arrow
profile_image
carola86
od 5. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Laky: Přijde mi divné vysypat formu na bábovku semletým rohhlíkem

Holky, tak jsem si dnes kvůli vám koupila hrubou mouku a budu vysypávat jen jí, strouhánkou už ne.
Nevím, prostě mamka i obě babičky vždycky vysypávaly všechno strouhánkou, takže jsem to od nich samozřejmě pochytila a převážnou většinu věcí vysypávala strouhánkou ...

arrow
profile_image
Silvestra
od 20. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na carola86: Spoustu věcí máme zafixovanou z domova, ale člověk se pořád učí - tedy když má zájem. Hlavně abys byla spokojená s výsledkem.

arrow
profile_image
carola86
od 5. 12. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Silvestra: Spoustu věcí máme zafixovanou z domova, ale člověk se pořád učí - tedy když má zájem.

Přesně! Člověk to má zafixováno.

arrow
profile_image
Monda
od 14. 10. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Základ bábovky je ušlehat tuk se žloutky a cukrem do pěny, nejlépe elektrickým šlehačem.Jako první si však ušlehejte se špetkou soli sníh z bílků.Do vyšlehané žloutkové hmoty přidejte mléko ( kakao,oříšky,rum ) a nyní již jen ruční metličkou ( dříve se používala na kaši ) opatrně zamíchat po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a bílkový sníh. Co se týká mouky je to jedno.Pokud do bábovky chcete přidat např. oříšky,odeberte takové množství mouky kolik máte mletých oříšků . Bábovka je druhý den vláčnější právě přidáním oříšků, nebo připravená z oleje. Zkuste vysypat formu kokosem, obzvlášť u šlehačkové či kokosové bábovky to bude všem moc chutnat.Co se týká mouky, používám obě na bábovku i knedlík ( nechápu co všichni vidí složitého na knedlíku - dělám jen od oka a nikdy bych ho nekoupila ) .Vesměs mám doma v zásobě polohrubou mouku,kterou používám na většinu vaření.

arrow
profile_image
EvaKvai
od 15. 1. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vždy šlehám šlehačem a téměř vždy se zadaří.. Kromě sněhu z bílků, ten jemně ručně..

arrow
Neprodává v Bazaru

Já dělám olejovou bábovku a to ručně a až mám těsto, tak trošku vyšlehám mixérem, ale to jenom na konec. A je tak dostatečně nadýchaná. A strouhankou plech vytřený máslem posypávám běžně, chutnají mi pak ty okraje víc

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji carola86: Nevím, prostě mamka i obě babičky vždycky vysypávaly všechno strouhánkou,

Tak já formu na bábovku vysypávám také strouhankou a nevidím na tom nic špatného.
Jinak těsto na bábovku míchám ručně a je ok.Bílky na sníh mixérem.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené