Co s dětmi na podzim? Aktivity, které posílí jejich imunitu

Potravinové doplňky jsou určitě dobrým pomocníkem, nejvíce ale dětem prospěje přirozený pohyb. Vybudujte dětem během podzimu imunitu, díky které se jim zimní nemoci budou vyhýbat obloukem!

img

Pobyt v přírodě 

Snažte se se svými dětmi být co nejvíc venku – navzdory počasí. Naučte je se funkčně oblékat. Více vrstev, případně funkční prádlo zajistí, že budou po celý den v teple, i když bude foukat nebo pršet. Ve všední den choďte na procházky, o víkendu je vezměte na delší výlet po okolí. 

Tip: Připravte dětem cestu plnou překvapení a schovejte jim po cestě do přírodních skrýší hádanky. Na konci je může čekat sladká odměna. 

Vybíráte pro své nejmenší školku? Co takhle vyzkoušet tu lesní? Děti si zde díky hraní venku s materiály, které najdou a které mají k dispozici, vybudují pozitivní vztah k přírodě, a protože budou také přirozeně do určité míry v kontaktu s přírodními nečistotami, něco je jen tak neskolí. Lesní školka také neznamená, že jsou děti venku po celý den. Školky mají obvykle k dispozici zázemí, kde mohou děti příjemně strávit den nebo si odpočinou v případě opravdu nepříznivého počasí.

Berte děti mezi děti 

Velmi důležité je nechat si děti hrát a setkávat se s ostatními dětmi, ať už na hřišti, ve školce, nebo na doma na návštěvě. Nejen, že si děti zvyknou na přítomnost jiných dětí a na to, že je každé dítě jiné, ale také se budou pohybovat v běžném prostředí. Příliš úzkostlivá izolace žádnému dítěti nesvědčí. 

Otužujte se společně 

Velice účinným prostředkem v budování imunity je pravidelné otužování. Sami víme, jak je v dospělém věku náročné donutit se otužovat, proto je ideální, když se to děti postupně naučí už jako malé a přijde jim to přirozené. Začít můžete jen snížením teploty sprchy, stačí když bude vlažnější, nikoli přímo studená. 

Společné odpoledne v bazénu prokládané pobytem v páře vám zajistí aktivní program, který účinně posiluje dýchací cesty. K tomu můžete přidat občasný pobyt v sauně (který je však vhodný až pro starší děti) a o zdravé děti máte postaráno. 

Vezměte je na cesty 

I když je cestování s malými dětmi někdy výzva, je to to nejlepší, co pro jejich vývoj a obranyschopnost můžete udělat. Dítěti se tak rozšíří obzory už v raném věku, pochopí, jaké jsou jiné kultury a dostane se do kontaktu se zcela novým prostředím, bude tak více imunní vůči novým vlivům. 

Nezapomeňte: Před cestou sjednejte cestovní pojištění i dítěti. Budete tak kryti pro případ nehody na cestě i v cílové destinaci. K porovnání nabídek pojišťoven a nejrychlejšímu sjednání té nejvýhodnější vyzkoušejte portály ePojištění.cz a Srovnejto.cz

Nezapomínejte na odpočinek 

V současné době je běžné, že děti každý den po škole pokračují jinými sportovními aktivitami a zájmovými kroužky. Nezapomínejte ale také na to, že potřebují dostatek odpočinku. Dopřejte jim volné dny, kdy mohou jen tak lelkovat. I nutnost se sám zabavit je pro děti intelektuálně stimulující, naučí se zapojit fantazii a být samostatní. Když budou dostatečně odpočaté, bude jejich tělo mnohem snáze bojovat proti virům a bakteriím. 

Máte doma i dítě z řad nejmenších a rádi byste ho s sebou vzali na dovolenou? Přečtěte si článek, který vás připraví na cestu letadlem s batoletem



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.