5 ingrediencí pro detoxikaci pleti

Detox si zaslouží nejen vaše tělo, ale i pokožka zatěžovaná znečištěným životním prostředím a podrážděná od kosmetických přípravků plných chemie.

Mořská sůl

Peelingy z mořské soli a koupele v mořské vodě mohou pleť obohatit o cenné minerály. Nicméně mořská sůl má i výborné hydratační účinky na pleť. A je to dokonce vědecky ověřené. Účastníkům německé studie s chronicky suchou pokožkou stačilo naložit se na 15 minut do koupele s mořskou solí a výsledkem byla výrazně zlepšená hydratace jejich kožní bariéry po celých 6 týdnů poté.

Antioxidanty

I když antioxidanty úplně nedokážou ochránit pleť před znečištěným životním prostředím, hrají velkou roli při detoxikace pleti. Podle odborníků antioxidanty snižují poškození způsobené znečištujícími látkami v ovzduší, včetně hromadění pigmentu a rozbíjení kolagenu a elastinu. Proto se poohlédněte po kosmetických přípravcích s obsahem vitamínu C nebo antioxidantech z rostlinných výtažků, jako je granátové jablko, mangostan nebo bobulovité ovoce.

Dřevěné uhlí

Aktivní dřevěné uhlí najdeme v mnoha kosmetických produktech a kosmetických salonech, jelikož dokáže vyčistit a detoxikovat pleť a zbavit jí nadbytečné mastnoty. Podle expertů má dřevené uhlí absorpční schopnosti a dokáže z pórů vytáhnout všechny nečistoty. V kosmetice se s ním proto nejčastěji setkáme v podobě mycích gelů na obličej nebo masek na obličej, ale aby správně fungovaly, musí dřevěné uhlí působit na pokožce nejméně jednu minutu.

Mořské řasy

Mořské řasy patří mezi nejdůležitější přírodní bohatství oceánů a mezi jejich úžasné vlastnosti patří ochrana pokožky, hydratace a zpevnění pleti a také zvláčnění a vyhlazení pokožky. Mořské řasy navíc podporují krevní oběh a pleť je pak krásně rozjasněná. Mořské řasy fungují i jako antioxidant, takže chrání pokožku před volnými radikály a jsou bohaté na detoxifikační minerály.

Jemný jíl

Pleťové masky z jemného jílu fungují podobně jako dřevěné uhlí, čili dovedou vytáhnout nečistoty z pokožky. Jíl se navíc míchá s hydratačními rostlinnými oleji jako je levandulový, madlový a šafránový a poskytuje tak pleti důkladné očištění spolu s účinnou hydratací. Jemný jíl je navíc vhodnější pro suchou a citlivou pokožku než dřevěné uhlí, které může někdy absorbovat příliš velké množství kožního mazu.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?