Cituji Silvestra: z čeho děláš např.houskový knedlík

nedělám houskové knedlíky

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

To jsem si myslela

Cituji Silvestra: To jsem si myslela

znám někoho kdo je umí skvěle a tak hrubou mouku nepotřebuju ani nevím k čemu všemu je potřeba,fakt jsem hrubou mouku doma nikdy neměla,nemám na ní ani dózu.
Na bábovky stačí polohrubá

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jo v pohodě, houskový knedlík je "oříšek" i pro vyučeného kuchaře, takže mne nijak nepohoršuje, že je neděláš. Kuchařek, které umí knedlík, znám velmi málo. Ale zas umí výtečně něco jiného.

arrow
profile_image
Lauritta
od 18. 7. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Silvestra: z čeho děláš např.houskový knedlík, když nekupuješ hrubou mouku ?

Já taky hrubou nevedu, i knedlíky zadělávám z polohrubé.
Bábovky dělám dvě-podle mé babči s pěti vejci a tam fakt třu cukr a žloutky a pak obyčejnou olejovku dle mne a tam jen míchám metlou...

Cituji Silvestra: Kuchařek, které umí knedlík, znám velmi málo.

nějak mi přijde,že jeden druh knedlíku chutná u každého jinak zas taková věda to asi nebude,když je většina "kuchařek" dělá od oka a je to na páře uvařené nadýchané a jedlé.
Jím to tedy jen ke svíčkové,jinak se u nás kynutý knedlík nejí k ničemu.

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jasně, taky je dělám od oka, a máš pravdu, není to žádná věda. Všechno co umíš, je brnkačka. Taktéž je dělám jen ke svíčkové a rajské.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Silvestra: Otázka nebyla na mě...nicméně, já dělám houskové knedlíky z polohrubé mouky, přesně podle receptu, který jsem na ně dostala a jsou výborné.

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Veselko, tomu věřím, i když neznám. Vždyť každý děláme podle receptu, který se nám osvědčil. A rozhodně to neznamená, že ten jiný nemůže být stejně dobrý (možná i lepší) jako ten "náš".

arrow
profile_image
lenycka
od 27. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Silvestra: Taktéž je dělám jen ke svíčkové a rajské

A co jíte k zelí?

Cituji lenycka: co jíte k zelí?

Bramborové knedlíky nebo noky i ke guláši a jiným omáčkám.
Kynutý knedlík pouze ke smetanové omáčce

arrow
profile_image
lenycka
od 27. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Laky:
Na bramborový jsem zapomněla
Noky neděláme (noky nebo vídeňský knedlík )
Ke guláši mám raději pečivo

Jinak bábovku šlehám...

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

lenycko, máš pravdu, taky k zelí dělám knedlíky. Ale většinou bramborové. Jo a zelí u nás bývá málokdy (syn ho nemusí), takže zpravidla špenát. Ale ke guláši určitě knedlík houskový.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na Silvestra: Já jsem vůbec nechtěla říct, že můj knedlík je lepší. Jen to, že nemusí být z hrubé mouky a je také dobrý.

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Veselko, totéž jsem Ti svým příspěvkem chtěla říct já. Netvrdím, že knedlík z hrubé mouky je lepší, než z polohrubé. Já z polohrubé neznám, tak nemůžu hodnotit. To určitě dělají Tvoji strávníci . Od bábovky jsme se dostaly ke knedlíkům . Doufám, že Petunie napíše, jestli se jí bábovka povedla, ať už šlehaná nebo třená.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené