1. . .56789
arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

ještě k tématu, ono je těžké taky mít vztah ke kvalitnímu jídlu, když je dětem ve školce vařeno tak otřesným způsobem. když jsem od člověka, co tam dělá slyšela, jak se jim dělají pytlíkové polévky a guláše z konzervy, tak co k tomu dodat.

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

v lednici mám colu pro případ, že jsem po opici a žaludek na vodě, na to mi pomáha, možná subjektivní názor,ale jednu lahev tam prostě mám. Malá pije vodu, popř. vodu se sirupem, nejlepe domácí bezinku,co dělá tchyně nebo sirupem YO.

jsem zase umírala z tchýně v neděli, jedlo nás cca 8 - polívka drůbková a sm. květák a hnedka jak sklízela ze stolu, tak říkala: no, vidíš Kristýnko, ja uvařila za 100 Kč pro celou familii, to ty koupíš maso za 1000 a je ti to jedno. Strašně to přepočítává, běžně obírají kosti ( bych se poblila) atd, taky podle toho oba vypadají - i když dělají jakože ne, tak majín vys. cholesterol, tlak atd.

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Amnesia: Njn.... Jedno je to spis ale tchyni kdyz uvaří za 100 pro 8.
Děláš domácí bezinku? Já to neumim tak dostávám darem

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Mylady: dělala tchýně, trhali bezinky u nás na chalupě v Krkonoších,takže to není žádná od silnice

jsme měli jít dneska na večeři do Aria, přímo etiketa se Špačkem a včera to zrušili a já se tak těšila na tu sous-vide panenku, bééééééééé

arrow
profile_image
Lucineni
od 26. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

já teda osobně znám málo lidí co aspoň trochu uvažujou nad tím co jedí a co kupujou. nejvíc mě zaráží, že to jsou lidi co maj na kontech částky s x nulama na konci a kupujou jen levný s.ačky

arrow
profile_image
Lucineni
od 26. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

jinak v mým věku znám jen dvě tři holky a asi dva chlapy,co jsou schopný uvařit, zbytek žere ty hnusy z pytlíku.

arrow
profile_image
Mylady
od 3. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na Amnesia: Mňam!
To je skoda že to zrušili špaček je super.....uz jsem ho na pár takových akcích zažila
Je krásně tak jděte a mužem do Cotto cruda na terásku

arrow
profile_image
Pafka
od 1. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Prostřeno, spíš pořad pro zasmání, než pro inspiraci. Někdy se na něj dívám.

Snažím se vařit kvalitně, někdy zhřeším hotovými lasagnemi, protože se mi je nechce dělat doma. Svou kuchařskou "kariéru" jsem začala na kolínkách s kečupem, pak s protlakem, pak s rajčaty v konzervě, teď už je vařím jen s čerstvými rajčaty. Protlak dávám jen do guláše.

Spousta levných jídel je kvalitních a ne moc drahých - třeba fazole hodně zasytí, z brambor se dá uvařit spousta jednoduchých jídel, např. moje oblíbené bramboráky. Maso není nutné, dříve také lidé nejedli maso každý den. Vegetarián ale nejsem. Ušetřit může člověk tím, že kupuje sezóznní ovoce a zeleninu.

Jídlo ale není moje hobby, takže do restaurací nechodím ani nečtu různé nablýskané magazíny o vaření. Pořad "Ano, šéfe" se mi líbí, jen kdyby Pohlreich nebyl tak sprostý.

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Mylady: pujdeme dneska do Grosetta na francouzsky Cotto crudo urcite vyzkoušíme

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Pafka: Prostřeno, spíš pořad pro zasmání, než pro inspiraci.

pár receptů jsem náhodou už vyzkoušela a byly fajn. Najdou se tam lidí,kteří dobře vaří. Např. jednou tam byla paní(šíleně protivná) a zajímala se o zdravou stravu...dělala nějaké grilované přírodní maso a takovou směs zeleniny s bylinkama na pánvičce...A dala to jako přílohu..Pro mě naprostý ráj..Přílohy si dávám vždy malinko..a většinou vůbec a radeji si nakrájím nebo podusím zeleninku. Takže stylem vaření mi byla opravdu sympatická..No ale všichni začali..."Hlavní jídlo bez přílohy,co to je, to je nevhodné..já k tomu chci bambor..nebo rýži...bramborový salát" atd... takže tak je to s našima lidma.

A zase to chce až tak nehrotit..byl tady někde zminovaný smažený květák..ten občas taky dělám..Na květáku samotném není nic špatného, takže si ho většinou zapeču s vajíčkem a zeleninou. Ale přítel, taťka atd..mají prostě rádi smažený, takže ho občas děláme..doplním si ho už pouze zeleninou a je mi fajn.. Neřekla bych, že je vyloženě nezdravý,možná někde v restauraci,kde usmaží v jednom oleji uplně všechno za celý den..Ale já např. měním olej(když něco občas smažím) po každé dávce, takže se tam nic nepřepaluje, nejsou tam upálené kousíčky strouhanky na popel atd..

arrow
profile_image
Pafka
od 1. 3. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Peg: pár receptů jsem náhodou už vyzkoušela a byly fajn.

Pravda, z receptů se dá vybrat, akorát se musí člověk probrat hromadou rolád se slaninou. Abych byla přesnější, pro zasmání je spíš chování některých soutěžících než jídla samotná (i když i ta jsou někdy k neuvěření).

arrow
profile_image
onsall mojeid
od 6. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak k tomu prostřeno to nemám slov dle mého tam chodí lidi jen pro peníze, a nebo mají nulovou soudnost. Hlavně teď když je všude tolik informací nechápu jak si někdo kdo hodí kuře na pánvičku dá na to sýr, myslí že je mistr kuchař a že si recept sám vymyslel
Jinak jsem byla dneska nakupovat a co se týče té šunky nebo i salámů tak jsou prostě lidi co na posezení sní štanglu salámu protože stojí pár korun. Já si koupím kvalitní šunku a dám si na chleba třeba jen dvě kolečka. Nebo třeba když je maso ve slevě tak ho koupím a zamrazím. Jinak teď jím hodně jogurty a tvarohy, takže jogurt jedině ve skle bez jediného éčka. Co mě vytáčí je reklama na Activiu. A ohledně reklam tak reklama na nějaké to kindr které je plné mléka a oříšků tak se jen směji. Moje babička tomu ale bohužel věří, a nemyslím si že z těch starších lidí je jediná.
Ale to podstatné co chci říci že člověk nesmí být líný jako veš. Prostě si hold musím uvařit než se jít najíst někam do McD nebo si dát ty chutné sáčkové těstoviny, které jsem měla jednou u kamarádky a nedalo se to jíst. Viz ty sýrové omáčky a všechny polotovary. Dokonce jsem už viděla hotové palačinky, jestli je těžké smíchat mouku a vajíčko tak to je pro mě vrchol lenosti.

arrow
Neprodává v Bazaru

Cituji Pafka: hromadou rolád se slaninou.

to jo a taky hromadou něčeho,čemu říkají steaky..hromadou vývarů...a jako předkrm nesmí chybět šunkovo-sýrová rolka..a jako dezert je nejdůležitější napatlat do formy moc smetany piškotů a jahod nechat to v lednici..potom se to ozdobí šlehačkou..a je to prý úžasný lehký dezert..

arrow
profile_image
Mischellin
od 11. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

S tím prostřenem máte pravdu. Někdy fakt kroutim hlavou, když to vidim ale ve většině bych se tam najedla, a co mi hlavně přijde, nejlíp vaří mladí lidé

arrow
profile_image
Amnesia
od 18. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Mylady: manžel ho už zažil vícekrát, máme i podepsané knížky, tohle mělo být o tom, jak se jí krevety, odlamuje chléb atd, ach jo.....snad to nějak dopadne a udělají to znova

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené