arrow
profile_image
bejbee
od 4. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj ženy Miluju zeleninové saláty, ale můj problém je, že je neumím dochutit. Nesnáším majonézu a nemám moc ráda, když salát plave v oleji. Budu ráda za tip na jakoukoliv zálivku, která by tyto dvě suroviny neobsahovala.

Cituji bejbee: Nesnáším majonézu a nemám moc ráda, když salát plave v oleji.

Zeleninový nebo jaký salát?

arrow
profile_image
Charlotteee
od 5. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Místo majonézy můžeš používat bílý jogurt a různě ho dochucovat, na netu je spousta receptu ...

např takto

Hmm, ale olej je tam přeci důležitý, aby se rozpustily vitamíny. Pokud jsi měla na mysli zeleninový, tak nejraději na listový salát dělám trochu vody, hodně cukru, ocet, aby to bylo hooodně sladko-kyselý, protože jak to naleješ na ten salát, tak se to rozředí,a lžičku hořtice. Pořádně promíchat a nalít na salátek. Ale trochu oleje tam dávám vždycky. Používám olivový a já s ním teda moc nešetřím, protože mi moc chutná.

arrow
profile_image
bejbee
od 4. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Laky: Ano zeleninový

Cituji bejbee: zeleninový

Na zeleninový používám balsamico ocet tmavý nebo bílý,hnědý cukr a olivový olej jen zakapat - mám ráda zeleninu s kyselou zálivkou a s mozarellou.

Tak okurkový nebo s hlávkovým salátem, tam vždy používám ocet, mám ráda tak dochucené saláty. Jinak když si dělám s rajčaty a paprikou, tak tam jsem zvyklá si nadrolit jen balkán třeba. Ten bílý jogurt, jak slečny radí, tomu jsem v salátech nikdy nepřišla na chuť. Ten si dám raději na sladko, než do salátu. V salátech já moc experientovat neumím.

arrow
profile_image
PaniXY
od 8. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Laky: Na zeleninový používám balsamico ocet tmavý nebo bílý,hnědý cukr a olivový olej jen zakapat - mám ráda zeleninu s kyselou zálivkou a s mozarellou.

Přesně, teď v létě večeřím domácí rajčata s balsamicem, mozarellou, oliváčem a bazalkou skoro každý den. Pak je dobrá zálivka třeba z olivového oleje a dijonské hořčice, nebo různé co mají v základu bílý jogurt a do toho si můžeš nasekat různé bylinky, já třeba miluju jogurtovou s koprem.

arrow
profile_image
Pajucha
od 2. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, já dělala nedávno zálivku na salát: trocha vody, ocet balsamico, olivový olej, lžíce hořčice, lžíce medu a vše doobře rozmíchat. Moc chutnala

arrow
profile_image
Verunecka
od 25. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

používám tyto všechny zálivky. Jsou ve formě koření a každý pak přidá vodu a olej.

Na balíčku je napsané 3 lžíce oleje a 3 lžíce vody, ale dávám podle chuti a někdy i s jogurtem.

Nejradši mám asi italský stoji okolo 7 kč.

arrow
profile_image
veryska
od 12. 10. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tohle je jedna z nejlepších zálivek jakou jsem kdy zkusila. Dělají ji hodně francouzi.

Zálivka vinaigrette
* vinný ocet * panenský olivový olej * dijonská hořčice * sůl

Do 2 lžic vinného octa vhoďte špetku soli a promíchejte, dokud se sůl nerozpustí. Přidejte 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice a metlou nebo lépe mixérem prošlehejte. Pak přidejte 8 polévkových lžic panenského olivového oleje a opět prošlehejte, aby vznikla pěkně spojená hutnější směs. Zálivka se hodí k čerstvým zeleninovým salátům, ke grilovanému masu i k rybám.

arrow
profile_image
Malina
od 4. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak okurkový nebo hlávkový dělám se zálivkou z vody, cukru a jablečného octa , u rajčatového přidávám cibuli, na dozdobení petrželku, někdy přidám pár kapek olivového oleje, trochu osolit.

Cituji Marissa: taky nechápu jak muže někdo jíst ty majonézovy saláty

Zřejmě to jedí jako hlavní jídlo taky mám ráda jen sladkokyselý salát,ale mám ho k teplému jídlu prostě jako salát.

A co takhle si dát do oleje na pár dní vyluhovat nějaké bylinky? - tu vůni ůplně zneškodní a voní po bylinkách, já ho tedy moc necítím (tu chuť) protože spíše vnímam tu vůni

arrow
profile_image
Ellie
od 16. 6. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

My děláme k ledovému nebo hlávkovému salátu - kousek slaniny na kostičky, nechat osmažit, pak zalít octem a do toho trochu cukru, soli a pepře. Ještě za tepla tím zaliješ salát Nebo často dělám salát s tímhle [u]http://www.vitana.cz/produkty/koreni/koreni-vit ana/korenici-smesi/salatove-koreni/98/Salatove-kor eni.html/u] - je ale potřeba ho alespoň trochu pokapat olivovým olejem, jednak kvůli vitamínům a také aby mělo koření jak držet

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené