Zkrášlovací triky Marilyn Monroe

Legendární americká herečka byla a dodnes pro mnohé je ztělesněním dokonalé ženské krásy. V čem spočívalo tajemství jejího neodolatelného půvabu?

Marilyn Monroe byla sama o sobě přirozeně půvabná, ale teprve její unikátní nezaměnitelné líčení z ní udělalo světoznámou ikonu krásy. Za její dokonalou vizáží stál slavný maskér Allan "Whitey" Snyder, mezi jehož slavnou klientelu patřily i další věhlasné krásky jako Katharine Hepburn, Doris Day nebo Raquel Welch. A právě Allan "Whitey" Snyder ve své knize prozradil, jaké triky používal při líčení božské Marilyn.

Vazelína jako primer a rozjasňovač

Asi se vám nebude chtít vyměnit moderní super lehký a jemný primer za petrolejovou vazelínu, ale Marilyn ji vždy nanášela na pleť před nanesením makeupu. Vazelínu používala jako hydratační krém a pod světly ve filmových studiích díky tomu hezky zářila. Snyder používá při líčení hvězd vazelínu rovněž jako rozjasňovač na lícní kosti.

5 různých odstínů na konturování rtů

Aby dosáhl přirozeně nafouknutých rtů, vizážista Snyder používal svou vlastní techniku. Tmavší červenou na vnější koutky a světlejší odstíny doprostřed, aby dodal rtům na objemu. Poté nanesl rozjasňovač do žlábku nad horním rtem takzvaným cupid´s bow a na spodní ret.

Kapka oleje pro lesklá víčka

Ať už to byl dotek vazelíny nebo kapka kokosového oleje, Marilyn byla přesvědčena, že zářivá oční víčka jsou svůdná a sexy. A proto Snyder vždy použil trochu lesku na její víčka pro přitažlivý vlhký vzhled.

Kombinace černé a hnědé oční linky

Většina žen na každodenní líčení používá jednu barvu oční linky, nejčastěji černou nebo hnědou. Ale Snyder při líčení slavné herečky používal kombinaci obou odstínů. Vždy přitom nanášel jednu linku na horní víčko a prodloužil linii řas do malé kočičí linky.

Tvářenka na konturování nosu

Dnes je konturování obličeje považováno za umění v líčení, ale Whitey byl první, kdo tuto techniku světu představil. Pro tvarování nosu Marilyn Monroe nanesl malé množství růžové tvářenky na špičku jejího nosu. Výsledkem byla iluze kratšího a lépe tvarovaného nosíku.



Komentáře

Icy Rose
Zajímavé Tak dámy, šup pro vazelínu
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?