepší než klasický make-up
  • tuba (praská a balení je celkově nešťastné)
  • vůně
  • pouze dva odstíny
  • umaštěná a ulepená konzistence (výsledek na pleti ale dobrý)


věk
35-44

Další recenze od 30.4.2012 23:06:44

Předepsala mi ho kožní v roce 1991. Světlejší odstín byl na mě příliš tmavý, antikrycí schopnosti - každý pupínek zvýraznil, pleť přesušil. Skončilo to šupinkami a ekzémem na obličeji, kterého jsem se pak léta nemohla zbavit. Ke všemu celkem páchl a když jsem se nechtě dotkla obličeje při jídle, zjistila jsem že chutná hořce. U spolužáků jsem sklidila posměch ("Vypadáš jak 3 dny po smrti".) Druhá ještě nenačatá tuba tehdy letěla do koše. Nedůvěřuji tomuto produktu. U mě totální propadák.

  • nic
  • u mě dal základ ekzému a letitému šupinatění obličeje
  • akné neléčí
  • pouze 2 odstíny
  • zvýrazňuje nedostatky pleti
  • páchne


věk
25-34

Požívám ho poměrně dlouho, na celý obličej, pleť mám hezkou a nevysušenou. Pokud nevyhovuje jeden ze dvou odstínů, lze míchat oba dohromady. Já používám většinou jen ten tmavší, ale pro opravdu světlou pleť se hodí určitě světlý. Na to, jak dlouho jedno balení vydrží, je cena velice příznivá.

  • balení vydrží dlouho
  • vydrží dlouho i na tváři
  • dobrá krycí schopnost
  • pouze dva odstíny


věk
25-34

Další recenze od 25.3.2012 00:09:38

Aknecolor používám už několik let a stále se k němu vracím. Používám ho jen lokálně a zakryje vše, co potřebuji. Určitě bych ho nepoužívala jako make-up, jelikož vysušuje pleť a vypadá jako maska. Akorát bych neřekla, že nějak výrazně pomáhá hojení akné. A jako nevýhodu bych mohla uvést také obal, který se mi při dlouhém používání jednoho balení rozlomí a vznikne tak nový otvor.

  • dobrá cena
  • dlouho vydrží
  • dobře kryje
  • obal se při dlouhém používání jednoho balení rozlomí


věk
25-34

Další recenze od 24.3.2012 20:59:09

Tak na tento výrobek jsem slyšela chválu holek všech věkových kategorií, ale u mě se zázrak nekonal. Ba naopak. I přesto, že jsem na pleť nenanesla velké množství, na obličeji to vypadalo jako maska. Zvýraznil mi šupinky a na místech s akné to udělalo nehezkou vrstvičku, takže zvýraznil i pupínky. V odstínu, který jsem si vybrala jsem vypadala jako mrtvola, druhý odstín už jsem raději nezkoušela.

  • Nejspíš nic
  • vše


věk
55-64

Další recenze od 24.3.2012 15:42:02

Aknecolor je opravdu taková klasika na akné . Má léčebné účinky a nehodí se na denní používání , jako náhrada za makeup - u známé vyvolal těžkou alergii - i když alergie může být ojedinělá . Aknecolor hodně vysušuje ,ale to je zřejmě účel a součást léčebného procesu Pokud bych ho potřebovala - vrátila bych se k němu znovu .

  • léčí akné
  • má velké krycí schopnosti
  • pouze dva odstíny


věk
25-34

Další recenze od 22.3.2012 09:22:07

Léčebný přípravek na akné se silným krycím efektem. Docela příjemně voní a při správném používání zlepšuje stav aknózní pleti. Nesmí se dávat na celý obličej, dělal by efekt masky. Nevyhovuje mi akorát obal - kovová tuba se kroutí, praská a nepřijde mi tak praktická jako obal s pumpičkou.

  • účinný
  • dobře kryje
  • cena
  • obal


věk
25-34

Další recenze od 21.3.2012 14:03:18

Super pomocník, používám tmavší odstín, všechno hezky zakryje a sjednotí pleť. Hodně holčin ho údajně používá místo make-upu, i když má tužší konzistenci a je těžší ho pořádně rozmazat :-)

  • opravdu pomahá a kryje
  • žádné


věk
35-44

Další recenze od 21.3.2012 10:54:53

Jako náctiletá jsem ho používala léta a teď jsem se k němu vrátila, protože se mi zhoršila pleť po vysazení HA. Hezky kryje, zakryje i hodně červený pupínek, ale musí se s ním opatrně na celý obličej, aby pak to nevypadalo jako maska.

  • cena
  • hůř se roztírá


Další recenze od 20.3.2012 18:22:55

Aknecolor jsem používala vkuse asi 5 let a velice mi vyhovoval. I přes to jak se tvrdí, že by se neměl používat jako make-up jsem ho jako make-up používala. Nikdy jsem neměla problém s tím, že by mi pleť vysušoval. Upřesňuji, že mám plet spíše sušší. Od té doby, co jsem začala používat klasický make-up se mi pleť markantně zhoršila i přes všechnu péči co jí poskytuju (peeling a jiné čištění pleti, drahé krémy pro suchou pleť). Nyní mám na nose černé tečky a zároveň kupodivu i suchá místa na nose a rozšířené póry. Nic z toho mě s Aknecolorem netrápilo a to jsem se o pleť vůbec nestarala. Myslím, že se k němu opět vrátím...

  • krycí schopnosti
  • léčba akné
  • cena
  • výdrž
  • hutnost


věk
25-34

Další recenze od 20.3.2012 14:39:26

Jedna z nejlepších a nejlevnějších věcí pro pleť s akné, dobře kryje, ale musí se používat jen na postižená místa, což člověku moc nedá, bohužel ucpává póry, protože je dost hutný a je nevhodný na léto, lehce vysušuje, postižená místa však dobře léčí, díky obsahu antibiotik.

  • cena
  • účinek
  • nemsí se nanášet jako make-up


věk
25-34

Dříve jsem si ho kupovala pořád, kupovala jsem si ten tmavší odstín a mýchala ho se světlejším make-upem z drogerky, potom jsem měla pleť hezkou a neměla jsem masku. Aknecolor je hodně hustý a stačí ho opravdu trocha a zakryje nedostatky. Uvažovala jsem, že se k němu zase vrátím. Akné jsem nikdy neměla a přesto jsem ho používala.

  • kryje nedostatky
  • buď hodně tmavý nebo hodně světlý odstín


PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Lépe hodnocené

Merck Contractubex gel

5 100% 5 recenzí

Podobně hodnocené

Hůře hodnocené