arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

sobota - kroupy, červená čočka, tempeh, zeleninové karbanátky a tofunéza

Neděle - domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a zeleninový salát

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji carola86: Jak tak koukám, tak zlaté moje špagety .

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Moňas: Náhodou já mám brokolici s bramborama moc ráda. Nebo ji zapékám ještě se smetanou a sýrem, mňam

Kupované omáčky taky nemám ráda a nekupuji je. Lépe si vystačím s rajčaty a rajčatovou šťávou a když není, tak rajský protlak, ale čerstvé je čerstvé

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Lucrezia: sobota - kroupy, červená čočka, tempeh, zeleninové karbanátky a tofunéza

Neděle - domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a zeleninový salát

Vypadá to chutně, zaujal mě na tom ten tempeh, nikdy jsem ho neměla a ani nedělala.
Ve wiki jsem si našla, že je to někdy brané jako náhražka masa atd., ale.. jak to chutná a upravuje se?

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Veselka10: jj, když do dobře upravíš, tak to opravdu připomíná maso - my teda kupujeme jen ten uzený, klasický mi moc nejde,ale už jsem ho taky jedla v dobré úpravě.

Ten uzený - pokud ho hodně sesmažíš připomíná chuť slaniny, pokud ho jen tak opečeš, tak je výborný s bram. knedlíkem a zelím, Nebo je hodně dobrý pokud je promíchaní s čerstvě nastrouhaným zázvorem a opečený. Používám ho i do zeleninových a těstovinových salátů

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Lucrezia: Děkuji. Jsi mě nalákala, koupím ho a vyzkouším.

arrow
profile_image
carola86
od 5. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Promiň, jestli to vyznělo, že rýpu. Omlouvám se!
Já jen koukám na spoustu tipů tady, jsem zvyklá jíst úplně jiné věci (většinou však nezdravé a tučné), než vy.

Cituji Veselka10: Co bys k tomu chtěla? Je to plnohodnotné jídlo

Já myslela třeba aspoň jablečný kompot. Není to suché takhle holé bez kompotu? Já ke všemu (k čemu se to dá) jím ovocné kompoty.

Cituji Veselka10: Pokud to nevíš, tak kyselé okurky a sterilovaná řepa je k rizotu velmi chutná a zcela běžná. Velice dobře se doplní chutě.

Tak mamka nám riźoto v dětství vařila, ale k němu jsme měli JEN okurku. Řepa k rizotu půjde, ale i řepa i okurka? Tak asi jo. Já tohle neznám, tak nevím ... Díky za tip!

Cituji Moňas: Náhodou já mám brokolici s bramborama moc ráda. Nebo ji zapékám ještě se smetanou a sýrem, mňam

Tohle vypadá dobře, sýr mám ráda, možná to taky tak vyzkouším.

Ano, nejím moc zdravě, tudíž se divím některým vašim tipům tady, které já ani připravit neumím, mám na mysli hlavně ryby - ryby jím 1x za rok (na Vánoce).
Můj jídelníček:
- Smažený kuřecí řízek + bramborová kaše
- Kuřecí steaky + brambory/kaše/hranolky
- miluju koprovou nebo fazolkovou omáčku s houskovým knedlíkem a vařeným vajíčkem
- maso + rajská omáčka + houskový knedlík
- Smažený sýr se šunkou + hranolky
- Houbová (žampionová) omáčka + maso + houskový knedlík/brambory
-Kuřecí maso se šunkou, s broskví a sýrem + brambory/hranolky - dávám si v restauraci snad vždycky
- Knedlíky plněné uzeným masem + zelí
- Pečené kuře + brambory/kaše
- Smažený špíz (točený salám + tvrdý sýr + pórek) + brambory
- Smažený květák + brambory (k tomu tatarská omáčka)
- Květákový mozeček + brambory/kaše
- Smažené cukety brambory
Špenát + vejce + brambory
- Svíčková na smetaně + houskový knedlík (tu ale uvařit neumím!)
- Vepřo + knedlo + zelo (tohle taky uvařit neumím!)
- Guláš s knedlíkem (neumím!) - mňamka!
A moje nejoblíbenější polévka je nudlková s játrovými knedlíčky - mamka ji umí nejlepší na světě - tu její bych mohla jíst denně!
To jsou moje srdcovky.
Nejsou to zdravé věci, já vím.
K těm špagetám umím jen 1 omáčku s masem, je velice jednoduchá:
4 plátky vepřové kýty posolím z obou stran, dám do zapékací mísy. Naliju na ně 1 smetanu ke šlehání a nasypu na to 1 malé zeleninové lečo. Dám do trouby na 200 stupňů. Hodinu a půl se nedívám. Po hodině a půl vypnu, odkryju pekáč a posypu to všechno nastrouhaným tvrdýcm sýrem. A je to! Je to jednoduché. Ale tento víkedn jsem omáčku ke špagetám koupila, abych zkusila, jak chutnají ty obchodní. Ta moje je ale lepší, než ta obchodní!

Co nemám ráda, je rýže, rizoto, rýžový nákyp , zapékané těstoviny taky dvakrát nemusím, žemlovka , bramborové placky, palačinky, nudle s mákem , vaječina, halušky s masem ... Jen co jsem to všechno vypsala, tak se mi udělalo špatně. Fujky fujky. Ale nechci nikoho urazit! Každý máme jiné chutě!

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji carola86: Já myslela třeba aspoň jablečný kompot. Není to suché takhle holé bez kompotu? Já ke všemu (k čemu se to dá) jím ovocné kompoty.

Aha. Suché to není. Je to také dané tím, že je to vařené v parní troubě, je to křehké a zároven si to udrží určitou čerstvost. Je k tomu právě dobrá ta zakysaná smetana, co jsem dopisovala. Sladký kompot si zrovna k brokolici s bramborem moc představit neumím..no, ale proč ne, nakonec chutě má každý jiný.
Manžel má kompoty rád, já je jím sporadicky.

Cituji carola86: Tak mamka nám riźoto v dětství vařila, ale k němu jsme měli JEN okurku.

Okurka se dává k rizotu běžně, taky je k němu dobrá. Ta sterilovaná řepa mi spíš připadá, že není tak úplně v našich jídelníčcích běžná a je to škoda, protože je vynikající. Dáváme si oboje..pokud to je samozřejmě, já víc řepy, manžel zase víc okurky, zkrátka podle toho, co máme radši. Když nemám okurku nebo řepu, tak použiji klidně zelný salát, je taky moc dobrý... a ty nálevy jsou si poměrně podobné.

Už jsem to psala výš, my doma jíme maso a rádi, ale manžel má dnu, takže jsme aktuálně maso a další suroviny prakticky vyřadili a také některá jídla jako například vývary atd..
Jinak jsme jedli v podstatě stejně, s tím rozdílem, že jsme ještě v jídelníčku měli i zastoupené maso, česnek aj.

Z toho co jsi psala nyní jako jídelníček.. tak na tom v zásadě nic moc nezdravého není, záleží to hlavně na použitých surovinách a jak se to upravuje. I hranolky se dají udělat zdravě.

Jo a včera jsme si večeři dali zdravou-nezdravou...udělala jsem smažený květák s bramborem a tatarkou. Měli jsme na něj velkou chuť.
Takže rovnou na sebe bonzuji, že jsem smažila na litru slunečnicového oleje, protože je mi líto použít tak velké množství tuku, co běžně používám a pak ho vyhodit.

arrow
Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Cituji Veselka10: smažený květák s bramborem a tatarkou. Měli jsme na něj velkou chuť.

Ten miluju. A taky smažený sýr

arrow
profile_image
Liama
od 31. 3. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Tak já vařit neumím, nemám žádné kuchařské nadání, ale líbí se mi vařit, chtěla bych to umět, miluju jídlo... takže se učím ..nejradši jíme lehké jídla...nevaříme českou kuchyni vůbec, žádné omáčky, knedlíky.
Máme rádi krevety, lososa, kuřecí maso, těstoviny, sushi, čínské jídlo.
Můj přítel také musí mít každý den maso, ale to si dělá sám, nějaký steak
Takže se pomalu učím ..

arrow
profile_image
Bounty
od 27. 10. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Ahoj, doporučuju blog o zdravém vaření http://cookingwithsusa.blogspot.cz

arrow
profile_image
Dominikka
od 31. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji carola86: Můj jídelníček:

a co na to tvoje postava?

arrow
profile_image
ppajinka
od 14. 7. 2013
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Všimla jsem si, že je oživené téma a zrovna hledám trochu inspiraci ohledně vaření
U nás vaříme hlavně o víkendu, protože si neumím moc představit, že bych přiklusala z práce a honem k plotně Takže to máme takové rychlovky - smažená vajíčka, topinky, špagety, palačinky, sýr. omelety atd.
Ale už si nevím rady, jaká jídla vařit. Máme to samé dokola. Vařím často pro celou rodinu a přítele, vtip je v tom, že já a brácha nejíme maso, já nemůžu nic s mlékem, taťka nemusí brambory (ani zapékané nic), květák, přítel nejí rajskou, houby..Jediná mamka sní téměř vše Chlapi u nás ani žádná taková zdravější jídla, třeba ten kuskus, rizoto, zapékanou brokolici, to už vidím jejich výrazy. Takže se to snažím vždy nějak skloubit a udělat jídlo třeba řízek x sýr, těstoviny kus s masem x kus s houbami, pizzu také tak..
Hodně z toho, co vaříme už tu zaznělo, ještě přidám třeba zapékané houby (hlavičky) a brambory, lasagne (s masem nebo jen se sýrem, šunkou), špízy, cibulový koláč (ten byl výborný, ale nějak se neuchytil)

Cituji Lucrezia: Neděle - domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a zeleninový salát

Tohle vypadá zajímavě. Příspěvek je starší, ale třeba narazíš na tohle téma, tak kdyby jsi byla tak hodná a poslala recept (klidně SZ)

Cituji ppajinka: cibulový koláč

Zrovna dělám slaný koláč se zakysanou smetanou, koprem a osmaženou slaninkou Cibulový by mi asi taky nejel, ale tento má všude velký úspěch.

Napadá mě třeba: kedlubnové řízky, sojové nebo masové karbanátky, čína s kuřecím nebo sojovým masem, čočka, halušky (když máš sítko na halušky, tak je to jídlo ala hned) ...ale i husté polévky s bagetou dost zasytí - hrášková, žampionová, květáková, rajská, gulášová (z pytlíku - vitana, je skvělá) ....

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené