Rozhodla jsem se, že zhubnu pět kilo a protože se mi před lety správným jídelníčkem a hlavně režimem podařila zhubnout a pět let jsem nepřibrala ani deko, řekla jsem si, že to zkusím stejně a navíc bych k tomu ráda pomohla tím, že se budu co nejvíc snažit nahradit běžné potraviny za něco jiného. Třeba jsem vyměnila jogurt ovocný za bílý, do kterého si případně nakrájím jablko, ananas apod, pečivo jsem vyměnila za celo- nebo vícezrnné, ale je to zrovna věc, které se vzdát nedokážu, minerálky jsem vyměnila za obyčejnou neperlivou vodu, banán za melouna, vysočinu za krůtí šunku apod. Co jste takhle zaměnili vy? Pokud je třeba něco osladit, čím sladíte? Je mléko vhodné? Jaká zelenina je vhodná a jaká ne? Jak je to s moukou? Prostě dejte tipy, co bych mohla v mém stravování vypilovat...

Ahoj..podle mě je spíš třeba si hlídat, kolik je v čem sacharidů a tuků..v bílém jogurtu určité značky může být víc tuku než v ovocném jiné značky, jestli mi rozumíš..

Pečivo na kalorie vychází podobně bílé i celozrnné, ale to druhé je zdravější, protože je tam vláknina..v bílém pečivu nemáš skoro žádné živiny, takže máš po něm většinou během chvíle zase hlad..

U minerálek pozor na obsah sodíku, měl by být nižší než 150mg/l..ale čím nižší, tím lépe ..

U zeleniny se meze nekladou a ovoce spíš méně sladké a v dopoledních hodinách..

Koukni na odkaz .. http://www.anabell.cz/index.php/potravinova-pyrami da

Myslím, že byses v případě diety, měla držet u těch nižších porcí, ale zase záleží, kolik měříš, vážíš a tak..

budgie
Děkuju, tak tuk v jogurtech si hlídám, našla jsem si ty nejméně tučné a těch se držím jako klíště, bez pečiva mi to prostě nejde, je mi jasné, že celozrnným moc nezachráním, ale lepší než se cpát tukovým rohlíkem. No a ovoce se snažím jíst spíš dopoledne, a pokud možno vyhýbám se hroznovému vínu, banánům a zeleninu spíš odpoleden a večer. A menší porce jsou samozřejmostí, a hlavně pravidelnost, bohužel se kvůli práci nemám čas moc hýbat, tak se snažím aspoň chodit pěšky, vynechávám výtahy a kolečkové brusle aspoň hoďku za dva dny. Ještě by zajímalo jak je to s mlékem, protože to já ráda a ještě radši si do něj mixuju čerstvé ovoce, ale třeba kefír a podobné věci já do sebe nedsotanu. A pak čím nahradit máslo - je vhodná rama, nebo je lepší jiná značka? A někde jsem viděla těstovinovou dietu, ale měla jem zafixováno, že těstsoviny se do diety nehodí, zmátlo mě to no a pak já ráda krupicovou kaši a vůbec různé kaše - ovesné, rýžové a tak, jsou vhodné, nebo je lze něčím nahradit?

Místo mlíka piju syrovátku,mlíko mi prostě nechutná.
Sladím pouze javorovým sirupem Grad C.
Vodu jsem pila vždy jen neperlivou,chutná mi,ty perlivé na zažívání nic moc.
Šunku teda vůbec,to je samá chemie a koření,raději si dám plátek uz.lososa,ikdyž je třeba kaloričtější.
Pečivo jen -zrnné,jinak bacha na ty pufovaný rýžový chlebíčky,maj vysoký GI a je po nich brzo hlad.
Místo klasických těstovin kupuju bio celozrnné,zdravější,moc mi chutnaj.
Jogurt bílý,Holandia,jiný bych už ani nesnědla.

