arrow
profile_image
denisanapl
od 27. 2. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojte, v Alberu mají balené kostky eidamu různě kořeněné, ale složení moc rozepsané není... Jedny kostky jsou asi paprikové, druhé myslím česnekové a vypadají posypané nějakými bylinkami... Balení je poměrně drahé, pokud bych si koupila sýr zvlášť a doma okořenila, měla bych dvakrát takové množství... Jsem ale bez nápadu, co na ně dát, krom sladké papriky... Děláváte něco takového doma? Díky...

Já bych spíš na raut nakrájela vícero druhů tvrdých a polotvrdých sýrů - i těch víc aromatických - a mezi to nějak umístnila olivy, hroznové víno, ořechy apod. , třeba na větším dřevěném prkně by to dobře vypadalo. Samotný eidam je podle mne totéž, co umělá hmota ... ale ptala ses na koření, napadá mne adžika směs, obsahuje papriku a navíc má neotřelou chuť, která se k sýru hodí.
EDIT : Teď jsem vypátrala i bylinky přímo na sýry.

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji dadabus: Já bych spíš na raut nakrájela vícero druhů tvrdých a polotvrdých sýrů - i těch víc aromatických - a mezi to nějak umístnila olivy, hroznové víno, ořechy apod. , třeba na větším dřevěném prkně by to dobře vypadalo. Samotný eidam je podle mne totéž, co umělá hmota ..

arrow
profile_image
Amour
od 28. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

V Kaufu jsem si teď koupila Směs bylinkového koření (bez soli, glutamátů) - je to s chilli a česnekem a pak koření Italia (italské, směs, také bez soli a glutamátu), sáček za 5 Kč, no sem spokojená, okořenila bych o tím, krásně to voní Nebo bych koukla i po jiné "směsce"

Jo a napadlo mě kari, to by bylo skvělé!

Jinak teta dělá "jednohubky" z kostky eidamu/jiného tvr. sýru a na to např. kostku ananasu

Můžeš zkusit i dipy

arrow
profile_image
Brokolička
od 24. 11. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Amour: Můžeš zkusit i dipy


Taky mě to napadlo. V obchodech se sýry mají i různé marmelády a omáčky. Za mě je nejlepší (cena/kvalita) Sváček...pokud jsi z Prahy teda.
Nebo domácí dipy...česnekový, medová hořčiče, bylinkový, chilli.

arrow
profile_image
maliis
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

také bych být tebou raději koupila více druhů sýrů ( měkké, tvrdé, kozí, kravský, kořeněné...) a hezky naskládala třeba na zmíněné prkýnko a mezi to nějak hezky nazdobila hrozny, ořechy, sušené meruňky, brusinky a nějaké 2 dipy( třeba právě brusinkový nebo rybízový se k sýrům výborně hodí)

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ochucené kostky jsou úplně něco jiného, než různé sýry.jiný typ pohoštění.
. Okořenit se dá čímkoliv: česnek, paprika sladká (přidat pálivou), provensálské koření, prakticky jakékoliv které vám chutná. Rozmícháš ho v troše oleje (dobrý olivový) nebo jakýkoliv salátový) a do této směsi přidat sýr. Nechat nejméně 2 hodiny uležet. U nás nejoblíbenější česnekový a paprikový, podává se k vínu

arrow
profile_image
GingerLady
od 4. 12. 2015
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já se tedy taky přikláním k tomu dát hostům na výběr z více druhů sýrů než koupit jeden druh a něčím to sypat

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na GingerLady: To se nesype, ale nakládá do různého koření. Kdo vyzkouší, dělá i příště. Není umění nakoupit různé sýry, to dokáže kdokoliv, ale udělat ze sýru specialitu, to hned tak někdo nenaservíruje

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji ilka1: Není umění nakoupit různé sýry, to dokáže kdokoliv, ale udělat ze sýru specialitu, to hned tak někdo nenaservíruje

To asi jo... nemám nic proti eidamu, když je to smažák, ale v ostatních ohledech... opravdu, naložit eidam do koření a vydávat jej za specialitu, to je opravdu velké umění.

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Veselka10: Proč eidam? Může to být jakýkoliv sýr, i různé druhy stejně ochucené, každý vyjde jinak. Já bych tím tak nepohrdala, prostě je to zase něco jiného a jak jsem psala, k vínu opravdu vhodný doplněk Nějak nechápu, proč kdo nevyzkoušel, haní

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji ilka1: Proč eidam?

Protože slečna se ptala konkrétně na eidam, tak proto.

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já čtu toto: Čím okořenit kostky sýru na raut?

arrow
profile_image
Veselka10
od 20. 12. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na ilka1: To nesmíš číst jenom nadpis .

Cituji denisanapl: Alberu mají balené kostky eidamu různě kořeněné, ale složení moc rozepsané není... Jedny kostky jsou asi paprikové, druhé myslím česnekové a vypadají posypané nějakými bylinkami... Balení je poměrně drahé, pokud bych si koupila sýr zvlášť a doma okořenila, měla bych dvakrát takové množství...

arrow
profile_image
ilka1
od 29. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Veselka10: Reaguji na ilka1: To nesmíš číst jenom nadpis .

Cituji denisanapl: Alberu mají balené kostky eidamu různě kořeněné, ale složení moc rozepsané není... Jedny kostky jsou asi paprikové, druhé myslím česnekové a vypadají posypané nějakými bylinkami... Balení je poměrně drahé, pokud bych si koupila sýr zvlášť a doma okořenila, měla bych dvakrát takové množství...

Ty čteš eidam?
Ale dohadujeme se zbytečně. Prostě jakýkoliv sýr se dá naložit. V ceně eidamu se pohybují i jiné sýry, prostě v Albertu mají ochucené kostky z eidamu, udělat se dají z čehokoliv

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené