Jinak pokud by tu proběhl recept na medovník, budu jen ráda
Já mám úplně jiný, dělá se z pěti placek a u těch placek vždy teču vzteky, jak to jde mizerně
A je to se sodou a vždy ji tam cítím, i když jí tam dám jen čtvrtku toho množství, co je v receptu 
Dobré ráno
, - tak jdu napísat ten recept na medovník - to bude moje dílo na celý den , je to dlouhý


potr.1681.gif
Medovník
Těsto: 1/2kg polohr.mouky,2celá vejce , 20dkg tuku , 2lžíce medu , 15 dkg mouč.cukru , 2 lžíce vlažného mléka , 2 káv.lžičky jedlé sody
Těsto rozdělíme na 2 díly:
1díl : upečeme na vymazaném a vysypaném plechu
2díl : na vymyzyném a vysypaném plechu roztáhnout, potřeme ořechovou hmotou a dáme péct.
Ořechová hmota
25 dkg nasekaných ořechů , 10 dkg mouč.cukru ,12.5 dkg másla , 3 lžíce medu - vše uvařit a teplé rozetřít na 2 díl těsta ( syrového) a dát péci
1 díl - po upečení a vychladnutí pokapat rumem a potřít krémem
2 dílem přikrýt
Krém
16 dkg mouč.cukru + 25 dkg másla ´= utřít
a přimíchat schladlou krupičnou kaši ( 1/1 l mléka + 5 lžic dětské krupičky)
Je to výborný
Holky, nevíte recept na "včelínky?" Dělávala to babička a mám dojem že to bylo ořechochové, nepečené, třeba to některé děláte.
Jo a taky mně zajímá tiramisu. Zdá se mi lepší z Lučiny než z celého mascarpone. Dáváte želatinu?
Díky M.
Maria
receptík tady na úlky určo je
, já dělám :20dkg ořechů , 20 dkg mouč.cukru , 1 vejce
nebo : 20 dkg cukru , 2 vejce , 25 dkg piškotů , 6 dkg oříšků
Maria
BURIZONOVÉ KULIČKY S KARAMELEM
300g krupicového cukru
1 slazené kondenzované mléko
2 balíčky neslazených burizonů
125g hery¨
Na mírném ohni rozpustíme v hrnci ( tak, aby se do něj pak vlezly i ty burizony ) cukr - NEMÍCHAT!!!! Dokud se nerozpustí na karamel. Pak přidáme kondenzované mléko, mícháme a povaříme. Odstavíme z plotny, přidáme heru, burizony a pěkně promícháme. S pomocí lžíce namočené do studené vody tvarujeme do papírových košíčků kuličky. Já dělám rukama namočenýma ve vodě, jde to lépe 

burizonov koe jsou uro poznat :-D
xxdanielaxx
brouku tak jsem si opsala receptík na koláčky
..jen ještě mi zděl,jak dlouho vydrží...
Myslím, že tím, žeje to upečené, tak je to klasika jako cukroví 
nejhodnější, já sem pak hodím ten recept, co dělávám já, je to více podobné klasika medovníku z obchodu
Ale až ho já bordelářka najdu
suflatko
to cukrovíčko miluju , dělala jsem ho jako roládky v celofánu ale ten receptík byl z karamelek - vychází to drážš
suflatko
díky za zveřejnění kávových zrn a burizonových hrudek..dělám je každý rok...ale
ztratil se mi sešit s cukrovím
praletý,ozkoušný recepty jsou v tahu..něco si mapatuju,ale bylo toho tam tolik,že bych to mohla pomlézt....ten sešit se asi v rámci debordelizace omylem
vyhodil

teď jsem tohle napsala..ALE!však tahle diskuze vznikla loni a já sem sem psala recepty..třeba tady něco "svého" najdu

suflatko
ten recept na medovník už tam máš
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.