Rama je fuj,i všechny ostatní margaríny,aspoň pro mě. Je tu někde téma. Takže já jedině klasik máslo nebo nic. Ale třeba si namažu chleba tvarohem,osolím,opepřím a dám buď pažitku nebo na kolečka rajčata. Nikdy jsem nevěřila,že mi to bude chutnat,ale fakt mňamka.
A na sladko přidám do tvarohu vodu,líp se to jí,trochu jav.sirupu,skořici a někdy i ovoce.

HelliDior
já právě syrovátku a kefíry nesnáším, takže mi zbývá mléko. Javorový sirup jde použít do všeho, kde bych použila cukr? A seženu ho v běžném krámu jako je třeba Tesco, Spar, Billa apod.? Tu vodu piju také neperlivou, občas jsem si dávala minerálku, ale tu jsem už vyřadila. A další problém, jedinou rybou, kterou sním, je uzená makrela a file, takže maso krůtí, kuřecí a stejné si vybírám šunky, i když na první pohled je vidět, kolik je tam vody, ale lepší než ta vysočina, to už bych to musela nahradit nevím čím, když ryby ne-e. A ty rýžové chlebíčky také nemusím, nevoní mi, ale kolegyně tuhle přilítla, že je výborný s čokoládovou a karamelovou polevou a když jsem jukla na složeni a kalorické hodnoty, řekla jem si, že to sním radši půlku čokolády Prostě já ráda sladké a to je můj kámen úrazu, navíc různé müsli tyčinky mi složením také nepřijdou nijak výhodné...No a to máslo, pamatuju si to téma, také jsem pro klasické, rostlinné mi moc nejedou, ale řekla jsem si, že bych to zkusila něčím nahradit, když už jsem se do toho dala. Jo a mám ráda vajíčka, asi taky nic moc, co?

Mléko je sporné, někdo říká, že by se mělo pít, někdo, že ne.. Pokud po něm nemáš problémy, tak si ho klidně dej, ale asi polotučný..jinak tvrdé sýry nejlépe do 20% tuku v sušině, tavené sýry se nedoporučují vůbec..nahraď je sýrem cottage a na to třeba bylinky..

Z tuků se doporučují jen za studena lisované oleje do studené kuchyně, tzn. třeba olivový..

Máslo bych vynechala úplně, případně používej výjimečně ale kvalitní máslo..rozhodně žádné margaríny..

Těstoviny zase lepší tmavé, ale mě třeba nechutnají, tak jím bílé.. ale záleží na přípravě.. Těstoviny se nedoporučují hlavně proto, že se většinou jí s tučnou sýrovou nebo kečupovou omáčkou..ale v salátě ti určitě neublíží..

Krupicovou kaši určitě ne..to je bez živin..kdyžtak rýžovou a ovesnou a jíst s čerstvím ovocem a trochou medu třeba..a zase spíš k snídani nebo dopolední svačině..

budgie
Mně po mléku nic není a plnotučné mi nechutná, takže polotučné, nebo ještě odstředěné, tak to jsem relativně v klidu. Sýry tavené také moc nevyhledávám a pokud jo, našla jsem nějaké light s vlákninou a je tam i málo tuku, takže když už, tak ty, z tvrdých si dávám ty nízkotučné a také jen občas, mám ráda hermelíny a camemberty, tak jsem našla Figuru, která má zatím nejnižší hodnoty, také občas, jinak já ráda jakoukoliv lučinu, nejvíc jím linii s vlákninou, cottage taky, to mi chutná, máslo teda budu dost omezovat, těstoviny jsem kdysi chutna ty celozrnné a také mi moc nejeli, tak vynechám sýry a kečupy a nahradím to třeba zeleninou, jen ta krupicová kaše mě mrzí Ale tak co bych pro změnu neudělala. A co ten med? Já meduju docela dost, víceméně tam, kde je cukr, já dávám med, čaje ani kafe nesladím, ale někdo tady někde vyjádřil myšlenku, že kaloricky je to stejné, pak někdo psal, že sladí umělými sladidly, ale do těch se mi nechce...

Umělá sladidla ne,to je pro diabetiky,ne pro hubnoucí.
Ten sirup kupuju v DMku nebo v Bio,já teda obecně moc nesladím,ale když už,tak tam dám ten sirup.
Z vajíček bílky,ty jsou v poho,málo kalorií.
A pokud Ti mlíko dělá dobře,tak pij,poslouchej tělo co Ti říká

Mléko určitě lepší polotučné než odstředěné..

Umělá sladidla rozhodně ne..med je to samé jako cukr, jen je zdravější, obsahuje minerály a tak.. takže sladit s mírou

Ty tavené sýry nejsou vhodné, protože je tam hodné éček a s mlékem to v podstatě nemá moc společného lučina by měla být v pořádku..

Hodně taky záleží na pitném režimu, hodně lidí jí relativně správně, ale hodně kalorií přijímají nevědomky v pití..takže pokud třeba piješ sladkou kávu se smetanou, sladké limonády..cokoli tak to není to nejlepší..Teď jsem někde četla, že správně by měl člověk vypít denně 30ml na kg jeho váhy..a to je akorát..a samozřejmě nejlépe nějaké ovocné čaje, voda, ředěný džus..

Já piju obyčejné neperlivé vody, čaje buď bylinkové (to víte, babi mě zásobuje svými sušenými bylinkami) nebo černé a vůbec je nesladím, kafe si dám jednou za den dva, ale také ho nesaldím a maximálně si do něj dám trošku mlíka, ale tak ,aby černá nebyla černou, prostě malinko, takové ty malé smetánky ne, to jen když to dostanu někde na návštěve nebo když není mlíko a ráda si vymačkám pomeranče, mandarinky a grepy, když džus kupovaný, tak ho většinou zředím vodou, coly, fanty a podobn limonády nepiju vůbec, ty mi nechutnají, maximálně šťávu s vodou, ale zas maličko a jen jupí nebo si vykapu do vody citron, já ač sladké miluju, tak pití být sladké nesmí, to mi nejede, ale asi hřeším na alkohol, rádi si s ořítelem večer dáme dvě sklenky vína nebo šampaňské...

já bych si tvrdé sýry do 20% tuku v sušině nekoupila, jsou zcela bez chuti, nemohou tělu nic dodat...raději 45% a v menším množství. Co se týká tavených sýrů, ty nevyhledávám, kupuji lučinu.... klasické máslo, ale bio nebo jihočeské, sýry s plísní zrající - Roquefort (výborný), jogurty Hollandia - bílé, ochucené, kefíry, podmáslí.
Používám hnědý cukr, nápoje nesladíme. Jinak med miluji, je to má každodenní snídaně...musím ráno něco sladkého....chléb si peču sama, automaticky se mi zapne navolitelný program a k snídani je teploučký chlebíček, mňam. Osobně jím chléb jen ráno. No a pak jsou to převážně ryby, mořské potvůrky (rizoto), králík a hlavně polévky.

lucinkaf
ty černé čaje nejsou moc vhodné, zkus čaje zelené a červené...samozřejmě jen sypané.

sarra
Tak polévky já můžu taky, víceméně jakékoliv. A ještě jsem se naučila když už musím použít smetanu, tak jen 12%...no a snažím se vyhýbat kynutému, ale když mám babi teplé buchty, kdo by odolal. Proto bych potřebovala najít něco, co by pro mě bylo takovým kompromisem...

Zelené čaje mi také nevoní, ještě můžu třeba roibos, ovocné nepiju od doby, kdy jsem si přečetla jejich vliv na ledviny, ale co je na tom pravdy, netuším...

Jednou za čas nevadí, ale po dobu shazování radši i ten alkohol omezit, nebo si dej radši třeba střik

Vajíčka,jak psala HelliDior, tak bílky jsou v pohodě a žloutky jen občas..

A hlavně teda jíst pravidelně, každé 2-3 hodiny alespoň něco, aby se ti rozběhl metabolismus..

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené