arrow
profile_image
Janullka
od 27. 3. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na eleneben: přesně tak, recept je od nich a od té doby jinou nedělám

arrow
Neprodává v Bazaru

Všem moc děkuji! Jste úúúžasní
Jinak je jasné, že každý děláme vše trochu jinak, ale o tom to přece je, najít si to pro sebe (a své strávníky) nej

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na framboise: ty jsi vegetariánka nebo ne? mám recept i na vegetariánský guláš se seitanem

arrow
Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lucrezia: Nejsem, ale klidně přihoď!

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Reaguji na framboise:
Já přihodím recept na takovou fantazii,co jsem vařila včera.Brala jsem,co mi padlo pod ruku,neměla jsem nic konkrétně vymyšleného, ale bylo to super! Přítel se olizoval až za ušima.
Nevím,jak to nazvat,dejme tomu..
Ovíněné hovězí
-na pánvi opéct na kostičky pokrájenou slaninu,přidat cibuli,mrkev,kořenovou petržel,celer,opéct do zlatova
-přihodit hovězí maso(měla jsem zadní),krájela jsem na nudličky (ale šlo by i vcelku),opéct,přidat nové koření,koření na divočinu,sůl,pepř
-pak jsem do toho rozdrobila hovězí bujon,zalila sladším červeným vínem a vodou
-dusíme,až se maso skoro rozpadá a z omáčky je spíš šťáva
-mám ráda sladší omáčky,tak jsem do ní ještě přidala lžičku domácí rybízové marmelády (brusinková by byla super)
-maličko jsem šťávu zahustila jíškou a přidala lžičku másla na zjemnění
Bylo to fakt hodně žravý Hned jsem zapisovala recept,než jsem to zapomněla,mělo to fakt úspěch

arrow
Neprodává v Bazaru

Králík na smetaně ve stylu Králík Braillon:
-naporcovaný králík, hořčice, čerstvě mletý pepř, sůl, 500ml bílého vína nebo kuřecího vývaru, 1 smetana ke šlehání+1zakysaná smetana nebo 2 smetany ke šlehání
Naporcovaného omytého králíka vložíme do pekáčku, opepříme mletým pepřem a bohatě pomažemě hořčicí (nejlépe dijonskou, jemnější chuti dosáhneme plnotučnou, rafinovanější některým druhem hrubozrnné). Rozehřejeme troubu na 250 a 15 minut dáme maso zprudka opéct.Maso osolíme,podlijeme bílým vínem nebo kuřecím vývarem, troubu dáme na 180 a hodinu pečeme, každých 15 minut přitom obracíme maso a v případě že se nám hodně vypéká šťáva podlíváme. Po hodine zalijeme maso 1 kelímkem smetany ke šlehání a 1 zakysané smetany-v případě, že jsme použili na podlití vývar, pokud jsme použili víno dáme 2 smetany ke šlehání, další hodinu maso pečeme. Zahustíme hotovou bílou jížkou a necháme ještě 15 minut v troubě.
Jako přílohu může dát knedlík, rýži nebo jako Francouzi křupavou bagetu, hlávkový salát s jednoduchou zálivkou a víno.
Je to výýýborné

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené