arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ono se to pěkně čte,ale pak je horší to dodržovat a nezhřešit

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

HelliDior
V pořádku. Rád to vysvětlím. Informace jsou potřeba a někomu se to nemusí líbit. Každý ať se rozhodne podle svého.
Aliah
Ono to není tak těžké. Některé věci jsou zatraceně dobré a já na nich ulítávám, takže to jde.

Je někde nějaká tabulka potravin podle GI?

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

PardGalen
Souhlasím, některé věci jsou opravdu dobré...já si třeba ulítávám na vařené brokolici na posezení sním třeba celou palici bez ničeho jen tak...

PardGalen
Teda klobouk dolů, čekala jsem tak trochu, že se tu ukážeš, takže jedině dobře Jen pro začátek - nevím, jakou mám krevní skupinu... A k tomu dalšímu...Zelenina mě nenadýmá žádná, můžu sníst téměř cokoliv a nic mi po tom není, tak toho využívám a cpu se jí víceméně bez omezení...Tradiční jídla mi moc neříkají, pokud je svíčková od maminky, dám si třeba jen do mističky na ochutnání a s tím ostatím je to také tak, prostě není to základ, je to spíš jen to zmíněné dráždění chuťových buněk...

Máslo teda jen omezím, já ho i tak moc nesním, ale omezím ho a zmiňovanou topinku miluju, tak o to jsem radši

V masech i tak upřednostňuju krůtí a kuřecí, sem tam králičí a nebo tu uzenou makrelu, ale nevím, jestli je to zdravé, přece jen je to uzené.

Ovoce mi také problém nedělá, ananas jsem schopna jíst po kilech, navíc prý podporuje trávení, alei tak ho jím spíš dopoledne nebo kolem oběda, hlavně jablka, hrušky, ananas, pak citrusy, hlavně pomeranče, melouny (i když ano, je to zelenina, ale sem k ovoci se mi líbí víc), pak to, co zrovna roste - meruňky, broskve, hrušky, atd.

Rýži mám ráda právě i samotnou, nebo ji trošku smíchat s máslem a bylinkovou solí, to je pak úplně mňam, nebo si ji dávám s mrkví a kukuřicí. Čočku také můžu, jen neznám jiný způsob přípravy, než jak se dělá klasicky, takže pokud je na tom něco nezdravého, upozorni mě A třeba ty brambory mám raději tvrdší, než rozvařené, takže tím líp.

K poslednímu jídlu si většinou dávám nějakou zeleninku, salátek, nebo takové ty plátkové chleby, ty hutné, máznu to lučinou a jsem spokojená, sladké jak jsem řekal spíš ráno a dopoledne.

Ohledně melasy - nejsem si jistá, jestli jsem se s tím někdy setkala, rozhodně jsem o tom slyšela, ale jak to vypadá a jak se to používá? Je to něco sypkého jako klasický cukr?

Rýže je taky fajn ve vývaru,já si ji dělám s bio bujoném

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji lucinkaf: uzenou makrelu, ale nevím, jestli je to zdravé, přece jen je to uzené.

Makrela proč ne, ale ne uzená. Stejně jako uzený losos. Ale třeba takový tuňák v olivovém oleji je dobrý. Toho si klidně dej. Nebo sardinky.

Cituji lucinkaf: navíc prý podporuje trávení,

Ananas obsahuje enzymy, které napomáhají trávit bílkoviny. Stejně jako papaya. Také obsahuje látky které pomáhají lepší přeměně tuků na energii. Rozhodně by měl patřit do redukční diety. Čerstvý ananas podotýkám. Ne kompotovaný. A buď ráda, že ho můžeš jíst, mně naposledy rozleptal jazyk.
Ještě k marmeládám a podobně. Nakládaná zelenina, slazené marmelády a další konzervy nejsou moc vhodné. Jedině neslazená povidla, ale mně osobně se je ještě nepodařilo nikde sehnat.

Cituji lucinkaf: Čočku také můžu, jen neznám jiný způsob přípravy, než jak se dělá klasicky

No normálně se uvaří ne? Tedy uvařit, krátce orestovat na drobno nakrájenou cibuli, promíchat a trocha octa a je to. Plus třeba nějaké koření ještě rozhodně ne mouku. Ani do polévek.

Cituji lucinkaf: Ohledně melasy

Melasa vzniká při výrobě cukru. Většinou se teda dá sehnat třtinová, ale je i řepná, ale běžně nějak není. Je to tekuté, podobně jako med a ještě se obohacuje dalšími látkami jako jsou minerály a vitamíny. Vlastně když si dáte klasický hnědý cukr, tak na něm jsou právě zbytky melasy, ale samotná má trochu jinou chuť a používá se jako klasické sladidlo. Dost často se to jmenuje Černý zázrak.

Myslíte, že by šla čočka zahustit syrovou bramborou..jako se zahušťuje třeba zelí?

PardGalen
tuňáka taky ještě zvládnu, ale musím si ho dát třeba do salátku, samotný mě nenadchnul...

K těm marmeládám - sice děláme domácí a ještě to jsou spíš džemy, a tam se snažím dávat co nejméně cukru, i když je mi jasné, že do rybízu ho přijde víc. Ale i tak je to věc, kterou také jím příležitostně, to samé s kompoty - máme domácí a když je kupovaný, tak trošku, ananasy jím čerstvé a naštěstí se mi po tom nikdy nic nestalo, jen jsem si párkrát odřela rty nebo dásně

A děkuji za zvdělání ohledně melasy, určitě se poptám a vyzkouším.

Ještě mě napadla jedna věc - co si myslíš o klasické chlebu?

Cituji budgie: Myslíte, že by šla čočka zahustit syrovou bramborou..jako se zahušťuje třeba zelí?

hele já bramboru používám docela dost, zahušťuju tím třeba i polévky, guláš, prostě kam se mi to hodí, přijde mi to lepší než jíška

arrow
profile_image
Dany19
od 22. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Ahoj mám dotaz, co říkáte na to, že jsem "úchyl" na zelené hrozny a jsem schopná sníst celou misku? nechci se ho vzdávat, je to fakt pochoutka.Díky

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji budgie: Myslíte, že by šla čočka zahustit syrovou bramborou

Co by ne. Lepší jak mouka a pokud to někomu chutná...

Cituji lucinkaf: rybízu ho přijde víc

Rybíz je fajn. Navíc i po zavařování si uchovává dost vitamínu C. Domácí marmelády jsou fajn, jenom ať neujede ruka s cukrem. Možná by šla použít i jenom samotná fruktóza? To by také mohlo pomoci, ale nejsem si jistý, jak to přesně je.

Cituji Dany19: nechci se ho vzdávat, je to fakt pochoutka.Díky

Tak to jez, lepší jak sušenka.

arrow
profile_image
Dany19
od 22. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

PardGalen
To je taky pravda právě že hroznama zaháním chuť na sladké, protože to je moje slabina

PardGalen
A když je řeč o tom víně - co třeba hrozinky?

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji lucinkaf: A když je řeč o tom víně - co třeba hrozinky?

Proč ne. Já si je dávám třeba v ovesnými vločkami, nebo třeba si uvařit rýži, do toho zaíchat vločky, pak s ena to může přidat jogurt, pudink, povidla a hned je tu sladký zákusek.

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené