Cituji Janissinka: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=1 30235

Určitě se vám dostal někdy do rukou "časopis" Pošli recept a ten je podobných děsivých pokrmů narvaný od začátku až do konce. Prý je to nejčtenější časopis v ČR!

arrow
profile_image
clobene
od 28. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji sarkakh: Určitě se vám dostal někdy do rukou "časopis" Pošli recept

Tak ale na mimibazar to nemá. Já časopis nikdy v ruce neměla, ale vím, že to má i web: poslirecept.cz

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji Mischellin: neuvěřím

no tak to je pak debata o ničem, že?

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Vrátím se k tomu prostřenu. Občas na to mrknu, neee kvůli receptům ale hlavně kvůli tem lidem co se tam hlásí
A fakt že ta poznámka se sem hodí, bohužel. Je to pořad o vaření a jídlu a stále mám pocit že se tam hlásí naprostí diletanti a nejvíc mě dokáže dojmout když je tam někdo šikovný, umí vařit, vaří z kvalitních a čerstvých surovin a třeba i neobvyklá jídla a jeho slavní kolegove to okomentují stylem - hmmm to neznám to nejím to mi nechutná to je fakt síla.

Myslím že dokud tento pořad bude hlavne o takových exotech tak rozhodne nebude o kvalitním jidle

já mám pocit že lidé mém okolí (až na pár výjimek) se o zdravou stravu a kvalitní potraviny vůbec nezajímá, ten kdo tady se tady snaží jíst zdravě je považován za podivína proč si nedá zabíjačku apod bydlím na Moravě, takže tady to asi bude jiné než v Čechách...
všimnětě si že když jsou v obchodě slevy, všichni se sletí, nakoupí toho plný košík hlavně že je to levné a mají to do zásoby já si radši připlatím za kvalitu
kvalitních a přitom nepředražených restaurací je tu opravdu zoufale málo a když se zeptám co v tom dresingu na salát je, tak mi nedokážou odpovědět

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Lucrezia:
Tak pokud na čerstvé ryby tak to chápu, že vám Olympos nevyhovuje ta nabídka u nich značně pokulhává.Ovšem nejsem az takovy znalec řecké kuchyně a ani sem nikdy nebyla v prostřenu. Jinak bych určitě věděla

U nás ve městě (do 22 000 obyv.) je jedna restaurace za městem, kde je na obědy narváno. Jídlo tam stojí jednou tolik něž v jiných restauracích. V jedný stojí 65 + pití a v téhle stojí 98+15, takže si myslím, že lidi už začali vyhledávat kvalitnější restaurace. Pak nám tu samozřejmě fungují cateringový agentury co dováží obědy za 55 kč, tak si asi umíte představit co to může být. Já to vnímám jako dobrý krok, ale jen u určitý skupiny lidí, která je ochotná za oběd dát jednou tolik. Zrovna jsem včera viděla co lidi tahaj z obchodů za hnusy. Ale je to každýho věc, kdo chce jíst šunku za 12,9 ať si jí jí. Ono jak říká paní doktorka jídlo není vidětr, lidi raději utrácí zua něco jiného, na jídle se dá ušetřit nejvíc.

Cituji Mylady: okomentují stylem - hmmm to neznám to nejím to mi nechutná

Mě dostávají hlášky typu: Krevety, fuj to nejim! (přitom dotyčný člověk ani neví, co to je)

Cituji Mylady: a nejvíc mě dokáže dojmout když je tam někdo šikovný, umí vařit, vaří z kvalitních a čerstvých surovin a třeba i neobvyklá jídla a jeho slavní kolegove to okomentují stylem - hmmm to neznám to nejím to mi nechutná to je fakt síla.

souhlas ! kolikrát mě udiví, že když tam někdo kvalitně a dobře uvaří tak mu to všichni jen zkritizují a nakonec vyhraje ten který uvařil typicky česká jídla

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na blanuulkaa:
Na Moravě to bude jiné..... Mám tam velkou čast rodiny tak vim
A s těmi restauracemi též.....ale je otázka co je předraženého a co odpovídá cenou kvalitě

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Mischellin:
Tak rozhodně to nesmysl není.... Jak říká Lucrezia.
Jeto pouze o prioritách a možná i o tom jak tu uz padlo - jídlo proste neni vidět a lidi radši utrácejí za jiné věci, kterymi se mohou pochlubit! Na jídle se dá moooooooc usetrit

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Zde přidávám US odboj..... Aplikovatelný i v našich podmínkách.

http://healthynewdawn.com/2012/06/15/only-rich-peo ple-can-afford-healthy-food-the-myth/

týká se to těch peněz Mischelin.

arrow
profile_image
clobene
od 28. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Mylady: někdo šikovný, umí vařit, vaří z kvalitních a čerstvých surovin a třeba i neobvyklá jídla a jeho slavní kolegove to okomentují stylem - hmmm to neznám to nejím to mi nechutná

Ano, přesně tak, to mě taky vždycky naštve. Proto už se mi ten pořad moc nelíbí, protože tam moc lidí kulinářským uměním zrovna neoplývá, což bych v takové soutěži očekávala. Ale pro pobavení je to občas fajn.

arrow
profile_image
Miss MiuMiu
od 5. 6. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Mischellin: my např. jezdíme nakupovat do německa, absolutně se to nedá srovnat a to jak cenově tak i chutově, nevím proč, ale třeba i ta blbá nutela z německa mi přijde víc oříškovější a lepší na chut ...

To už jsem někde slyšela také, od někoho tak na tom něco bude .

Já to mám hlavně do Německa kousek (!) tak tam asi také začnu jezdit, i pro drogerii atd .

Cituji clobene: poslirecept.cz

No to snad ne. Při pohledu na pár fotek hned na titulce mě přešel hlad .

Cituji Mylady: A fakt že ta poznámka se sem hodí, bohužel. Je to pořad o vaření a jídlu a stále mám pocit že se tam hlásí naprostí diletanti a nejvíc mě dokáže dojmout když je tam někdo šikovný, umí vařit, vaří z kvalitních a čerstvých surovin a třeba i neobvyklá jídla a jeho slavní kolegove to okomentují stylem - hmmm to neznám to nejím to mi nechutná to je fakt síla.

Přesně tak . Hlavně nechápu proč se tam hlásí lidé, kteří nejedí houby, vepřové maso, asi 90% zeleniny a ovoce a ještě nejsou na sladké . To je jen " tohle nejím a tamto nejím " ..... A nejvíc mě dostává, že mají v menu něco co ještě nejedli a místo aby se těšili, že ochutnají něco nového tak automaticky " no to asi jíst nebudu" ..... Hlavně, že jich 70% uvádí, že chtějí ochutnat něco nového .

Cituji blanuulkaa: souhlas ! kolikrát mě udiví, že když tam někdo kvalitně a dobře uvaří tak mu to všichni jen zkritizují a nakonec vyhraje ten který uvařil typicky česká jídla

Ale tak na typickým českým jídle není nic špatného a i to jde uvařit kvalitně a na "vysoký úrovni" . Jde jen o to, že většina těch lidí to zabije tím, že do jídla přidají nejlevnější kečup, párky, nějaký levný uzeniny ( třeba do těch rolád), ovoce z konzervy ..... A tím to zabijou ..... Ale bylo tam pár lidí, kteří vařili špičkově..... bohužel to je hodně velká výjimka.

Asi .....

Cituji Mylady: Myslím že dokud tento pořad bude hlavne o takových exotech tak rozhodne nebude o kvalitním jidle

- já třeba vařím ráda a poměrně často, myslím, že umím některé pokrmy opravdu špičkově ( ..... a některé samozřejmě vůbec ), tak 2x do měsíce pořádám doma večeři pro přátele a většinou jim chutná, občas se něco nepovede nebo tak, ale většinou sklízím úspěch, vařím z kvalitních surovin a do toho pořadu bych se právě kvůli těm exotům nepřihlásila. A myslím, že spousta lidí, kteří tak nějak umí vařit. Což je škoda, protože by to mohla být dobrá inspirace .

Cituji Lucrezia: ono záleží jak se svíčková dělá - my ji třeba děláme jen čistě ze zeleniny, bez smetany nebo mléka a nedáváme tam ocet ani cukr)

Jejda, ale to snad už není svíčková ne?
Já do ní naopak dám farmářskou šlehačku s 35% tuku a to je teprve bašta.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené