arrow
profile_image
denisanapl
od 27. 2. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojte, v Alberu mají balené kostky eidamu různě kořeněné, ale složení moc rozepsané není... Jedny kostky jsou asi paprikové, druhé myslím česnekové a vypadají posypané nějakými bylinkami... Balení je poměrně drahé, pokud bych si koupila sýr zvlášť a doma okořenila, měla bych dvakrát takové množství... Jsem ale bez nápadu, co na ně dát, krom sladké papriky... Děláváte něco takového doma? Díky...

arrow
profile_image
dadabus
od 26. 9. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já bych spíš na raut nakrájela vícero druhů tvrdých a polotvrdých sýrů - i těch víc aromatických - a mezi to nějak umístnila olivy, hroznové víno, ořechy apod. , třeba na větším dřevěném prkně by to dobře vypadalo. Samotný eidam je podle mne totéž, co umělá hmota ... ale ptala ses na koření, napadá mne adžika směs, obsahuje papriku a navíc má neotřelou chuť, která se k sýru hodí.
EDIT : Teď jsem vypátrala i bylinky přímo na sýry.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji dadabus: Já bych spíš na raut nakrájela vícero druhů tvrdých a polotvrdých sýrů - i těch víc aromatických - a mezi to nějak umístnila olivy, hroznové víno, ořechy apod. , třeba na větším dřevěném prkně by to dobře vypadalo. Samotný eidam je podle mne totéž, co umělá hmota ..

arrow
profile_image
Amour
od 28. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

V Kaufu jsem si teď koupila Směs bylinkového koření (bez soli, glutamátů) - je to s chilli a česnekem a pak koření Italia (italské, směs, také bez soli a glutamátu), sáček za 5 Kč, no sem spokojená, okořenila bych o tím, krásně to voní Nebo bych koukla i po jiné "směsce"

Jo a napadlo mě kari, to by bylo skvělé!

Jinak teta dělá "jednohubky" z kostky eidamu/jiného tvr. sýru a na to např. kostku ananasu

Můžeš zkusit i dipy

arrow
profile_image
Brokolička
od 24. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Amour: Můžeš zkusit i dipy


Taky mě to napadlo. V obchodech se sýry mají i různé marmelády a omáčky. Za mě je nejlepší (cena/kvalita) Sváček...pokud jsi z Prahy teda.
Nebo domácí dipy...česnekový, medová hořčiče, bylinkový, chilli.

arrow
profile_image
maliis
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
19    0
Číst hodnocení

také bych být tebou raději koupila více druhů sýrů ( měkké, tvrdé, kozí, kravský, kořeněné...) a hezky naskládala třeba na zmíněné prkýnko a mezi to nějak hezky nazdobila hrozny, ořechy, sušené meruňky, brusinky a nějaké 2 dipy( třeba právě brusinkový nebo rybízový se k sýrům výborně hodí)

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ochucené kostky jsou úplně něco jiného, než různé sýry.jiný typ pohoštění.
. Okořenit se dá čímkoliv: česnek, paprika sladká (přidat pálivou), provensálské koření, prakticky jakékoliv které vám chutná. Rozmícháš ho v troše oleje (dobrý olivový) nebo jakýkoliv salátový) a do této směsi přidat sýr. Nechat nejméně 2 hodiny uležet. U nás nejoblíbenější česnekový a paprikový, podává se k vínu

arrow
profile_image
GingerLady
od 4. 12. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já se tedy taky přikláním k tomu dát hostům na výběr z více druhů sýrů než koupit jeden druh a něčím to sypat

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na GingerLady: To se nesype, ale nakládá do různého koření. Kdo vyzkouší, dělá i příště. Není umění nakoupit různé sýry, to dokáže kdokoliv, ale udělat ze sýru specialitu, to hned tak někdo nenaservíruje

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji ilka1: Není umění nakoupit různé sýry, to dokáže kdokoliv, ale udělat ze sýru specialitu, to hned tak někdo nenaservíruje

To asi jo... nemám nic proti eidamu, když je to smažák, ale v ostatních ohledech... opravdu, naložit eidam do koření a vydávat jej za specialitu, to je opravdu velké umění.

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Veselka10: Proč eidam? Může to být jakýkoliv sýr, i různé druhy stejně ochucené, každý vyjde jinak. Já bych tím tak nepohrdala, prostě je to zase něco jiného a jak jsem psala, k vínu opravdu vhodný doplněk Nějak nechápu, proč kdo nevyzkoušel, haní

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji ilka1: Proč eidam?

Protože slečna se ptala konkrétně na eidam, tak proto.

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já čtu toto: Čím okořenit kostky sýru na raut?

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na ilka1: To nesmíš číst jenom nadpis .

Cituji denisanapl: Alberu mají balené kostky eidamu různě kořeněné, ale složení moc rozepsané není... Jedny kostky jsou asi paprikové, druhé myslím česnekové a vypadají posypané nějakými bylinkami... Balení je poměrně drahé, pokud bych si koupila sýr zvlášť a doma okořenila, měla bych dvakrát takové množství...

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Veselka10: Reaguji na ilka1: To nesmíš číst jenom nadpis .

Cituji denisanapl: Alberu mají balené kostky eidamu různě kořeněné, ale složení moc rozepsané není... Jedny kostky jsou asi paprikové, druhé myslím česnekové a vypadají posypané nějakými bylinkami... Balení je poměrně drahé, pokud bych si koupila sýr zvlášť a doma okořenila, měla bych dvakrát takové množství...

Ty čteš eidam?
Ale dohadujeme se zbytečně. Prostě jakýkoliv sýr se dá naložit. V ceně eidamu se pohybují i jiné sýry, prostě v Albertu mají ochucené kostky z eidamu, udělat se dají z čehokoliv

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené