Recept na kakaovo-banánovou granolu

Budeš potřebovat

  • pohanku
  • mandle a lískové oříšky
  • vodu
  • střední banán
  • holandské kakao
  • mletou skořici a kokos
  • čerstvý zázvor
  • slunečnicová a sezamová semínka
  • datllový nebo javorový sirup
  • pečicí papír a plech

Postup

Přes noc nechej odmočit pohanku a mandle, druhý den slij vodu, mandle nasekej a smíchej s pohankou společně s dalšími ingrediencemi: střední banán nakrájený na kolečka, nasekané lískové oříšky, holandské kakao, mletá skořice, mletý kokos, čerstvý nastrouhaný zázvor, sušené datle, slunečnicová a sezamová semínka. Oslaď javorovým nebo datlovým sirupem, vidličkou promíchej. Vzniklé "těsto" rozprostři na pečicí papír a na plechu dej do trouby. Nechej péct cca 1–2 hodiny na 100–150 stupňů. V půlce pečení směs obrať. Raw varianta se peče max. na 42 stupňů nebo se dělá v sušičce, což sice zabere více času, ale granola si uchová všechny živiny. Křupavou granolu můžeš jíst jen tak, zalít mandlovým mlékem nebo přidat do chia pudinku.

Komentáře

NAPSAT KOMENTÁŘ Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pouze Vám na ní zašleme ověřovací zprávu.
(Váš komentář se zobrazí až po ověření Vaší e-mailové adresy.)

Jméno


Email


Komentář
:-) ;) ;) ;) :-( :-)   text tučně text kurzívou podtržený text pěkný odkaz YouTube video


Pošlete mi oznámení o dalších komentářích.
Zde se můžete Zaregistrovat (bez zaslání komentáře), případně Přihlásit