arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Holky,chci dnes večer dělat pizzu,poraďte mi některá recept na výborné,hlavně slabé těsto na pizzu,díky.

ammalka
výborné je to od Vitany - jen se zamíchá, vyválíš si to přesně tak, jakou chceš tloušťku a je naprosto výborné. Poprvé jsem tomu nevěřila ,dokud jsem neochutnala. Dnes už pizzu z jiného těsta neděláme

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

lucinkaf
Díky za tip,ale já myslela,že udělám i těsto domácí.

arrow
profile_image
katka__s
od 14. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody

Ingredience smícháme, necháme kynout asi 1,5 hodiny (jde to ale udělat i bez kynutí). Těsto rozdělíme na dvě poloviny a podle libosti vyválíme. Navrch nasázíme co každému chutná

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

katka__s
To samé jsem si našla na netu,ale bylo tam i hodnocení,že je to jak slaná buchta,zkoušela jsi ho?

arrow
profile_image
čepička
od 22. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Hladká mouka, půl lžičky soli, kvásek (droždí, teplá voda, lžíce cukru, trochu mouky), vlažná voda. Když je těsto hotové, zapracuješ lžíci oleje.

-množství od oka..cca 0.5kg mouky je na 2 obr pizzy přes celý plech.

arrow
profile_image
Lovelessss
od 9. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj,
doporučuju tohle těsto - aneb pizza od Luci z livingu a i na fotkach můžeš vidět, že to je jak z pizzerie

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji katka__s: 0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody

Dělám stejně a NENECHÁVÁM kynout. Je dobré.

Cituji Ladie: Dělám stejně a NENECHÁVÁM kynout. Je dobré.

přesně tak nenechat vykynout a vyválet hodně tenoučkou

Moje triky na tenké těsto jsou: dát málo kvasnic (tak 10 dkg), nechat nakynout, potom těsto ještě jednou pořádně prohníst, péct na vysokou teplotu a rychle

arrow
profile_image
Leniček
od 10. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji katka__s: 0,5 kg hladké mouky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1 kostka droždí, 2,5 dcl studené vody

Tu samou pizzu dělám i já doma a můžu říct, že už jinou nedělám a žádná jiná mi už ani nechutná!! Je to skvělé a výborné těsto - ještě lepší než z pizzerie. Já dělám poloviční dávku a mám z toho jednu velikou pizzu, najíme se z toho já i přítel

arrow
profile_image
katka__s
od 14. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji ammalka: katka__s
To samé jsem si našla na netu,ale bylo tam i hodnocení,že je to jak slaná buchta,zkoušela jsi ho?

Zkoušela a už ani nechci pizzu z pizzerky chutná mi víc, možná proto, že si ji i sama udělám

arrow
profile_image
tiki
od 14. 7. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Dělám podobné: 800g hladké mouky, 2 špetky soli, 3g droždí (opravdu jen maličko - růžek z kostky droždí), 1 lžička cukru a 2 lžíce olivového oleje. Smíchám mouku se solí, udělám důlek, do něj droždí, cukr a 50 ml vlažné vody. Když vzejde kvásek, přidám olej a postupně zaprcovávám zbytek vody. Pořádně propracovat, rozdělit na 4 díly, každý do potravinářské folie. Nechat v teple několik hodin uležet. Případně do lednice na druhý den, nebo po vykynutí do mrazáku na dobu pozdější. Vyválet na tenko na velikost velkého plechu, obložit dobrotami dle chuti a péct dle receptu na 250st.C 4-5 min. Já peču na 225 st.C a trochu déle.
Je to nejlepší těsto, které jsem kdy dělala.

arrow
profile_image
ammalka
od 12. 9. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

katka__s
Tak to tvoje těsto jsem dnes dělala,prý bylo jako z pizzerie,říkala mamka,která pizzu moc nejí,snědla celou malou.

arrow
profile_image
katka__s
od 14. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji ammalka: katka__s
Tak to tvoje těsto jsem dnes dělala,prý bylo jako z pizzerie,říkala mamka,která pizzu moc nejí,snědla celou malou.

Taťkovi taky chutná víc než z pizzerky

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené